רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מהנדס תחבורה

רוצה לדעת על שכר הנדסת תחבורה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר מהנדס תחבורה, כבישים ותשתיות


מהנדסי תחבורה וכבישים הם חוליה חשובה בתהליכי הפיתוח והבנייה בישראל, אשר נמצאים בתנופה משמעותית בעשורים האחרונים. הצורך בתכנון ופיתוח של כבישים, מחלפים, נמלים ורציפים מביאה גם לדרישה רבה למדי לאותם מהנדסים, מה שבא לידי ביטוי גם במשכורות העובדים.


רמות השכר של אותם מהנדסים נחשבות גבוהות למדי, בעיקר לעובדים מנוסים ובעלי וותק של מספר שנים בתפקיד. בשנים הראשונות במקצוע המשכורות נעות סביב הממוצע במשק או מעט מעליו. לאחר מכן, ניתן להגיע לרמות גבוהות יותר. המשרות מוצעות הן בסקטור הציבורי והן במגזר הפרטי, וניתן למצוא גם משרות המתאימות לבוגרים ולמתחילים בענף.

 

על המקצוע ותפקידים אפשריים


מהנדסי תחבורה עוסקים במכלול התהליכים והכלים הנדרשים לפיתוח של תשתיות התנועה והכבישים הלאומיות. הם פועלים בשלבים השונים של הפרויקטים, החל מהתכנון הראשוני לאור צורך שעולה בשטח (סלילת כביש חדש, פיתוח ותחזוקה של דרכים קיימות) ועד לפיקוח על הביצוע בשטח. לשם כך הם נדרשים לידע הנדסי נרחב בתחום הבנייה והתשתיות, לידע בתקנות וחוקי התכנון וכן להבנה של השיקולים הכלכליים והתפעוליים המתחייבים בפרויקטים. יש צור גם בהבנה טכנולוגיות והיכרות עם תוכנות ויישומים רלוונטיים.


תחום זה כולל בתוכו מספר ענפי התמחות, בהתאם לצורכים בשטח:

 

מהנדס תחבורה: עוסקים בתכנון של מערכות תחבורתיות ושל כבישים לשימוש ציבורי. הם נדרשים לתכנן את התשתיות הפיזיות וההנדסיות הנוגעות למגוון אפיקי תנועה כגון כבישים ותנועה יבשתית, תנועה אווירית ועוד. בין המשימות אליהן יכולים להידרש אותם מהנדסים נכללים תכנון של גשרים וצמתים, תכנון שדות תעופה והדרכים בהם, שילוב מערכות טכנולוגיות חכמות לניטור תשתיות וכבישים ובחינת שיקולי בטיחות. הם פועלים מול גורמים לאורך הפרויקט כגון מתכנני ערים, מהנדסי בניין, אדריכלי נוף ומתכנני קרקע כדי להבין את מכלול השיקולים הרלוונטיים בעבודות.


מהנדס כבישים: מהנדסים אלה אחראיים על תכנון של כבישים ועל התנועה הזורמת בהם. הם עוסקים במחקר של נתוני התנועה בשטח תוך ניתוח של ערוצים ונתיבים דומים וכך חוזים התפתחויות בעתיד וצורכים של המשתמשים. לשם כך הם משתמשים בשיטות חישוב מתקדמות ובתוכנות ממוחשבות להדמיה ותכנון. נושאים נוספים שאליהם נדרשים אנשי המקצוע כוללים בטיחות בנתיבים החדשים, שילוב של תמרורים בדרכים. הם פועלים מול רשויות תכנון ומהנדסים בענפים נוספים, בדרך כלל במסגרת צוות הפרויקט.


מתכנן תחבורה: המתכננים אחראיים על ביצוע הבדיקות והחישובים הנדרשים לפני תחילת הפרויקטים. הם מבצעים תכניות מתאר ותכניות אב, בונים מודלים חדשים לתכנון של מערכות ציבוריות ופרטיות וכן עורכים בדיקות לבחינת הכדאיות הכלכליות של הצעות חדשות לפיתוח. המתכננים עוסקים במתן מענה לדרישות בשטח או לדרישות עתידיות שעשויות לעלות בעקבות שינויים. בין סוגי הפרויקטים אליהם יכולים להידרש אנשי המקצוע נכללים תכנון של מסילות רכבת, כבישים, דרכים מהירות, נמלים, נתיבי בשדות תעופה ועוד. במקרים מסוימים, הם לוקחים חלק בפרויקטים ממשלתיים ונדרשים להביא בחשבון את סדרי העדיפויות הלאומיים בקידום אזורים ודרכים.


