תואר שני בפסיכולוגיה רפואית במכללה האקדמית עמק יזרעאל

שירות אישי - צור קשר
תואר שני בפסיכולוגיה רפואית במכללה האקדמית עמק יזרעאל

תואר שני בפסיכולוגיה רפואית במכללה האקדמית עמק יזרעאל


במכללה האקדמית עמק יזרעאל מתקיים תואר שני בפסיכולוגיה רפואית. זהו תחום העוסק ביחסי הגומלין המתקיימים בין גוף ונפש, ובתגובות הרגשיות והנפשיות של אנשים למחלות ולפציעות. ענף זה בפסיכולוגיה מתמקד בהבנה של הקשר בין הממד הפיזיולוגי של הגוף לבין רגשות, חשיבה והתנהגות. פסיכולוגים רפואיים מסייעים לאנשים אשר נקלעו למשבר נפשי בעקבות מצוקה פיזיולוגית, ותומכים בהם בדרך לחזרה לאיזון המיטבי האפשרי.

 

מה לומדים?


בתואר השני בפסיכולוגיה רפואית במכללה האקדמית עמק יזרעאל שמים דגש על היבטים יישומיים בתחום, ועל התנסות מעשית מעבר להבנה התיאורטית. באופן זה שואפים בחוג להכשיר את הסטודנטים באופן מיטבי, יעיל ומלא עניין לקראת השתלבות במקצוע הפסיכולוג הרפואי.

 

כמה זמן לומדים?


משך התכנית לתואר שני בפסיכולוגיה רפואית הוא שנתיים. הלימודים מתקיימים יומיים בשבוע. נדרש יום נוסף לביצוע פרקטיקום מעשי בשדה, המתקיים בבתי חולים.

 

 

נושאי לימוד


הנושאים הנלמדים במהלך תכנית זו לתואר שני כוללים:

  • פסיכותרפיה רפואית
  • התערבות בעת משבר
  • סוגיות אתיות בפסיכולוגיה הרפואית
  • הנחיית קבוצות חולים וצוותים רפואיים
  • פסיכו דיאגנוסטיקה של ילדים ומבוגרים
  • הריאיון האבחוני – טיפולי בראייה אסטרטגית
  • פסיכופתולוגיה ועבודתם של פסיכולוגים רפואיים
  • פסיכולוגיה חיובית וטיפול נרטיבי בהקשר הרפואי
  • ועוד

 

סגל


ראש החוג, ד"ר צחי ארנון, הינו מרצה מומחה, תחומי העניין האקדמיים של ד"ר ארנון כוללים גוף ונפש, דמיון מודרך, והיפנוזה בפסיכולוגיה הרפואית.


לצידו של ד"ר ארנון, כולל סגל החוג מרצים וחוקרים מנוסים בתחום הפסיכולוגיה הרפואית. בין תחומי העניין המחקריים של חברי הסגל נכללים: התפתחות רגשית חברתית; פסיכוסומטיקה; אתיקה וביואתיקה; השפעות של החשיפה לדחק על הבדלים בין אישיים בתפקוד הקוגניטיבי; ועוד.

 

איזו תעודה מקבלים?


מוסמכי התואר זכאים לקבל תואר שני M.A בפסיכולוגיה רפואית.


* הענקת התואר מותנית באישור המל"ג.


תואר זה מקנה הסמכה בתואר שני בפסיכולוגיה הרפואית, וכן אישור להתחלת ההתמחות של משרד הבריאות.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


יש להדגיש, כי לאחר סיום התואר השני בפסיכולוגיה רפואית, על המוסמכים להמשיך להתמחות בהיקף של שנתיים המתקיימת בפיקוח של משרד הבריאות. את ההתמחות (סטאז') ניתן לבצע במרפאות ובבתי חולים בפיקוח של משרד הבריאות. בסיום ההתמחות, נערך מבחן אשר מהווה תנאי להסמכה ולקבלת רישיון הפסיכולוג הרפואי מטעם משרד הבריאות. שלבים אלו הם הכרחיים בדרך לקבלת הרישיון בישראל.


לאחר קבלת הרישיון, יכולים המוסמכים להשתלב בשוק העבודה כפסיכולוגים רפואיים, הן כשכירים והן כעצמאיים. באפשרותם לעבוד בבתי חולים ובמרפאות ציבוריות, וכן במרפאות פרטיות כעצמאיים.

 

אודות מוסד הלימוד


בין התחומים הנוספים הנלמדים במכללה האקדמית עמק יזרעאל לתואר מוסמך, נכללים פסיכולוגיה חינוכית, גרונטולוגיה קהילתית, ייעוץ חינוכי, מינהל מערכות בריאות, סיעוד, פיתוח וייעוץ ארגוני, ועוד. מטרת מסלולים אלו היא להרחיב ולהעמיק את הידע והכלים שברשות הסטודנטים, כדי לתרום לפיתוח המקצועי שלהם ולייעול העשייה המקצועית בענפי עיסוקם השונים.

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית עמק יזרעאל