המסלול הישיר לתואר שני בייעוץ חינוכי במכללה האקדמית עמק יזרעאל

המסלול הישיר לתואר שני בייעוץ חינוכי במכללה האקדמית עמק יזרעאל

המסלול הישיר לתואר שני בייעוץ חינוכי במכללה האקדמית עמק יזרעאל


במכללה האקדמית עמק יזרעאל מציעים מסלול ישיר לתואר שני בייעוץ חינוכי, אשר מאפשר לסטודנטים להשלים בתוך ארבע שנים בלבד תואר ראשון בחינוך עם חוג נוסף ותואר שני בייעוץ חינוכי.


הלימודים לתואר ראשון בחינוך הם בסיס להמשך לתואר השני בייעוץ חינוכי. המסלול הישיר לתואר שני מאפשר קיצור משך הלימודים, מה שמהווה יתרון בשוק התעסוקה התחרותי של ימינו. כמו כן, קיימת זיקה בין התכנית לתואר ראשון לבין התכנית לתואר שני, חלק גדול מן המרצים מלווים את הסטודנטים לאורך התכנית כולה. נוסף על כך, העובדה כי התואר הראשון מתקיים במסגרת דו חוגית יכול לפתוח אפשרויות תעסוקה נרחבות יותר עבור הבוגרים בתום לימודיהם.

 

מה לומדים?


הסטודנטים מתחילים מלימודים לתואר ראשון בחינוך, אשר מהווים בסיס ללימודים לתואר שני בייעוץ חינוכי. החשיפה למיומנויות טיפוליות ולהיבטים פסיכולוגיים, העיסוק בבתי ספר ובארגונים חינוכיים ממגוון סוגים, וכן הפרקטיקום הנכלל בתואר הראשון, מכינים את הסטודנטים לקראת ההמשך לתואר השני.


סטודנטים אשר מעוניינים להמשיך במסלול ישיר לתואר שני בייעוץ חינוכי, נדרשים ללמוד את הקורסים הבאים, ללא קשר להתמחות שבה בחרו:

  • מבוא לייעוץ.
  • ליקויי למידה.
  • מבוא לראיון הייעוצי.
  • פסיכולוגיה אבנורמלית.
  • מבוא לפסיכולוגיה של החינוך.
  • שיטות מחקר ותורת האישיות.

 

פרקטיקום – התנסות מעשית


במהלך הפרקטיקום, הסטודנטים רוכשים התנסות מעשית בעבודה חינוכית במסגרות שונות ובהן בתי ספר של החינוך המיוחד, בתי ספר אלטרנטיביים, פנימיות לנוער בסיכון, ומסגרות חינוך בלתי פורמלי. הפרקטיקום מתקיים בהנחיה צמודה של מדריכים בשדה ושל מרצים במכללה. הוא נערך במסגרת קורס פרקטיקום המתקיים בשנה השלישית לתכנית, בכל התמחות הפרקטיקום מתבצע באופן הרלוונטי לנושאי ההתמחות. קורס הפרקטיקום מהווה חוליה מקשרת בין הלימודים התיאורטיים לבין הלימודים המעשיים, והוא תורם להכשרתם של הסטודנטים כאנשי חינוך אמפתיים, מקצועיים ובעלי מודעות עצמית גבוהה.


סטודנטים אשר לומדים במסלול הישיר לתואר שני מחויבים בפרקטיקום במסגרת התואר השני בלבד. בתואר הראשון אין צורך בפרקטיקום ובמקומו לומדים את הקורס "טיפוח מיומנויות ייעוציות".

 

 

מסלולי הלימוד האפשריים


את המסלול הישיר לתואר שני בייעוץ חינוכי ניתן ללמוד במסגרת המסלולים הבאים:

  • תואר ראשון בחינוך + פסיכולוגיה + תואר שני בייעוץ חינוכי.
  • תואר ראשון בחינוך + סוציולוגיה + תואר שני בייעוץ חינוכי.
  • תואר ראשון בחינוך + קרימינולוגיה + תואר שני בייעוץ חינוכי.
  • תואר שני בחינוך + לימודים רב תחומיים + תואר שני בייעוץ חינוכי.

 

כמה זמן לומדים?


סטודנטים הלומדים במסלול הישיר לתואר שני יכולים להשלים את שני התארים תוך פרק זמן של ארבע שנים. הדבר תורם לקיצור משך השלמת שני התארים ובמקביל מאפשר צבירה של ניסיון פרקטי, במסגרת ההתמחות.

 

סגל


בראש החוג עומדת פרופסור אורה פלג, שהינה מרצה, חוקרת ומטפלת. בין תחומי מחקרה נכללים הקשר בין בריאות נפשית ופיזית לבין דפוסים משפחתיים, וכן הפרעות אכילה, וסוכרת. תחומי הטיפול של פרופסור פלג כוללים טיפול במשפחה, הנחיית קבוצות, וטיפול בחרדה.

 

קהל היעד


מסלול זה מתאים לסטודנטים אשר לומדים תואר ראשון בחוג לחינוך בשילוב עם חוג נוסף, במכללה האקדמית עמק יזרעאל, ומעוניינים להרחיב את סל הכלים והידע שברשותם. יש לציין כי כדי להתקבל למסלול הישיר, יש צורך לעמוד בתנאי הקבלה ולעבור ראיון אישי.

 

אילו תעודות מקבלים?


לאחר סיום מסלול זה בהצלחה, זכאים הסטודנטים לקבל תואר ראשון B.A (בהתאם לחוגים הנלמדים) ותואר שני M.A בייעוץ חינוכי.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


תכנית זו עונה על דרישות המל"ג ומאפשרת לבוגריה להשתלב בתעסוקה בענפי החינוך במגוון מסגרות חינוכיות לרבות בחינוך הפורמלי, בחינוך הבלתי פורמלי, ובחינוך האלטרנטיבי. כמו כן, הבוגרים יכולים לשמש עתודה של מנהיגות חינוכית שברשותה ידע וכלים מקצועיים נרחבים, וכך לסייע להצעיד קדימה את מערכת החינוך במגוון מגזריה של החברה הישראלית.

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית עמק יזרעאל