רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי מדעי הסביבה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי מדעי הסביבה

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי מדעי הסביבה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה ללימודי מדעי הסביבה


בשנים האחרונות חלה עלייה במודעות לחשיבות השמירה על כדור הארץ ועל מערכות החיים המורכבות הקיימות בו.


לימודי מדעי הסביבה באים לענות על צורך זה ולהכשיר אנשי מקצוע וחוקרים בעלי בקיאות בהיבטים האקולוגיים, הביולוגיים, הגיאולוגיים והכלכליים של התחום. תכניות הלימוד משתנות בהתאם למיקוד ולדגש השונים בכל מוסד לימודים.


דרישות הסף מהמועמדים ללימודים אלו משתנות בין תכניות הלימוד, ומטרתן להבטיח את התאמת הסטודנטים לתכנים הנרכשים בכל אחת מהן.


כאן מרוכז המידע על תנאי הקבלה ללימודים אלו ועל תכניות הלימוד המוצעות במספר מוסדות לימוד בארץ:


המכללה האקדמית הדסה ירושלים: לימודי מדעי איכות הסביבה שנערכים במכללה זו, מתמקדים בהקניית כישורים לאיתור מפגעים סביבתיים, הערכת סדר הגודל שלהם ורמת מסוכנותם לאדם ולסביבה.

 

  • כדי להתקבל ללימודים, יש להחזיק בציון מתאם של 500 או יותר. הציון מחושב על סמך ממוצע הבגרויות וכן ציון הפסיכומטרי או מבחן ת.י.ל, מבחן התאמה שנערך במכללה. בנוסף, על המועמדים לעבור בהצלחה ראיון אישי מול ועדת קבלה מטעם החוג.
  • ניתן להתקבל על סמך ממוצע בגרות 100 ומעלה, לבעלי בגרות במתמטיקה ברמת 5 יחידות בציון 70 או 4 יחידות בציון 80.
  • בעלי ממוצע בגרות 95 ומעלה יכולים להתקבל על סמל בגרות במתמטיקה 5 יחידות בציון 70 או 4 יחידות בציון 80 וגם - בגרות מקצוע מדעי נוסף ברמת 5 יחידות בציון 80. חובה לעבור ראיון.
  • בעלי תווג'י - חובה בגרות מדעית + עמידה בחובות לעיל
  • חובה ראיון קבלה


האוניברסיטה העברית בירושלים: באוניברסיטה זו מוצעים לימודי מדעי הסביבה, במהלכם הסטודנטים רוכשים ידע מעולמות מדעי החיים ומדעי כדור הארץ. הלימודים נערכים במתכונת דו חוגית, בשילוב עם חוג נוסף מתחום מדעי הטבע, כגון מדעי המחשב, כימיה, מדעי כדור הארץ, מדעי החיים.


תנאי הסף להשתתפות בלימודי התחום באוניברסיטה זו הם רמת אנגלית בסיסית (ציון 85 במבחן אמי"רם או בפרק האנגלית בפסיכומטרי). כמו כן, מועמדים שהבגרות שלהם מתיכון בו שפת ההוראה אינה עברית, נדרשים לעמוד במבחן יע"ל בציון 105 לפחות.


קיימים שני מסלולים קבלה ישירים: על סמך ממוצע בגרויות של 100 או יותר, או לחילופין על סמך ציון פסיכומטרי של 650 או יותר (ובלבד שיש גם זכאות לבגרות). כמו כן, ניתן להתקבל על סמך שקלול ציוני הבגרות והפסיכומטרי.


קיימים קריטריונים נוספים, כגון החזקה בהשכלה אקדמית או בתואר אקדמי, שקלול ציון הפסיכומטרי עם ציון מכינה במדעי הטבע, או שקלול הפסיכומטרי עם ציון תואר ראשון. קיימת גם אפשרות להתקבל על סמך פסיכומטרי בלבד, עבור מי שגילם 30 ומעלה.


אוניברסיטת חיפה: במהלך לימודי גיאוגרפיה וסביבה באוניברסיטה זו, הסטודנטים מעמיקים בתופעות סביבתיות, פיזיות ואנושיות. הידע הנרכש בתואר זה מגיע מעולמות הגיאולוגיה והגיאוגרפיה, תוך שימת דגש על סוגיות אקלימיות ואקולוגיות. בין היתר, הסטודנטים רוכשים הבנה בנושאים הקשורים במשאבי מים, תכנון מדיניות סביבתית, והתמודדות עם מצבי חירום.


הלימודים מוצעים הן במתכונת רגילה והן במתכונת ערב, המותאמת לשילוב עם עבודה או עם חיי משפחה. כדי להתקבל לתכנית במתכונת הלימודים הרגילה, יש להחזיק בציון סכם 540 לפחות, וכדי להתקבל לתכנית במתכונת ערב יש להחזיק בסכם 500 לפחות.


קיימת אפשרות לקבלה על סמך ממוצע בגרות ומעבר ראיון קבלה אישי, עבור מי שגילם 30 או יותר. ממוצע הבגרויות הנדרש ממועמדים אלו הוא לכל הפחות 75.


