יעוץ לתואר ראשון ללא בגרות, גיל 50 - ברצוני להוציא תואר ראשון. חסרה לי בגרות במת' ובתנך. אני לומדת אימון אישי ומעוניינת בנושא שיועיל לי בעתיד. אשמח שתחזרו בהקדם . תודה איריס טוכבנד
ש
שני יונגר
לא חייבים תעודת בגרות בגיל 50
שלום איריס,
בגיל 50 לא חייבים בתעודת בגרות לצורך לימודים אקדמיים. תוכלי לעשות מכינה קצרה הנקראת מכינה 30+ ובמידת הצורך בחינה פסיכומטרית ותוכלי להתחיל ללמוד. לגבי סוג התואר שתלמדי, אני מבינה את הרצון בהפקת תועלת מהלימודים, אך בוודאי יש לך כיוון כללי שבו את מתעניינת. אשמח לשמוע עליו כדי שאול להמליץ על מסלולי לימוד אפשריים. צירפתי לך הסבר על מכינת 30+ בקישור בתחתית התשובה שלי.
תואר ראשון בחינוך
אני בת 51 ומעוניינת לדעת האם ניתן ללמוד לתואר ראשון בחינוך ואין לי תעודת בגרות, האם ניתן להתקבל?
נ
נועה סטרוז
לימודי חינוך ללא בגרות
שלום אתי,
את בהחלט יכולה למצוא מוסדות לימוד המציעים לימודי חינוך לתואר ראשון ללא תנאי קבלה אך עלייך לשקול זאת מפאת גילך - הפנסיה לה תהיי זכאית ממשרד החינוך תהיה מאוד נמוכה גם אם תמשכי הרבה מעבר לגיל הפרישה הנהוג ולכן רבים בוחרים לא לפנות לתחום הזה בגיל מבוגר יחסית.
בין מוסדות הלימוד המציעים לימודי חינוך והוראה ללא תעודת בגרות ו/או פסיכומטרי: מכללת פתח תקווה, מכללת רמת גן, מכללת רחובות, מכללת בת ים ועוד.
צירפתי עבורך קישור בתחתית ההודעה למאמר המציע מידע על מוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ ותנאי הקבלה לכל אחד מהם כך שתוכלי למצוא את המתאים ביותר עבורך.