רוצה פרטים על קורס פסיכומטרי בגיל 30?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

פסיכומטרי בגיל 30

רוצה לדעת על קורס פסיכומטרי בגיל 30? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס פסיכומטרי בגיל 30


הפסיכומטרי מהווה אחד המרכיבים המרכזיים בתהליכי קבלת מועמדים לתואר ראשון, לצד תעודת הבגרות. אף על פי שמרבית הנבחנים בבחינה הם צעירים, כגון חיילים משוחררים, ניתן למצוא לא מעט אנשים שניגשים למבחן בשלב מאוחר יותר של החיים. אנשים אחרי גיל שלושים שמעוניינים להתחיל לימודים אקדמיים במקצועות שונים נדרשים גם הם לגשת למבחן לצורך בדיקת התאמתם לתואר הראשון.


רבים ממי שמעוניינים לגשת לבחינה מחליטים ללמוד בקורס פסיכומטרי, שכן מדובר במסלול מובנה ומסודר להכנה לבחינה שבו ניתן לקבל כלים וידע היכולים לסייע לנבחנים להגיע מוכנים יותר למבחן. קורסים אלה מתקיימים במגוון של מתכונות ומסלולים, שחלק גדול מהם יכול להתאים גם למי שמחליטים לגשת לבחינה בשלב מאוחר יחסית של חייהם.


יש לציין כי המעוניינים בלימודים בגיל 30 יכולים לבחור מבין מגוון של מסלולים ותכניות, חלקם ייעודיים לבני גילים אלה. כך גם תנאי הקבלה לחוגים השונים משתנים ויש לשים לב כי המועמדים עומדים בכל התנאים הנדרשים, לרבות הישגים בבגרויות, ראיונות אישיים ומרכיבים נוספים.


קורסים ייעודיים


באופן כללי, לא מתקיימים קורסי הכנה ייעודיים לבני שלושים ומעלה. בני גילים אלה המעוניינים לקבל הכנה לקראת המבחן יכולים ללמוד בקורסים הפתוחים לקהל הרחב ולהשתלב בהם. באותם קורסים לומדים יחד סטודנטים ממגוון אוכלוסיות וקבוצות גיל.


בקורסים מספקים את ההכנה המקיפה הנדרשת לקראת המבחן. בחינה זו מאופיינת בחומר רב ובהיבחנות תחת מגבלות זמן. מי שחלף זמן מאז סיימו את התיכון יכולים לעיתים להזדקק לריענון של החומר ולתגבור של אסטרטגיות הלמידה הנחוצות למבחן, ששונות מטכניקות למידה לבחינות אחרות ולמסגרות אחרות בחיים. בקורס שמים דגש על פיתוח אסטרטגיות התמודדות עם השאלון ומתכונת המבחן ונכללים בו תרגולים שונים לחלוקת זמנים, ארגון למידה ולמענה מהיר על שאלות.


במהלך הקורס לומדים המשתתפים כלים חשובים בענפים הנכללים בבחינה, הכוללים חשיבה מילולית, חשיבה כמותית ואנגלית. כמו כן מתרגלים את אוצר המילים הנחוץ במבחן, הן בשפה העברית והן באנגלית.

 

אופי הקורסים ומתכונתם


מאחר ואנשים מעל גיל 30 נדרשים לשלב בין העבודה לבין הלימודים בקורס, רבים מחפשים מסלולי הכנה גמישים שניתן לשלב בשגרת החיים והקריירה. במקרים רבים ניתן למצוא קורסי ערב לפסיכומטרי. אלה הם מסלולים שבהם לומדים בשעות אחר הצהריים והערב ומותאמים במיוחד לאנשים עובדים.


אפשרויות נוספות שיכולות להתאים בלוח הזמנים של אותם מועמדים כוללות קורסים אונליין לפסיכומטרי. בתכניות אלה הלמידה מתקיימת כולה או רובה באופן מקוון והתרגילים והשיעורים מתבצעים דרך המחשב, מהבית או מכל מקום. באופן זה ניתן להתאים את שעות הלימוד וקצב הלמידה לצורכים האישיים. מסלול נוסף שעשוי להתאים הוא קורס אחד על אחד, שבו לומדים באופן פרטני עם מורה תוך התאמת שעות הלימוד וקצב השיעורים לצורכים האישיים. במסלולים אלה מתאימים גם את התכנים הנלמדים לכל משתתף וכך ניתן לחזק נושאים שבהם נדרש תגבור נוסף.


הקורסים כוללים בדרך כלל מגוון של תרגולים פרקטיים כדי לסייע בהכנה למבחן. המשתתפים פותרים מספר סימולציות שבהן מדמים את תנאי המבחן האמיתיים, לרבות עמידה בזמנים ופתרון כל הפרקים. לאחר מכן המדריכים בקורסים מנתחים את הישגי המשתתפים בסימולציות ומסייעים להם לבנות אסטרטגיות יעילות יותר ללמידה תוך התמודדות עם נקודות קושי אישיות וחיזוק הנושאים שבהם הם מצטיינים.

 

פטורים מפסיכומטרי


בחלק ממסלולי הלימוד יכולים מועמדים מעל גיל שלושים לקבל פטור מהצורך להיבחן בבחינה.


יש לציין כי החלטה שהתקבלה על ידי המל"ג (המועצה להשכלה גבוהה) בשנת 2001 קובעת כי מועמדים מעל גיל שלושים זכאים לקבל הקלות בעת קבלתם ללימודים אקדמיים לתואר ראשון, במסגרת החלטה זו המועמדים יכולים להתקבל ללא בגרות ובמקרים מסוימים גם ללא פסיכומטרי. קבלת הפטור מן הבחינה מתאפשרת לרוב על סמך מעבר מכינה מתאימה או קורסי קדם, וכן לאחר הוכחה של רקע מתאים מבחינה לימודית ומקצועית.