מהנדס תשתיות ובינוי: אחראיים על תחזוקה של מערכות הכבישים ובין היתר נדרשים לטיפול במערכות המים, החשמל והניקוז החיוניות לתפקוד תקין של הכבישים והדרכים. הם עוסקים גם בניהול של החוזים מול הגורמים העוסקים בהנחה של תשתיות אלה ומפקחים את תקינות מערכות המותקנות בפרויקטים השונים. כחלק מתפקידם הם מבצעים גם ניהול של סוגיות תקציביות בפרויקטים, מתכננים לוחות זמנים ומציעים פתרונות ייעודיים עבור המהנדסים ואנשי הביצוע בשטח.

 

רמות שכר


משכורות העובדים בתחום מתחילות בדרך כלל בטווח שבין 11,000 - 14,000 שקלים לחודש בממוצע. עובדים ותיקים יותר, שברשותם מספר שנות ניסיון בתפקיד, יכולים להעלות את המשכורת ולהגיע לטווחים שבין 15,000 - 17,000 שקלים בממוצע לחודש.


בחברות ציבוריות כגון נתיבי ישראל, משרד התשתיות וכו', פועלים העובדים לפי חוזי תכנון ונהלים מוסדרים ותעריפי העבודות שלהם מוגדרים מראש בהתאם לקריטריונים כגון סוג המבנים או התשתיות שאותם הם מתכננים, היקף העבודות וכדומה תוך הצמדה למדד המחירים לצרכן. התגמולים משתנים גם לפי התפקיד כגון מתכננים, יועצים, מהנדסים ועוד. בסקטור הציבורי המשכורות עשויות להיות גבוהות יותר מאשר בפרטי, והן כוללות גן הטבות כגון קרנות השתלמות, רכב ועוד.


בהשוואה לשכרם של מהנדסי בניין בענפי התמקצעות אחרים, ניתן לומר שמשכורות העובדים בענפי התחבורה דומות למדי לאלה של העובדים במסלולים האחרים, כגון פיקוח, תכנון מבנים או מערכות מים. גם באותם ענפים ניתן להעלות את המשכורות לאחר מספר שנים במקצוע ולהגיע לרמות גבוהות למדי.

 


טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי ממוצע 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי ממוצע 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס כבישים ותנועה
12,000 - 13,000 שקלים לחודש לא צוין
מהנדס תחבורה
11,000 - 13,000 שקלים לחודש 13,000 - 16,000 שקלים לחודש
מהנדס תשתיות
14,000 - 16,000 שקלים לחודש 15,000 - 17,000 שקלים לחודש
מתכנן תחבורה
8,000 - 13,000 שקלים לחודש 12,000 - 16,000 שקלים לחודש
תכנון ערים
10,000 - 11,000 שקלים לחודש 12,000 - 14,000 שקלים לחודש

 

לתשומת לבך - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

ביקוש בשוק


למרות שבשנתיים האחרונות חלה עלייה בהיצע המשרות בתחום זה, משבר הקורונה יצר פגיעה משמעותית בענף והיצע המשרות הצטמצם באופן דרסטי בשנה האחרונה.


לפני המשבר תוכננו פרויקטים רבים בתחומים כגון תשתיות ופיתוח כבישים חדשים, אולם התפרצות המגפה הציבה אתגרים לא פשוטים בפני מנהלי העבודות והפרויקטים. רבים מאותם פרויקטים חדשים לא יצאו לפועל או נדחו. השלכה נוספת היא מחסור בחומרי גלם לצורך השלמות של פרויקטים קיימים וכן בעיות של קבלנים וחברות במימון הפרויקטים.


קשה לדעת נכון להיום מה ההשלכות של המשבר באופן מלא אבל ניתן להעריך שהוא יביא לפגיעה לטווח הארוך מבחינה כלכלית.

