רוצה פרטים על לימודי משפט מסחרי?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי משפטים בהתמחות משפט מסחרי

רוצה לדעת על לימודי משפט מסחרי? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי משפטים עם התמחות במשפט מסחרי עסקי

 

משפט מסחרי הוא ענף המתמקד בהתנהלות החוקית של פעילות עסקים. עורכי דין בתחום זה מלווים ארגונים בשלבי הפעילות השונים, כגון הקמה של עסק חדש, הרחבת הפעילות וכן פירוק. הם משמשים גורם מוסמך ובעל ידע בסוגיות חוזים, הסכמים ורגולציה וכן בתהליכי רישוי והתאגדות. במסגרת תפקידם הם פועלים מול גורמים כגון מנהלי החברה, שותפיה הפוטנציאליים וכן מול

גופים ממשלתיים כגון משרד התעשייה או רשויות המס.


סטודנטים המתעניינים בענף זה נחשפים אליו בדרך כלל במסגרת ההתמחות שאותה מבצעים לקראת סוף התואר. כמו כן, הם יכולים להכיר אותו מקרוב כבר במהלך הלימודים, במסגרת לימודי משפטים בהתמחות משפט מסחרי. זהו אחד התחומים הפופולריים בקרב סטודנטים במהלך הלימודים וכן אחד מאפיקי ההתמחות המבוקשים לאחר התואר, במשרדים.


הלימודים בתחום זה מתקיימים במרבית המקרים כהתמחות המוצעת לסטודנטים במסגרת לימודי המשפטים לתואר ראשון. בהתמחות יכולים הסטודנטים לקבל נקודת מבט ממוקדת על אחד הענפים המרכזיים בזירה המשפטית וכן להכיר מקרוב את הקשר ההדוק שבין עולם החוק לבין העולם העסקי.

 

למי מתאים המסלול


ההתמחות מתאימה לסטודנטים ללימודי משפטים המעוניינים להתמקד בתחום העסקי לצורך פתיחת דלת לקריירה במשרדים מסחריים בהמשך. כמו כן המסלול יכול להתאים למי שברצונם להכיר את התחום מקרוב לקראת שלב בחירת ההתמחות בהמשך הדרך הלימודית.

 

תכנית הלימודים


בתכנית ההתמחות לומדים הסטודנטים על מגוון היבטים עסקיים ופיננסיים של עולם החוק. נלמדים הדינים והתקנות הרלבנטיים לתחום זה תוך היכרות עם תהליכי הליווי והייעוץ לעסקים וחברות מסוגים שונים. הסטודנטים לומדים כיצד מלווים עסקאות מקומיות ובין לאומיות, איך מפקחים מבחינה חוקית על תהליכי הקמה, פירוק ושיקום של חברות ועוד. כמו כן, הם דנים בשינויים טכנולוגיים המתחוללים בזירה המשפטית והעסקית, כגון דיני אינטרנט, ובהשפעות תמורות אלה על ענפים כגון קניין רוחני.


בחלק מן המקרים מושם דגש על זירת העסקים הגלובלית ועל ליווי של עסקאות בין לאומיות. כמו כן, במקרים מסוימים נידונה גם האחריות החברתית של עורכי דין בענף זה וכן סוגיות באתיקה. נוסף על כך, נלמדים ענפים משיקים שאותם מיישמים בעבודה העסקית כגון בוררות, גישור ומשא ומתן.


מתכונת הלימוד


זוהי חטיבה או התמחות המתקיימת במסגרת התואר הראשון, שאותה מציעים חלק מן המוסדות לבחירת הסטודנטים. לרוב הקבלה אל ההתמחות נעשית בשנה ב' או בתחילת שנה ג' של התואר. בחטיבה נכללים קורסים עיוניים ומעשיים שאותם לומדים בנוסף לאלה הנלמדים בתואר, שאורכו בין שלוש וחצי שנים לארבע שנים.


במקרים מסוימים מתקיימות תכניות לימודי ערב במשפטים. מסלולים אלה כוללים לימודים במספר ערבים בשבוע ובימי שישי וכך מתאימים במיוחד לאנשים עובדים. אורכם של לימודים אלה הוא לרוב ממושך מתכניות לימודי הבוקר.


במהלך הלימודים בהתמחות הסטודנטים לוקחים חלק בשיעורים פרקטיים שונים לצורך רכישת כלים יישומיים בתחום הנלמד והיכרות קרובה עמו. בדרך כלל מתקיימות סדנאות שבהן מתרגלים התמודדות עם דילמות משפטיות וכן נפגשים עם משפטנים ואנשי מקצוע מהעולם העסקי החושפים סוגיות מן השטח. במוסדות מסוימים מתקיימים סיורים לימודיים למשרדים הגדולים שבהם ניתן להכיר מקרוב את ההתנהלות בשטח בתחום. לעיתים עורכים המוסדות גם שיתופי פעולה עם מוסדות בעולם, כגון חילופי סטודנטים או קורסים הנערכים בחו"ל, מה שמאפשר חשיפה לתהליכים מקצועיים במדינות השונות, קורסים אלה לרוב פתוחים לתלמידים מצטיינים במיוחד.


יש לציין כי במקביל להתמחות פועלות במוסדות קליניקות משפטיות ובדרך כלל ניתן למצוא גם אחת בתחום העסקי. בקליניקות מתנסים הסטודנטים בעבודה פרקטית שלרוב שמה דגש על הפן החברתי והקהילתי של עבודת המשפטנים. הסטודנטים עוסקים בה בתחומים כגון הנגשת זכויות משפטיות, כתיבת ניירות עמדה והצעות חוק, ממשק בין תאגידים ובין הקהילה ועוד.

