תואר שני בהוראת שפות במכללה האקדמית בית ברל

תואר שני בהוראת שפות במכללה האקדמית בית ברל

תואר שני בהוראת שפות M.Ed. במכללה האקדמית בית ברל

 

שפה משותפת

 

הגלובליזציה מקרבת אנשים מכל רחבי העולם וכך הם מעבירים מידע אחד לשני, לומדים על תרבויות אחרות ומשפיעים על הרוח והמדע של מדינות ויבשות רחוקות. כל זה לא יכול היה לקרות ללא שפה משותפת. לכל אחד יש שפת אם, אך כיום אי אפשר להסתדר בעולם ואף לא במרחב האינטרנטי ללא האנגלית.

 

שפה שנייה היא נכס יקר ערך, ונוסף על היותה כלי תקשורתי המאפשר שיח מגוון, היא גם משפיעה על היכולת הקוגניטיבית ומשפרת את ביצועי המוח. אך ללמוד שפה שניה הוא אינו דבר של מה בכך, וישנן שיטות ומתודות ייחודיות ללימוד שפה נוספת. הבוחרים ללמוד תואר שני בהוראת שפה שנייה מקבלים את הכלים להנחיל לתלמידים את הכשירות הלשונית ולעבור איתם את התהליך הארוך והמורכב של רכישת השפה.

 

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בהוראת שפה במכללה האקדמית בית ברל מקנה לסטודנטים את מיומנות הוראת השפה לתלמידים בגילים שונים. תכנית הלימודים מתמקדת בשלוש שפות – עברית, ערבית ואנגלית ובשפות אלה מועברים גם תכני הלימוד.

 

הסטודנטים מרחיבים את הידע שלהם על תהליכי למידה ועל אסטרטגיות הוראה בהתאם לאוכלוסיות השונות ובהקשרים התרבותיים הקיימים בישראל בפרט ובעולם בכלל. הם לומדים על יחסי הגומלין שבין שלוש השפות, על ההבדלים ועל הדמיון ביניהן. כמו כן, הם לומדים לבנות תכניות לימודים ועל ההיבטים החינוכיים והקוגניטיביים בלימוד שפה שנייה.

 

מתכונת הלימוד

 

משך התואר השני כשנתיים. השיעורים נערכים אחת לשבוע בשעות הצהריים. מתכונת הלימוד מחולקת לארבע חטיבות: לימודי תשתית, מקבץ שפתי, למידה והוראה והתמחות בשפה. מערכת השיעורים כוללת קורסי חובה, קורסי בחירה, קורסי סמינר וסדנת כתיבת עבודת הגמר.

 

נושאי לימוד

 

  • מודלים של חינוך דו־לשוני
  • לשונות במגע
  • סוגיות בבלשנות השוואתית
  • שפה וחשיבה
  • התפתחות הכשירות אוריינית
  • המורה כמבקר לשוני
  • סוגיות בדיאלקטולוגיה ערבית
  • השפה האנגלית בישראל
  • הוראת שפות בסביבה מתוקשבת
  • שפה בעידן הגלובליזציה    
  • הוראת שפות לתלמידים עם ליקויי למידה    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

המכללה האקדמית בית ברל היא מוסד רב־תחומי להשכלה גבוהה הפועל באוריינטציה חברתית – יישומית. מוסד הלימוד מכשיר אנשי חינוך והוראה לתואר ראשון, לתואר שני והוא מציע הכשרות בתחומים שונים. המכללה מקדמת את התחום ההומאני, כמו לימודי רוח, לימודי אמנות, לימודי ממשל ולימודי החברה. בין התארים שיש במכללה אפשר ללמוד תואר שני בחינוך ומורשת ערבית בישראל, תואר שני בחינוך נוער בסיכון ובמצוקה, תואר שני בניהול וארגון מערכות חינוך ותואר שני בליקויי למידה, הערכה והתערבות חינוכית.

 

תנאי קבלה

 

המועמדים לתואר שני בהוראת שפות צריכים לשלוט בשתיים מתוך שלוש השפות של התכנית ברמה המאפשרת תקשורת בעל פה וקריאת ספרות מקצועית. כמו כן, הם צריכים להיות בוגרי תואר ראשון בממוצע ציונים 80 ומעלה באחד מהתחומים הבאים: ספרות ערבית, לשון ערבית, ספרות עברית, לשון עברית, בלשנות וספרות אנגלית, חינוך מיוחד או הוראה לגיל הרך. על המועמדים להיות בעלי תעודת הוראה, ניסיון תעסוקתי של שלוש שנים לפחות בהוראה או בעבודה חינוכית ובעלי פטור מאנגלית אקדמית. הקבלה ללימודים מותנית בריאיון אישי.

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל המטלות הנדרשות, לרבות הגשת עבודת הגמר, מקבלים תואר שני M.Ed. בהוראת שפות מטעם המכללה האקדמית בית ברל.

למידע נוסף לחצו: המכללה האקדמית בית ברל
עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית בית ברל