 

דרושים - אפשרויות תעסוקה


משרות חדשות לתפקידים אלה ניתן למצוא במשרדי תכנון, חברות לניהול פרויקטים בתחום ההנדסה האזרחית, חברות הנדסה, וכן בחברות התחבורה הציבורית והפרטית. הדרישה קיימת באזורים שונים בארץ, מהצפון ועד הדרום, שכן הפרויקטים מתנהלים בפרישה ארצית.


במשרות השונות יש דרישה לתואר אקדמי רלוונטי בתחום ההנדסה האזרחית ולרישום במדור המתאים בפנקס המהנדסים. ברבות מהמשרות יש דרישה לניסיון מקצועי רלוונטי בענפים כגון תכנון כבישים או ניהול פרויקטים. כמו כן נדרשים המועמדים להיכרות עם תוכנות הדמיה ותכנון כגון אוטוקאד. לעיתים ישנה דרישה גם הסמכות רלוונטיות בתחום הבטיחות מטעם גורמים מוכרים. לצד אלה, ניתן למצוא גם משרות המתאימות למתחילים ולבוגרי תואר המשתלבים בתפקיד ראשון.

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


כדי להשתלב בתחום זה יש צורך ברישום במדור המתאים בפנקס המהנדסים, במקרה זה מדובר במדור תחבורה ותעבורה. במשרד העבודה והרווחה, שהוא הגורם האחראי על הסמכת אנשי המקצוע בתחום, מגדירים את היקף קורסי החובה והבחירה הנדרשים במהלך התואר הנדרשים לצורך אפשרות לרישום בפנקס. הבוגרים יכולים לבחור להירשם במדור הנדסת תחבורה או במדור הנדסת כבישים.


כיום נלמד תחום הנדסת התחבורה כהתמחות במסגרת לימודי הנדסת בניין, הידועים גם בשם הנדסה אזרחית. אורכם של הלימודים הוא ארבע שנים. הם מתקיימים במרבית המקרים במתכונת לימודי יום מלאה. הסטודנטים לומדים קורסים עיוניים וכן לוקחים חלק בקורסים מעשיים, מעבדות ופרויקטים שבהם מתנסים מקרוב בתהליכי התכנון. לקראת סיום הלימודים עורכים גם פרויקט מסכם שבו מתרגלים את מכלול מיומנויות התכנון הנלמדות ומתנסים בפיתוח של פתרונות עבור תעשיית התשתיות.


בין הנושאים הנלמדים במהלך התואר נכללים תעבורה, תכנון דרכים, תחבורה ציבורית, ניהול של רכבות, בטיחות בדרכים ועוד. הסטודנטים מכירים את הצורכים התחבורתיים של התעשייה בארץ ושל מדינות שונות בעולם לאור מגמות ושינויים בשוק. בתחילת התואר נלמדים בעיקר קורסי יסוד ובהמשך מעמיקים בתהליכים וכלים מתקדמים הנדרשים מן המהנדסים בעבודתם, תוך עיסוק גם בסוגיות כלכליות ותפעוליות רלוונטיות ובהיבטים בקיימות ואקולוגיה בתכנון ובבנייה. לעיתים עוסקים גם בתכנון של דרכים חכמות ושילוב טכנולוגיות חכמות בכבישים, בתחבורה הציבורית ועוד.


בין המוסדות שבהם מוצעים מסלולים אלה נכללים הטכניון (חיפה), ו - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון (בקמפוס אשדוד של מוסד הלימוד).


בוגרים המעוניינים להמשיך לפתח את הידע שברשותם יכולים ללמוד גם לתואר שני המוצע במסלול עם או ללא תזה. בתכניות אלה ניתן להעמיק את הידע המקצועי, להכיר חידושים בענף ולפתח את כישורי המחקר. במקרים מסוימים, כגון בסקטור הציבורי, תואר שני יכול להוות יתרון למועמדים למשרות מסוימות או לסייע בקבלת תוספת שכר לתואר שני.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
לימודי הנדסת תחבורה וסביבה באיטליה
הנדסת תחבורה - למי זה מתאים?
תואר שני בהנדסת תחבורה ודרכים
רישום לתואר שני בהנדסת תחבורה
איך מתקבלים למסלול הנדסת תחבורה?
מהנדסה אזרחית להנדסת תחבורה - אפשרי?
לימודי המשך בהנדסת תחבורה ודרכים