סטודנט פתח מסעדה במעונות - ושבר את האינטרנט

15/10/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (2,678 צפיות)

בזמן שהתזונה של רוב הסטודנטים מבוססת בעיקר על פיצה ופיתה עם שוקולד, סטודנט אמריקאי החליט להביא את בשורת הגורמה לקמפוס ופתח מסעדה במיקום מפתיע: בתוך החדר שלו במעונות. המקום החדש משגע את הסטודנטים ושובר את הרשת, עם הזמנות שמגיעות כבר ל - 2016. אבל עם כל הכיף הזה, נשאר בכלל זמן ללמוד?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


סטודנט אמריקאי פתח את המסעדה הכי חמה בניו יורק - בחדר במעונות


כשחושבים על תזונה של סטודנטים, בדרך כלל המגוון הקולינרי מסתכם בסנדוויץ' מהקפיטריה, או במקרה הטוב אוכל מחומם שיצא מקופסת גלידה מהמקפיא. סטודנטים רבים מעדיפים להזמין אוכל ממסעדה ולא להתחיל לבשל, במיוחד כשהם גרים במעונות ולא שוכרים דירה.


סקר שערכנו לאחרונה חושף, שבמקרה של מתקפת רעב בזמן למידה, רוב הסטודנטים (34%) יחממו במיקרו את האוכל של אימא. 30% מהמצביעים, במקום השני והדי צמוד, יסתפקו בפיתה עם שוקולד. 23 אחוזים יזמינו פיצה או סוג אחר של מזון מהיר כדי להשביע את רעבונם. אם מסתכלים על התוצאות מבחינה תזונתית, המצב נראה דיי עגום.


אבל מסתבר שזה ממש לא חייב להיות כך. ג'ונה ריידר הוא סטודנט בן 21 ללימודי כלכלה מאוניברסיטת קולומביה בעיר ניו יורק בארה"ב, שבתחילת החודש פתח מסעדה חדשה במיקום קצת לא שגרתי: בחדר שלו במעונות הסטודנטים. למסעדה הוא קרא "Pith" (פית'), והרעיון שמאחוריה דיי פשוט: ריידר מקבל הזמנות, דורש מהסועדים, שהם לרוב סטודנטים אחרים באוניברסיטה, תשלום סמלי ואז מכין להם ארוחה מרובת מנות במטבח המשותף של דירת המעונות שלו. הארוחה מוגשת ממש בתוך חדר המעונות, אותו חולק ריידר עם שלושת השותפים שלו.


בינתיים, השמועות על יוזמת הגורמה הזו התפשטו כאש בשדה קוצים בקמפוס וגם ברשת. אז מה הסוד של הסטודנט, שמושך למסעדה שלו מאות סטודנטים רעבים? והאם אפשר לשחק אותה מאסטר שף וגם להצליח ללמוד קצת?


מה בתפריט? ארוחות גורמה במטבח המשותף


ג'ונה מקבל עד ארבעה סועדים בארוחה אחת, ומפעיל את המסעדה שלו במשך ארבעה ימים במהלך השבוע. המנות עצמן הן על טהרת הגורמה ומוגשות בצורה מרשימה ויצירתית מאוד. התפריט משתנה בכל יום, והוא בהחלט לא דומה לשום דבר אחר שראיתם. כך, למשל, תפריט יומי שפורסם בפייסבוק מתאר מנות כמו סלט גבעולי קייל אדום בכבישה ביתית עם זיתים, או צלעות טלה ברוטב פפריקה על מצע כוסמת, תאנים, אפונת שלג ופטריות. בעמוד המסעדה שהקים באתר "Yelp" תיאר שרוב הארוחות מכילות בין חמש לשמונה מנות, שכוללות ירקות טריים, לחמים, פירות ים ובשרים, לצד אלכוהול ויינות משובחים.


כדי לתכנן את התפריט היצירתי הזה, ג'ונה מתאר שהוא מבלה את רוב הזמן שבין השיעורים בחנויות גורמה, שם הוא טועם מעדנים יוקרתיים ומנסה למצוא השראה. הוא גם מודע לעובדה שמטבח גורמה ממש לא נמצא במסגרת התקציב של סטודנטים תפרנים, וכך הוא מנסה להתאים את המחירים לקהל היעד שלו, ודורש בין 10 - 20 דולרים לכל סועד עבור הערב כולו.


