רוצה פרטים על מכינה לריפוי בעיסוק?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

מכינה לריפוי בעיסוק

רוצה לדעת על מכינה לריפוי בעיסוק? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מכינה ללימודי ריפוי בעיסוק


עם הרחבת הידע האנושי במגוון תחומים וההתמקצעות בהם, קיימים כיום תחומים שכדי לעסוק בהם, קיימת חובה בחוק להחזקה בתואר אקדמי. בין תחומים אלו ניתן למנות את הריפוי בעיסוק, במסגרתו מטפלים ומסייעים בשיקום למגוון אוכלוסיות.


מסלולי המכינות הקדם אקדמיות המוצעים באוניברסיטאות ובמכללות, מאפשרים למי שרוצים להתקבל ללימודי ריפוי בעיסוק, אך הישגיהם בתעודת הבגרות אינם מספיקים.


במסלולים אלו, המשתתפים יכולים לרכוש מיומנויות נחוצות עבור למידה במסגרות אקדמיות, ולשפר את סיכויי הקבלה שלהם למוסדות הלימוד שמטעמם נערכת המכינה.


תכנית הלימודים


מטרתה של המכינה להקנות למשתתפים את הכלים והידע הנחוצים לצורך לימודיהם האקדמיים. לשם כך, התכנים המועברים במהלך הלימודים במסלולים השונים של המכינות הקדם אקדמיות באוניברסיטאות ובמכללות מאפשרים למשתתפים לבנות תשתית ידע בתחומי המתמטיקה, האנגלית, והכתיבה האקדמית.


כמו כן, נלמדים נושאים המאפשרים למשתתפים לפתח את יכולות החשיבה המדעית שלהם, במסגרת קורסי מבוא בפיזיקה, בכימיה, בביולוגיה, ובחלק מהמכינות גם במדעי המחשב.


מעבר למכינות הקדם אקדמיות שמיועדות הן למי שרוצים ללמוד ריפוי בעיסוק והן למי שמעוניינים ללמוד מקצועות קרובים אחרים מתחומי מדעי הטבע והחיים, קיימים מוסדות לימוד שבהם נערכים מסלולים ייעודיים עבור מקצועות הבריאות. במסלולים אלו נלמדים גם תכנים כמו אנטומיית גוף האדם, ביולוגיה של התא, וכן מונחים מקצועיים מעולם הרפואה בשפה האנגלית.


מתכונת הלימודים


ברוב מוסדות הלימוד, משכה של המכינה הוא שני סמסטרים – כתשעה חודשים. עם זאת, קיימים מסלולים ממוקדים שמתאימים למי שתנאי הקבלה שלהם גבוהים יותר, שמשכם סמסטר אחד.


הלימודים נפרשים על פני 4 או 5 ימים בשבוע, בהתאם להיקף תכנית הלימודים. ברבות מהמכינות מספר השעות השבועיות משתנה בין 35-38 שעות לימוד.


עבור חלק מהמכינות ניתן לשלם באמצעות הפיקדון לחיילים משוחררים ולבוגרי שירות לאומי; כמו כן, בחלק ממוסדות הלימוד קיים היצע של מלגות לימוד ואף מלגות קיום למתאימים.


נושאי הלימוד


הנושאים משתנים בין מוסדות הלימוד, אך ברבות מהמכינות קורסי הליבה כוללים את המקצועות הבאים:
 

  • מבוא לכימיה
  • מבוא לפיזיקה
  • מבוא לביולוגיה
  • אנגלית אקדמית
  • יסודות במתמטיקה
  • אוריינות וכתיבה מדעית
  • ועוד

 


תנאי קבלה למכינה


ברוב המסלולים הדרישה המינימלית לקבלה היא לתעודת בגרות שבה לפחות 7 יחידות לימוד בציון עובר. מעבר לכך, ברבים ממוסדות הלימוד דורשים ציון פסיכומטרי או ציון מימ"ד, וממי שאין ברשותם פסיכומטרי נדרש ציון מבחני אנגלית כגון אמי"ר או אמיר"ם.


לעתים כוללים בתנאי הקבלה למכינה גם מעבר ראיון אישי.


מעבר לכך, מועמדים שבחינת הפסיכומטרי שלהם לא בעברית, נדרשים גם להציג ציון במבחן יע"ל.


מי שאין להם תעודת בגרות כלל, או שציוניהם האחרים אינם גבוהים מספיק כדי להתקבל, יכולים להשתתף באפיק קדם מכינה – בו מקבלים ידע נחוץ לקראת ההשתתפות במכינה.


על מוסדות הלימוד האפשריים

 

  • הקריה האקדמית אונו: בקריה האקדמית אונו מתקיימת מכינה למקצועות הבריאות, היא מיועדת למועמדים לתואר ראשון בריפוי בעיסוק וכן לתואר בהפרעות בתקשורת וספורטתרפיה. המכינה מתאימה לבעלי בגרות מלאה בממוצע 85 שאינם עומדים בציון הפסיכומטרי הנדרש.