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): בלימודי גיאולוגיה בדגש על סביבה באוניברסיטה זו, מכשירים את הסטודנטים לקראת עיסוק בהיבטים השונים של מדעי הסביבה, תוך הדגשת שימור הטבע וכדור הארץ. במסגרת התואר, מוצעות מספר מגמות, וביניהן מגמה לגיאולוגיה סביבתית והידרוגיאולוגיה, בה הסטודנטים מתמקדים במחקר מערכות מים וטיפול בבעיות פסולת וזיהום מים.


ציון הסכם הנדרש ממועמדים ללימודי התחום באוניברסיטה זו הוא 600, לכל הפחות. כמו כן, ניתן להתקבל על סמך ממוצע בגרות בלבד, אם הוא עומד על 100 או יותר, ואם הציון בבגרות במתמטיקה הוא 90 לפחות ב – 4 יחידות לימוד, או 80 לפחות ב – 5 יחידות לימוד.


הבינתחומי הרצליה:
במכללה זו, ניתן להשתתף בלימודי קיימות וכלכלה או קיימות וממשל. לימודי הקיימות מתמקדים בתחומי הסביבה והאקולוגיה, ובפרט במשק האנרגיה ובאתגרי התמודדות עם זיהום אוויר, מים וקרקע. כמו כן, במסגרת תכנית הלימודים נידונות נקודות ההצטלבות עם סוגיות כלכליות, משפטיות וחברתיות (כגון תכנון ערים).


כדי להתקבל ללימודים, יש להחזיק בזכאות לתעודת בגרות. הממוצע הנדרש לשם השתתפות בלימודים משתנה ומתעדכן משנה לשנה. כמו כן, ניתן להתקבל גם על סמך שקלול הבגרות והפסיכומטרי.

 

מעבר לכך, קיימים מסלולים למועמדים בעלי השכלה אקדמית ממוסד מוכר על ידי המל"ג, או על סמך השתתפות במכינת 30+. המכינה מתאימה לבני 30 ומעלה ללא זכאות לבגרות או ציון פסיכומטרי, בעלי רקע מתאים. כדי להראות זאת, עליהם לצרף שני מכתבי המלצה לפחות; כמו כן, הם יכולים לצרף מסמכים המעידים על הישגיהם האישיים, כגון תעודות הצטיינות או הוקרה, תעודות סיום לימודי תעודה קודמים, הסמכות מיוחדות, ועוד.


תל חי – המכללה האקדמית: לימודי מדעי הסביבה, המתקיימים במכללה זו, סובבים סביב אתגרי שימור הסביבה והטבע בעידן של התפתחות כלכלית וחברתית מואצת. הידע הנרכש במהלך הלימודים מאפשר לפתח יכולות מחקר מדעי וכן להציע פתרונות לסוגיות ואתגרים סביבתיים. התכנים הנלמדים במסגרת תכנית לימודים זו כוללים נושאים מעולמות האקולוגיה, הביולוגיה, הפיזיקה, הכימיה, וכן המשפטים והניהול.


כדי להשתתף בלימודי התחום במכללה זו, יש להחזיק בזכאות לבגרות או בתעודת סיום תיכון מקבילה לה מחו"ל, המאושרת על ידי משרד החינוך. אפשרות נוספת היא לסיים מכינה קדם אקדמית המוכרת על ידי המכללה.


נוסף על כך, יש להחזיק בציון פסיכומטרי. קיימות אפשרויות ללימודי מדעי הסביבה ללא פסיכומטרי, כולל סיום בהצלחה של מכינת 30+ עבור בני 30 ומעלה, מטעם מוסד אקדמי מוכר על ידי המכללה. עם זאת, מועמדים שאינם מציגים ציון פסיכומטרי מחויבים במעבר מבחן שיבוץ לרמת אנגלית (אמי"ר או אמיר"ם).


כמו כן, קיימת אפשרות גם להתקבל על סמך לימודים קודמים במוסד אקדמי מוכר על ידי המל"ג, או על סמך סיום בהצלחה של לימודי הנדסאי.


אפשרויות להמשך


בוגרי מדעי הסביבה יכולים לפתח קריירה במגוון אפיקים, בהתאם למיקוד תכנית התואר הראשון שנלמדה. בין היתר, הבוגרים יכולים להשתלב בארגונים ציבוריים ובמגזר השלישי, במשרדי ממשלה, במחלקות סביבתיות ברשויות המקומיות, בתעשיות טכנולוגיות כגון הקלינטק, בייעוץ לחברות במשק בנושאים אקולוגיים מגוונים, ובגופים עסקיים בתחומי האנרגיה.


מעבר לכך, ההכשרה המחקרית אותה רוכשים במהלך הלימודים, מאפשרת לבוגרים להשתלב במעבדות ובעבודת חקר במגוון גופים במגזר הציבורי והפרטי כאחד. מי שמעוניינים להמשיך ולפתח את הקריירה המחקרית שלהם, יכולים להשתתף בלימודי תואר שני במדעי הסביבה באוניברסיטאות, ולהתקדם גם לדוקטורט בתחום.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי מדעי הסביבה?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי מדעי הסביבה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תנאי קבלה ללימודי מדעי הסביבה
שאלות הגולשים בנושא
עם מה לשלב את לימודי הארכאולוגיה - אנתרופולוגיה או מדעי הסביבה?