בחלק מן המוסדות, המועמדים נדרשים להציג קורות חיים ומכתבי המלצה מגורמים מקצועיים רלוונטיים, המעידים על ההישגים האישים. כמו כן, לעיתים יש צורך לעבור קורסי הכנה ותגבור לפני הקבלה לתואר.


עם זאת, חשוב להדגיש כי ישנם מקצועות מסוימים שבהם הדרישה למבחן זה עדיין תקפה, גם אחרי גיל 30. מדובר בעיקר במקצועות רפואיים ופרא רפואיים כגון לימודי רפואה, לימודי סיעוד, לימודי פיזיותרפיה ועוד. במסגרת תנאי הקבלה לאותם מקצועות אין אפשרות לקבל פטור מן הבחינה, גם לא על סמך גיל המועמדים. תהליך הקבלה כולל לרוב גם דרישה לבגרות בממוצע ציונים גבוה, מבחני מיון וראיונות אישיים לבדיקת אישיות ואופי המועמדים.


מכינה 30+


מכינה 30+ היא מסלול הכנה ללימודים אקדמיים הייעודי למועמדים מעל גיל שלושים. תכניות מכינה אלה נבנו במיוחד כדי לענות על הצורך של מועמדים ללימודים בשלב מתקדם יותר של חייהם להשלים פערים ולשפר את סיכויי הקבלה לאקדמיה. בדרך כלל יכולים ללמוד בהן גם בעלי בגרות חלקית, שברשותם אישור על השלמת 12 שנות לימוד, אם כי התנאים לקבלה למכינות אלה משתנים ממוסד למוסד. גם מתכונת המסלולים הללו מותאמת לצורכי קהל היעד וכך השיעורים נערכים לרוב במספר מצומצם של ימים שבועיים, בשעות הערב ואחר הצהריים. אורכן הוא לרוב מספר חודשים.


במכינות לומדים מקצועות יסוד החיוניים להמשך הדרך באקדמיה. בין היתר נלמדים תחומים כגון מתמטיקה, אנגלית, מדעים, מדעי החברה, משטר בישראל ועוד. כמו כן נכללים בהן קורסים לפיתוח אוריינות אקדמית ואסטרטגיות למידה וניתוח של טקסטים ומאמרים. היצע הקורסים במכינה משתנה בהתאם למחלקות והחוגים אליהן המועמדים מעוניינים להתקבל בהמשך.

 

לימודים ללא פסיכומטרי


כאמור, במועצה להשכלה גבוהה קובעים תנאים שונים בהם מועמדים מעל גיל שלושים יכולים לקבל פטור מן הבחינה בעת הגשת המועמדות ללימודים. לאור מהלך זה של המל"ג נראה כי בחלק מן המקרים מועמדים אלה יכולים להגיש מועמדות לתואר גם במסגרת לימודים ללא פסיכומטרי. מטרת לימודים אלה היא להקל על המועמדים לתואר ולהציע להם מסלול חלופי שבו מסתמכים על מרכיבים לימודיים אחרים.


עבור מועמדים בקבוצת גיל זו, הכוונה היא לרוב למסלולי מכינה 30+, או לחלופין תכניות שבהן מסתמכים על ההישגים בתעודת הבגרות.


מועמדים אלה נדרשים לגשת גם למבחן סיווג אנגלית, כגון אמי"ר, המחליף מרכיב זה בפסיכומטרי. בבחינה זו בודקים את שליטת המועמדים בשפה האנגלית ברמה האקדמית הנדרשת. לפי הישגי המועמדים במבחן זה מסווגים אותם לרמות ונקבע היקף הקורסים באנגלית הנחוץ בדרך לקבלת פטור אקדמי.


לימודים אלה מוצעים במגוון רחב של מקצועות, כגון מדעי החברה והרוח, מקצועות הנדסיים, מקצועות מדעי החיים והטבע וענפים נוספים. יש לציין כי התנאים לקבלה משתנים ממסלול למסלול וכן מעת לעת.

 

לימודים בגיל 30


כאמור קיים מגוון רחב של מסלולים לתואר ראשון שיכולים להתאים לסטודנטים מבוגרים יותר. רבים מאותם סטודנטים לומדים במסלולים רגילים לתואר, לצד סטודנטים הצעירים מהם. כמו כן, ניתן למצוא בחלק מן הפקולטות תכניות ייעודיות לבני אותם גילים. בין היתר ניתן למצוא מסלולים ייעודיים ללימודי משפטים, לימודי סיעוד, לימודי הנדסה ומקצועות נוספים. בחלק מן המקרים, מציעים גם תכניות הסבת אקדמאים שבהם יכולים מי שהם בעלי תואר קודם לעבור שינוי בקריירה וללמוד תואר בתחום חדש.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס פסיכומטרי בגיל 30?

רוצה לדעת יותר על קורס פסיכומטרי בגיל 30?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
עדיין לא בחרת מה ללמוד? יש לנו פתרון עבורך ...

כך נעזור לך לבחור מקצוע לימודים

שאלות הגולשים בנושא
לעשות קורס פסיכומטרי או ללמוד לבד?
קורס הכנה לפסיכומטרי בכיתה יב'
קורס פסיכומטרי - דביר דואני, זיו כספי או קידום?
קורס פסיכומטרי בערבית בירושלים
קורס פסיכומטרי הכי טוב
קורס הכנה לפסיכומטרי בספרדית
קורס פסיכומטרי - אנקורי או קידום?