בית הספר למוסיקה בקריה האקדמית אונו, בשיתוף מכללת הד

בית הספר למוסיקה בקריה האקדמית אונו, בשיתוף מכללת הד

 

בית הספר למוסיקה של הקריה האקדמית אונו ומכללת הד

 

כשהאקדמיה פגשה את המקצועיות

 

בשנת 1988 ייסד המנצח והמעבד המוסיקלי, יהודה כהן, את מכללת הד, השוכנת בדרום תל אביב. בשנים האחרונות התמזגה מכללת הד עם הקריה האקדמית אונו, וכהן מוסיף לנהל את בית הספר גם היום מתוך העיקרון היסודי המלווה אותו תמיד. לגישתו, סטודנטים המעוניינים בכלים מתקדמים ליצירה בתחום המוסיקה, אמורים להכיר את כל הסגנונות – קלאסי, ג'אז, רוק, פופ, אלקטרוני ואתני.

 

על הלימודים

 

בבית הספר למוסיקה בקריה האקדמית אונו (לשעבר מכללת הד) מציעים לכם להשתתף בתכנית מלאה ללימודי מוסיקה לתואר ראשון, הכוללים – כתיבה, לחן ועיבוד, ביצוע, הפקה, ניצוח, חינוך מוסיקלי, אלתור ועוד.

 

הלימודים מתקיימים בקמפוס המכללה שבדרום תל אביב. התכנית לתואר הראשון נפתחת בתל אביב, וממשיכה לאחר מכן בקריית אונו. התואר אורך ארבע שנים, והלימודים בו נערכים במהלך חמישה ימים בשבוע - שלושה ימי לימוד תיאורטיים, ויומיים מעשיים בהם מתקיימים שיעורי הנגינה, כתות האומן ומפגשי ההרכבים. בתום שלוש שנים מקבלים תעודה במוסיקה רב תחומית, ובתום ארבע שנים – תואר B.Mus, המוכר מטעם המועצה להשכלה גבוהה.

 

הבוגרים

 

בוגרי בית הספר מדברים על קמפוס אישי ומשפחתי, שנותן מרחב להבעה וליצירה של כל סטודנט וסטודנטית. מעבר לתכנים הקשורים ישירות למוסיקה, מלמדים את הסטודנטים גם על התעשייה, ומכינים אותם לביסוס מקצועי כאומנים וכיוצרים, שמתפרנסים תוך כדי מימוש החלום. הבוגרים משולבים במגוון התחומים בענף, וביניהם: סאונד והפקה, כתיבת ג'ינגלים, יצירת מוסיקה לטלוויזיה, לקולנוע ולתיאטרון, הוראת מוסיקה, הלחנה, נגינה ושירה.

 

הצוות

 

דיקן בית הספר הוא מוסיקאי, חוקר ומורה, בעל תואר פרופסור, עם ניסיון של שנים רבות בהוראה בארץ ובאירופה. איש זה זכה בפרס ישראל בשנת 2001 בתחום חקר המוסיקה על פועלו כמנצח וכמלחין, ועל תרומתו לקירוב המוסיקה הקלאסית לכלל הציבור. בראש התכנית האקדמית עומד מלחין פורה במיוחד, שחיבר מוסיקה להצגות תיאטרון, למופעי מחול, ליצירות קולנוע ולטלוויזיה. אדם זה זכה בפרס ראש הממשלה בתחום הקומפוזיציה בשנת 2008, והוא בעל תואר שני במוסיקה ממוסד אקדמי בלונדון.

 

בבית הספר מלמדים האומנים המפורסמים: על המילים – עלמה זוהר; על הכתיבה היוצרת וההפקה - עברי לידר; על הרוק – דנה ברגר; על ההלחנה והעיבוד – מתי כספי; על היצירה האישית – שלומי שבן ודוד ברוזה; על הסגנון הים תיכוני – אביהו מדינה; ועוד.

 

התשתית הטכנולוגית

 

הסטודנטים נהנים מן האפשרות ללמוד ולהתנסות ביצירה, בעיבוד ובהפקה, באולפני הקלטה וסאונד מקצועיים ובחדרי עריכה ופוסט פרודקשן. בנוסף, קיימים חדרי אימון וחזרות עבור הזמרים וההרכבים המתכוננים לקראת הופעות והקלטות. במקום מתוחזק גם אולם הופעות, שבו הסטודנטים זוכים לשתף את הקהל ביצירותיהם על הבמה. בנוסף, ישנן כיתות מחשבים, תחנות אולפן ביתי, מסכים רחבים וספרות עיונית עשירה.

 

 

שאלות נפוצות מתוך פורום הקריה האקדמית אונו
מכללה אקדמית קרית אונו בירושלים
1 1 תגובות
לימודי עבודה סוציאלית במרכז ללא פסיכומטרי
1 2 תגובות
ההבדל בין ריפוי בעיסוק או קלינאות תקשורת
1 1 תגובות
שכר לימוד לשנה ומה כלול בתוכו
1 1 תגובות
מהו ציון הסף להצטיינות בלימודים?
1 1 תגובות
הסבת אקדמאים לריפוי בעיסוק
1 2 תגובות
הסבת מקצוע לריפוי בעיסוק - תנאי קבלה
1 2 תגובות
מבחן מיון בעברית
1 5 תגובות
שנת השלמה- מסלול חשבונאות
1 3 תגובות
שכר לימוד בקרית אונו
1 1 תגובות