 

 

  • אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת תל אביב (רמת גן): המכינה הייעודית למדעי הטבע והחיים מתקיימת במסגרת שיתוף פעולה בין שתי אוניברסיטאות אלו. מי שרוצים להירשם ללימודי ריפוי ועיסוק, המוצעים באוניברסיטת תל אביב, יכולים לגשת למסלול קבלה זה, שמטרתו להקנות הרגלי למידה אקדמיים עבור המשתתפים, וכן לשפר את סיכויי הקבלה של בוגריו לתואר בהחלפת ממוצע הבגרות שלהם בציון הגמר של המכינה.


אורך הלימודים הוא כ – 9 חודשים, כאשר המשתתפים לומדים במשך 5 ימים בשבוע, בין 35 ל – 38 שעות שבועיות. הנושאים הנלמדים כוללים מתמטיקה ואנגלית ברמת 4-5 יחידות, פיזיקה וכימיה ברמת 3 יחידות, וכן כתיבה אקדמית.


כדי להתקבל למכינה, יש להחזיק בתעודת סיום 12 שנות לימוד, וכן בתעודת בגרות שבה 7 יחידות לימוד הן בציון 55 או יותר, ו – 85 בבגרות ברמת 3 יחידות במתמטיקה. מעבר לכך, המועמדים נדרשים להחזיק בציון פסיכומטרי או מימ"ד של 500 ומעלה, כאשר הציון בפרק הכמותי הוא לפחות 100. השתתפות במסלול קבלה זה מהווה גם מכינה ללימודי פיזיותרפיה, סיעוד, הפרעות בתקשורת באוניברסיטת תל אביב, וכן למגוון מסלולים בפקולטות למדעי הטבע והחיים באוניברסיטת בר אילן.

 

 

 

  • האוניברסיטה העברית בירושלים: קיימים מספר מסלולים במכינה אוניברסיטאית במוסד אקדמי זה, המיועדת למי שרוצים להתקבל ללימודי ריפוי בעיסוק, וכן לתארים ראשונים נוספים.


המקצועות הנלמדים הם אנגלית, מתמטיקה, כתיבה אקדמית, וכן קורסים נוספים בהתאם למסלול הנבחר: במסלול מדעי הטבע והחיים ניתן ללמוד בקורס מדעי כגון ביולוגיה או כימיה, ובמסלול מדעי הרוח והחברה יש להשתתף בקורס שיטות מחקר, וניתן לבחור בקורס בחירה בתחומים כמו חשיבה היסטורית, תרבות המערב, ועוד.


כמו כן, קיימת אפשרות להשתתף במסלולים מוגברים בהם מקבלים ציוני בונוס, כך שציון גמר המכינה יכול להיות יותר מ – 100. מסלולים אלו בעלי דרישות קבלה גבוהות יותר. כדי להתקבל לכל המסלולים יש להציג ציונים עוברים ב – 7 יחידות בגרות מינימום. ציון הפסיכומטרי הנדרש לקבלה משתנה בין המסלולים, כאשר במסלול למדעי הטבע והחיים הדרישה היא לציון 500 ומעלה, ובמסלול למדעי הרוח והחברה הדרישה היא לציון 420 ומעלה. היקף השעות השבועיות שנלמד במסלול הוא בין 28 ל – 40 שעות.

 

 

 

  • אוניברסיטת חיפה: ללימודי התואר בריפוי בעיסוק באוניברסיטה יכולים להתקבל גם מי שציוני הבגרות שלהם אינם עומדים בחתכי הקבלה, ובלבד שיש להם תעודת מכינה או תעודה מקבילה אחרת. קיימים באוניברסיטה מספר אפיקי קבלה, ביניהם מכינות יום, עולים, 30+, ועוד. תנאי הקבלה לכל מסלול משתנים, אך ברובם הדרישה היא לתעודת בגרות מלאה או חלקית שבה לפחות 7 יחידות לימוד בציון עובר. כמו כן, יש להציג ציון פסיכומטרי או ציון של מבחן מימ"ד, וכן ציון 120 ומעלה במבחן יע"ל למי ששפת בחינת הפסיכומטרי שלהם אינה עברית.


תנאי הקבלה לריפוי בעיסוק


סיום המכינה בציון ממוצע גבוה יכול לסלול את הדרך ללימודים האקדמיים בריפוי בעיסוק. כך למשל, בחלק ממוסדות הלימוד ניתנת עדיפות לבוגרי המכינות שמועברות במסגרתם.


באוניברסיטת תל אביב, למשל, תנאי הקבלה לריפוי בעיסוק כוללים ציון גמר מכינה של 85 ומעלה על מנת להתקבל לתואר הראשון, יחד עם עמידה בדרישות נוספות.


במוסדות לימוד אחרים הדרישה משתנה, כאשר משקללים את ציוני הפסיכומטרי וממוצע המכינה לכדי לציון סכם משוקלל. לדוגמא, באוניברסיטת חיפה ציון הסכם המשוקלל של המכינה והפסיכומטרי נדרש להיות לפחות 640.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מכינה לריפוי בעיסוק?

רוצה לדעת יותר על מכינה לריפוי בעיסוק?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מכינה לריפוי בעיסוק