מלגת הקרן לידידות לסטודנטים דרוזים

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת הקרן לידידות ע"ש סלים שופי לסטודנטים מהעדה הדרוזית

 

שימו לב - הגשת המועמדות למלגה זו סגורה כעת


מלגת הידידות מוענקת על ידי הקרן לידידות לסטודנטים בני מיעוטים, כדי לקדם את ההשתלבות שלהם בחברה הישראלית. בקרן שואפים להעצים ולתמוך באותם סטודנטים ולעודד אותם לבחור בלימודים אקדמיים ולהצטיין בהם.


בקרן מסייעים לצעירים וצעירות מן החברה הדרוזית וכן מהעדה המוסלמית והנוצרית. הסטודנטים הלוקחים חלק בתכנית זו נדרשים לקחת חלק בפעילות חברתית התנדבותית שבהן הם מסייעים לאוכלוסיות שונות בחברה, כגון ניצולי שואה, עולים חדשים וקהלים נוספים. בתמורה לפעילות זו הם מקבלים סיוע במימון שכר הלימוד לאורך תקופת התואר, וכן יכולים לקחת חלק בפעילויות העשרה וסיוע לימודי.


לתשומת ליבכם - נתוני המלגה עשויים להשתנות מעת לעת! כדי לקבל את הפרטים המדויקים והעדכניים ביותר אודות התכנית מומלץ לפנות ישירות אל הקרן.


אודות הקרן


הקרן לידידות פועלת בתחומים חברתיים שונים כגון רווחה ועוני, עלייה וביטחון. היא מסייעת לאוכלוסיות מוחלשות שונות במענה לצורכיהן ובין היתר פועלת מול שורדי שואה, נוער בסיכון, משפחות בקו העוני, חיילים בודדים וקהלים נוספים. כיום היא מנהלת כ - 400 תכניות סיוע שונות. בין המסלולים שבהם פועלים המתנדבים בקרן נכללת תכנית למען שורדי שואה בשם "בכבוד ובידידות" שבה מסייעים להפגת בדידותם של הקשישים; פרויקט קבלת פנים לעולים חדשים המגיעים לארץ; ועוד. בקרן מפעילים שיתופי פעולה עם גורמים ממשלתיים וחברתיים שונים כגון משרדי ממשלה, רשויות מקומיות וארגונים במגזר השלישי, כדי לקדם את מטרותיה ולתרום לחוסן חברתי.


כחלק מפעילותה מעניקים בקרן מלגות לימודים לצעירים מן העדה הדרוזית וזאת במסגרת שאיפתה לחיזוק בני ובנות העדה ועידוד להשתלב באקדמיה לאחר השירות הצבאי או הלאומי.


המלגה מוענקת לזכרו של סלים שופי ז"ל, שהיה ראש מועצת מג'דל שמס ולוחם בסיירת מטכ"ל, אשר פעל רבות לקיום השתלבות בני העדה הדרוזית בחברה הישראלית ולחיבור בין קבוצות בחברה. כספי הקרן מגיעים מתרומות של יהודים ונוצרים מן העולם.

 

מלגת סלים שופי

 

זוהי מלגה לסטודנטים דרוזים, שמוענקת על ידי הקרן לידידות מדי שנה. בקרן פועלים במישורים שונים לקידום בני העדה הדרוזית וחיזוק הקשר שבין החברה בישראל לבין העדה. בין היתר מעודדים את הצעירים והצעירות מן העדה לבחור בלימודים אקדמיים אחרי סיום השירות הצבאי.


תכנית זו מותאמת לסטודנטים הלומדים במוסדות מוכרים, כאשר בקרן מציעים מלגות לתואר ראשון וכן מלגות להנדסאים בתחומי הלימוד השונים. כדי להיות זכאים לסיוע, הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בפעילות התנדבותית ולהשתתף בכל פעילויות הקרן הלימודיות והחברתיות.

 

למי מתאימה התכנית?

 

תכנית זו מתאימה לצעירים וצעירות מהחברה הערבית (מוסלמית ונוצרית) ומהחברה הדרוזית, שסיימו שירות צבאי או לאומי מלא ומעוניינים לקחת חלק בפרויקט חברתי לתרומה למען הקהילה בתמורה לקבלת סיוע בשכר הלימוד.

 

 

מהם תנאי הזכאות?


זכאים להגיש מועמדותם לתכנית זו סטודנטים שעומדים בכל הדרישות הבאות:

 

  • צעירים וצעירות מן העדה הדרוזית, המוסלמית או הנוצרית
  • בוגרי שירות צבאי או שירות לאומי מלא
  • לימודים במוסדות מוכרים על ידי המל"ג לתואר ראשון או ללימודי הנדסאים
  • לימודים בהיקף מלא

 

מה גובה הסיוע?


גובה הסיוע הוא כ - 5,000 שקלים לכל שנה אקדמית. הסיוע מוענק למשך שלוש שנים במסלולים לתואר ראשון, ובלימודי הנדסה או רפואה הוא ניתן למשך ארבע שנים.


