שותפים למעונות - כשהחיים הופכים לסיוט

25/5/2015 מאת: אנאבל אדמסקי (3,882 צפיות)

מעונות הסטודנטים הם פתרון טוב למגורים בעלויות נמוכות עם סטודנטים אחרים כמוכם. אבל לא תמיד חוויית המעונות היא נעימה, לפעמים דווקא מי שאמורים להיות השותפים שלכם יכולים להפוך את החיים שלכם לגיהינום. מה אפשר לעשות כדי לפתור את בעיית השותפים?

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שותפים מהגיהינום - עם מי לא תרצו לגור במעונות הסטודנטים

יוקר המחייה והרצון לגור קרוב לקמפוס מביא סטודנטים רבים לבחור להתגורר במעונות. פן נוסף שמביא אנשים לבחור לעבור למעונות היא העובדה שהשותפים הם סטודנטים כמוכם, שמבינים את אורח החיים שלכם ואת הצרכים של סטודנטים בחיי היום יום, להבדיל, אולי, מדירות שותפים רגילות בעיר.


את חוויית המעונות מעצבים השותפים שאיתם תחלקו את התקופה הזו בחייכם. לפעמים הם יכולים להיות החברים הכי טובים שלכם, אלו שתשאירו בחייכם גם אחרי הלימודים ואיתם תיהנו להעביר את הזמן. אבל הם גם יכולים להתגלות כמעצבנים במקרה הטוב, או כבעיה רצינית במקרה הגרוע. מי שגרים במעונות הסטודנטיאליים יודעים לדווח שהחיים לצד שותפים יכולים להיות לא קלים בכלל. רעש, לכלוך ובלגן הן רק חלק מהבעיות ששותפים במעונות יכולים ליצור, בדרך להפוך את שנת הלימודים שלכם לסיוט מתמשך.


אז מיהם ה"שותפים מהגיהינום"? מה עושים השותפים שתעדיפו לא להיות בקרבתם? ומה אפשר לעשות כדי לפתור את הבעיה (או לפחות לנסות)? יצאנו לבדוק.


המבולגנים


על השותפים המבולגנים כמעט כולנו שמענו, ולצערנו מדובר בתופעה שמתרחשת כמעט בכל חדר במעונות. השותפים הנחמדים שלכם מגלים התנגדות נחרצת לכל מה שקשור לניקיון הדירה. וכך, הכיור מתמלא לאיטו בכלים מלוכלכים, בגדים מתחילים להיערם על הרצפה, ואריזות ריקות מציפות את החדר עד שהוא נראה כמו מזבלה קטנה. עבור השותפים המבלגנים, להעביר סמרטוט זו דרישה מופרכת, ולהחליף את גליל נייר הטואלט כשהוא מסתיים זה בגדר המלצה.


המרעישים


אחד הדברים שהכי חשובים לסטודנטים, בעיקר בתקופות המבחנים האינטנסיביות, הוא שקט. מי מאתנו לא ניסה לשבת ולסיים את הסמינר (לרוב בלילה שלפני המועד האחרון, אם נהיה כנים), ונתקל ברעש שמסיח את הדעת ולא נותן ללמוד. לפעמים, דווקא השותפים שלנו, שהיינו מצפים שיבינו לליבנו, הם המטרד הגרוע ביותר. מוזיקה בקולי קולות או טלוויזיה בווליום גבוה יכולות להפריע מאוד כשאתם חייבים ללמוד, אבל את השותפים זה פשוט לא מעניין, כאילו הם עצמם לא צריכים ללמוד בכלל.


אלה שמביאים חברים


אם זה לא גרוע מספיק, לשותפים המרעישים (ראו להלן) יש ברוב המקרים גם חבורה של חברים מרעישים כמותם. תהיו בטוחים שהם ימלאו לכם את הסלון בדיוק בשעות שהכי לא נוחות לכם. כשאתם מסבירים בעדינות שאולי כדאי להוריד קצת את הקול, אתם לא אנטי-חברותיים, אתם פשוט צריכים קצת זמן לעצמכם ושקט במרחב הביתי שלכם. כדי להפוך את העניין למפריע עוד יותר, השותפים החברותיים שלכם ישתדלו לטפח את הקשרים עם המוני החברים שלהם בעיקר בשעות הלילה המאוחרות, בהן אתם מנסים לתפוס כמה שעות שינה בין העבודה לשיעור של שמונה בבוקר.


אלה ש"רק משאילים"


הסטודנטים הבאים כנראה לא שמעו על המונח 'חפצים אישיים'. לחלק מהשותפים יש הרגל של ממש להשתמש לכם בדברים בלי לבקש רשות. הם יאכלו לכם מקופסאות האוכל הטעים שהבאתם מאימא רק אתמול, הם ינברו בחלק שלכם של המקרר וישאירו אחריהם 'חוסרים', או יחליטו פתאום לפשוט על מוצרי הטואלטיקה שלכם ולהשתמש לכם בסבון הפנים. במקרה הטוב הם יגידו תודה, אבל במקרים אחרים הם אפילו יכחישו את ההרגל המגונה שלהם בפרצוף מיתמם.

 

גולשים שקראו את זה אהבו גם:

 


אלה שלא עוזרים


אלה שותפים שכנראה פשוט לא מבינים את העובדה הבסיסית, שהמילה 'שותפים' משמעותה שאתם צריכים לחיות באיזה שהוא שיתוף פעולה. בזמן שאתם מנסים לחיות איתם בשלום ולחלק את מטלות הבית באופן הגיוני, הם חיים בבועה משלהם ולא מגלים שום עניין לעזור. אלה בדיוק השותפים שיראו אתכם מנקים את הרצפה, ויעמדו בצד ויסתכלו, בלי אפילו להציע לעזור, או להחליף אתכם בפעם הבאה.


אלה שמביאים את בן/בת הזוג


הם מתחילים בלהביא את החברה שלהם פעם בכמה זמן, מה שלא אמור להפריע, ולפעמים היא אפילו נחמדה. אבל אז, החברה מתחילה להגיע יותר ויותר, עד שבשלב מסוים היא "מתנחלת" לכם בחדר והופכת למעיין שותפה נוספת, שבכלל לא ביקשתם. התוספת הלא מתוכננת יכולה להפוך את החיים במחיצת השותפים, שגם ככה כנראה לא היו מהנים במיוחד, לעוד יותר לא נוחים. במקום להתחמק רק מהשותף, עכשיו אתם צריכים גם להימנע מהחברה שלו, ולקוות שיישאר לכם רגע אחד פנוי לעצמכם.


אז מה אפשר לעשות?


קודם כל, כדאי לנסות לסדר את העניינים עם השותפים הסוררים בצורה נעימה ועם חיוך. מומלץ לשבת איתם ולנסות לדבר ולהבהיר שההתנהגות שלהם מפריעה לכם ולא מאפשרת לכם לחיות בנוחות בחלל המשותף שלכם. אם לא תגיעו כדי לעורר ויכוח ודווקא תבואו בטוב ותהיו נחמדים אל השותפים ותסבירו את עצמכם בצורה כנה, יש סיכוי גדול שהם יבינו את הטעות שלהם וישתדלו יותר מעכשיו. בשלב הזה חשוב שתציבו יחד חוקים ברורים שמתחשבים בהרגלים ובצורת החיים של כל השותפים, וכך תקטינו את הסיכוי לחיכוכים ואי נעימויות בהמשך.


אבל לפעמים כנראה שההרגלים של השותפים פשוט חזקים מהם, והדברים שדיברתם עליהם יישכחו כמו ערימת הכלים בכיור. במקרים מסוימים מבינים שפשוט אין ברירה וחייבים להתפשר, ולקוות שבשנה הבאה יגיעו שותפים שאתם תסתדרו קצת יותר.