"הארוחה הכי טובה שאכלתי כל התואר" - לאילו תגובות זוכה ה'שף' מהמעונות?


התגובות שקיבלה "פית'" הן די מדהימות. רשימת ההזמנות של 'שף הגורמה של המעונות', כפי שחלק הכתירו אותו, מלאה עד לסוף סמסטר א'. הוא מספר שאנשים כבר הזמינו מקומות לתקופת החגים, שבארה"ב מתרחשת בסוף דצמבר, אבל הוא עצמו בכלל מתכנן לחזור הביתה להורים, כמו כל סטודנט. עם זאת, סטודנטים יכולים לשלוח אימייל כדי להיכנס לרשימת המתנה ארוכה.


"לא ציפיתי שהמסעדה תהפוך למבוקשת כל כך," סיפר ריידר בראיון לעיתון "ניו יורק פוסט". לאתר חדשות אחר אמר: "אני חושב שאני מבשל טוב יותר מהסטודנט הממוצע, אבל אני בוודאות לא טבח מדהים, אז אני מופתע לטובה מכל הפידבק החיובי שאני מקבל."


התגובות ברשת מכתירות את המסעדה כלהיט הבא של תחום האוכל. כך למשל, אחד הסועדים כתב בביקורת אינטרנט: "כמה פעמים בחיים יצא לכם לאכול במסעדת גורמה ולשבת עם השף שהכין אותה עבורכם? פית' היא חוויה ניו יורקית שאין שנייה לה ואני ממליץ עליה בחום. זה בוודאות המקום הכי טוב בכל האזור."


סטודנט אחר, שאומר ששרד עד היום בקמפוס על תזונה מבוססת 'מנה חמה', כתב בפייסבוק: "לקינוח, נהנינו מעוגת שוקולד מריר ומקוקטיילים נהדרים ומעוצבים אישית שהכילו עלי כותרת של פרחים בתוך קוביות הקרח. בכנות, זו הארוחה הכי טובה שאכלתי בכל השנתיים בהן אני לומד ב'קולומביה'."

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


יש זמן ללימודים? סימן שאלה מרחף מעל עתיד המסעדה


למרות שהוא גובה תשלום על הארוחות, ריידר לא באמת זוכה לרווחים מהיוזמה שלו. אם בכלל, הוא מתייחס לרעיון בתור פרויקט ולא כיוזמה עסקית. השותף שלו במעונות, ג'ורדן וולטרס, סטודנט ללימודי אדריכלות, מספר שהמסעדה היא כיף גדול, אבל ייתכן שהרעיון ימצה את עצמו עם הזמן.


יכול להיות שהחגיגה בכלל תגיע לסיומה מהר מהמצופה. שירותי התברואה בקמפוס ומשרד הבריאות כבר פתחו בחקירה לגבי המסעדה, כדי לבדוק אם יש להנהיג לגביה את הנהלים של עסק לכל דבר. ריידר מצדו מנסה להתגונן, וטוען שהמטרה שלו היא לא לנהל מסעדה, אלא ליצור יוזמה דרכה סטודנטים יוכלו לבלות ביחד ולהכיר אנשים חדשים.


ויש גם חיסרון נוסף להצלחה המסחררת של המסעדה. יש אולי מי שיקראו לו "כבד", אבל השותף של ריידר מתחיל לדאוג שאולי כל הבאזז יתחיל לעלות להם בציונים שלהם. "ברור שמאוד כיף לנו, אבל זה גם יכול להיות מלחיץ בגלל שאנחנו חייבים ללמוד. אני מניח שעכשיו, עם כל התהילה שאנחנו זוכים לה, נצטרך לשבת ולדבר על הדברים." הוא אומר. למרות התחושות האלה, הכל טוב בעיניו של השף הצעיר, בעיקר כי הוא יודע בעוד חודש בוודאי תיפתח מסעדה אחרת שתשבור את השוק, ולסטודנטים יהיה מקום חדש ללכת לאכול בו.