 

נושאי לימוד


בין הנושאים אותם לומדים הסטודנטים במסגרת המגמה ניתן למצוא תחומים כגון:

 

  • דיני חוזים
  • קניין ונזיקין
  • עיקול וכינוס נכסים
  • דיני הגבלים עסקיים
  • פירוק ושיקום של חברות
  • בוררות עסקית בין לאומית
  • היבטים חוקיים בחברות הייטק
  • יחסים בין בעלי מניות ונושאי משרה
  • ועוד


תנאי קבלה


הקבלה לחטיבה זו נעשית בדרך כלל בשנים מתקדמות של התואר, בדרך כלל כדי להתקבל אליה יש צורך בממוצע ציונים גבוה בשנים הראשונות. כמו כן, יש צורך במעבר ועדת קבלה ובאישור של ראשי החטיבה, שבודקים את ההתאמה למסלול.


תנאי הקבלה למשפטים מבוססים בדרך כלל על השקלול בין הפסיכומטרי לבגרות, הידוע בשם ציון התאמה או סכם. היות ומדובר בתואר מבוקש רף הציונים הוא בדרך כלל גבוה יחסית. במוסדות שמים דגש גם על הציונים בבגרות באנגלית. מי שאינם עומדים ברף זה יכולים לקחת חלק במכינה ייעודית אשר מחליפה לרוב את הבגרות ומאפשרת השלמת פערים. חשוב לציין כי תנאי הקבלה משתנים מעת לעת וממסלול למסלול.

 

תעודה


בסיום הלימודים הסטודנטים מקבלים תואר ראשון LL.B. וכמו כן מקבלים אישור או תעודה המעידים על תחום ההתמחות, מטעם מוסד הלימוד. ההתמחות אינה מצוינת במרבית המקרים על גבי התואר עצמו.


חשוב להדגיש כי כדי להשתלב בשוק כעורכי דין יש צורך להשלים מספר שלבים נוספים אחרי סיום הלימודים. על הבוגרים לגשת למבחני הלשכה ולעבור אותם בהצלחה. כמו כן יש צורך להשלים התמחות במשפטים, בתחום העסקי והמסחרי, בשוק העבודה שאורכה שנתיים. רק אחרי השלמת כל הצעדים הללו ניתן לקבל את הרישיון ולהתחיל לעבוד בפועל.

 

אפשרויות תעסוקה והמשך לימודים


בוגרי התואר שעומדים בכל התנאים ומקבלים את הרישיון יכולים להשתלב במשרדי עורכי הדין המתמחים בתחום המשפט המסחרי, בהם משרדים גדולים וכאלה קטנים יותר. כמו כן באפשרותם לפעול במחלקות משפטיות של ארגונים וחברות במשק. עורכי דין המתמחים בתחום זה יכולים להציע שלל שירותי ייעוץ וליווי משפטי ללקוחות עסקיים ואף ממשלתיים. אופי העבודה משתנה בהתאם ללקוח וכך ניתן לעבוד מול גופים מסוגים שונים החל מתאגידים וחברות ענק, דרך סטארט אפים וחברות הייטק ואף משרדי ממשלה.


בוגרי התואר שמעוניינים להרחיב את ההשכלה המשפטית ואף להמשיך באפיקים מחקריים יכולים להמשיך לתואר שני. במסלולי ה – LL.M. יכולים לעיתים ללמוד בתכנית מחקרית עם תזה, שמוסמכיה יכולים להמשיך לדוקטורט ולהתחיל קריירה כמרצים וחוקרים במוסדות האקדמיים השונים. ניתן ללמוד גם בתואר שני עיוני ללא תזה, מסלול שיכול לסייע למשפטנים לפתוח דלתות לקידום מקצועי.


במקרים מסוימים סטודנטים מצטיינים יכולים ללמוד במסלול ישיר לתואר שני. תחום זה נלמד במוסדות מסוימים גם במסגרת תואר שני וכך הסטודנטים יכולים להתחיל ללמוד קורסים מן התואר השני כבר בשנים המתקדמות של התואר הראשון ולהשלים את שני התארים בפרק זמן מקוצר.

 

מוסדות


המרכז האקדמי למשפט ולעסקים (רמת גן): בחטיבה זו הסטודנטים לומדים מגוון סוגיות עסקיות וכלכליות רלבנטיות לעורכי דין, הם גם לוקחים חלק בקליניקה שבה מתמקדים באחריות חברתית בתאגידים וכך צוברים ניסיון פרקטי. במהלך הלימודים בהתמחות הם משתתפים גם במפגשים עם אנשי מקצוע ולוקחים חלק בסדנה שבה הם דנים בשאלות תיאורטיות ומעשיות. במוסד הלימוד מאפשרים לסטודנטים לבחור חטיבות התמחות נוספות במסגרת התואר, אלה כוללות התמחות משפט פלילי וקרימינולוגיה, תכנית משפטים וזכויות אדם, ותכנית בהתמחות דיני הון סיכון. במרכז האקדמי מתקיימות גם תכניות נוספות כגון לימודי מנהל עסקים ולימודי חשבונאות, ישנה אפשרות לתואר כפול במקצועות מסוימים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי משפט מסחרי?

רוצה לדעת יותר על לימודי משפט מסחרי?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי משפט עסקי מסחרי או משפטים?
לימודי משפט מסחרי לבוגרי תואר במנהל עסקים
לימודי משפטים עם דגש עלך משפט מסחרי