נוסף על התמיכה הכלכלית, הסטודנטים בתכנית הידידות זכאים לסיוע במישורים נוספים, לרבות השתתפות במפגשי הכנה לחיים באזרחות, תכנית העצמה ופרויקטים חברתיים נוספים.

 

האם יש צורך בפעילות התנדבותית?

 

כדי להיות זכאים לסיוע מן הקרן, הסטודנטים נדרשים לקחת חלק בפעילות התנדבותית למען הקהילה לאורך שנת הלימודים. היקף הפעילות החברתית הנדרשת מדי שנה הוא 50 שעות התנדבות. אופי ההתנדבות משתנה בהתאם לדרישות וצורכי הקרן, בדרך כלל הסטודנטים משתלבים בפרויקטים להפגת בדידות לקשישים, או בתכניות לסיוע לעולים חדשים בחודשים הראשונים בארץ. חלק מהסטודנטים משמשים ראשי צוות לקבוצות המתנדבים.


כמו כן, הסטודנטים צריכים לקחת חלק במפגשי העשרה, מפגשים ללמידה קבוצתית וטקס חלוקת המלגות כחלק מן התנאים לקבלת הסיוע.


איך מגישים מועמדות?


הגשת המועמדות לתכנית נעשית באופן מקוון, דרך אתר הקרן. לקראת מועדי ההרשמה מדי שנה מפרסמת הקרן פרטים מדויקים אודות תהליך ההרשמה. הסטודנטים נדרשים למלא טופס ולפרט אודות פרטים אישיים, לימודים וכן לכתוב חיבור קצר ובו להסביר את הסיבות בגינן הם זכאים לדעתם לקבלת הסיוע.


יש להדגיש כי עמידה בדרישות הסף איננה מבטיחה בהכרח קבלה של הסיוע מן הקרן בעקבות ריבוי של מועמדות המגישים בקשות מדי שנה. וועדת הקרן בוחנת את כל הבקשות המוגשות ובוחרת מתוכן את המתאימים ביותר. הוועדה בודקת פרמטרים כגון שירות צבאי או לאומי, מצב סוציו אקונומי של הסטודנטים ובני משפחותיהם, מספר אחים סטודנטים המתגוררים באותו בית, לימודים במקצועות מבוקשים והיבטים נוספים.

 

מתי אפשר להגיש מועמדות?

 

מועדי הגשת המועמדות לתכנית הקרן לידידות משתנים משנה לשנה, בדרך כלל ההרשמה פתוחה בין החודשים ספטמבר לאוקטובר. עם זאת, מומלץ לוודא מול הקרן או מוסד הלימוד את המועדים המדויקים האפשריים להרשמה בכל שנת לימודים.

 

מתי מקבלים תשובה?

 

לאחר סגירת מועדי ההרשמה, בוחנים בקרן את הבקשות השונות ומהן בוחרים את המועמדים המתאימים ביותר. התשובות ניתנות בדרך כלל כעבור חודשיים מסגירת ההרשמה, אולם המועדים המדויקים עשויים להשתנות לפי צורכי הקרן.

 

אילו מלגות נוספות מתאימות לסטודנטים דרוזים?


סטודנטים בני העדה הדרוזית המעוניינים לקבל סיוע נוסף במימון שכר הלימוד, יכולים להסתייע בקרנות וארגונים נוספים הפועלים היום. הסיוע מוענק על סמך קריטריונים שונים, כגון מצב סוציו אקונומי של הסטודנטים, על הצטיינות לימודית והישגים אקדמיים יוצאי דופן, על פעילות חברתית משמעותית ועוד. בדרך כלל יש צורך בביצוע שעות פעילות התנדבותית כדי לקבל את הסיוע.


חשוב להדגיש כי במקרים מסוימים, לא ניתן להסתייע בכפל קרנות, וכי ארגונים מסוימים מתנים את קבלת הסיוע בהיעדר תמיכה מצד קרנות או פרסים נוספים.


האגף לחינוך דרוזי וצ'רקסי של משרד החינוך: האגף פועל להעלאת מספר האקדמאים בני העדה, ישנה עדיפות לסטודנטים לתארים מתקדמים.


קרן בני מערוף: מיועדת לסטודנטים דרוזים הלומדים מדעים מדויקים ואינה מצריכה פעילות התנדבותית.


עמותת סאלח פלאח: מציעה סיוע לחיילים משוחררים בני העדה הלומדים לתואר שני או שלישי, ועבודת המחקר שלהם עוסקת בסוגיות רלוונטיות לחברה הדרוזית. כמו כן מציעים סיוע ללומדים תואר ראשון במקצועות כגון הנדסה, סיעוד, חשבונאות, רפואה ומדעים.


עמותת אירתקא: העמותה פועלת למען צעירים מהחברה הדרוזית, הצ'רקסית והערבית ומציעה את מלגת אירתקא לסיוע ללומדים מקצועות מבוקשים לתואר ראשון בתמורה לפעילות בתכנית החונכות "פרח".

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה