רוצה פרטים על תנאי קבלה ללימודי קולנוע?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תנאי קבלה ללימודי קולנוע

רוצה לדעת על תנאי קבלה ללימודי קולנוע? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תנאי קבלה ללימודי קולנוע, טלוויזיה ואנימציה


מוואלס עם בשיר לאפס ביחסי אנוש, תעשיית הקולנוע והטלוויזיה בארץ אחראית למגוון יצירות קולנועיות מרהיבות: סרטים עלילתיים, דוקומנטריים וכן סרטי אנימציה. מי שרוצים להשתלב בתעשייה זו, יכולים להשתתף בלימודי קולנוע לתואר ראשון או לתעודה, הנערכים במבחר מוסדות לימוד ברחבי הארץ.


כדי להשתתף בלימודי קולנוע, יש לעמוד בתנאי הקבלה של מוסדות לימוד אלו, הבוחנים את יכולותיהם האמנותיות של המועמדים ואת התאמתם לסוג זה של יצירה. הדרישות משתנות בין מוסד אחד למשנהו, אך לרוב כוללות עמידה במבחני כניסה, ביצוע משימות יצירתיות, מטלות כתיבה, וכן הצגת תיק עבודות וראיון אישי.


לימודים לתואר ראשון

 

ניתן להשתתף בלימודים לתואר ראשון בתחום זה, במוסדות הלימוד הבאים:

 

המכללה האקדמית ספיר (ליד שדרות): מועמדים שממלאים את אחד מתנאי הקבלה הבאים, יכולים להשתתף בתהליך המיון ללימודים במכללה:


תעודת בגרות – הצגת תעודת בגרות מלאה, או לחילופין ציונים עוברים במקצועות מתמטיקה ואנגלית ברמת 3 יחידות לימוד (אפשרי להציג ציון 50 ברמת 4 או 5 יחידות), וכן באחד ממקצועות העברית ברמת 2 יחידות לימוד. כמו כן ניתן להציג ציונים עוברים ב – 2 מקצועות העברית, ברמת יחידת לימוד אחת.


סיום מכינה – מסיימי מכינות קדם אקדמיות באוניברסיטאות או במכללות, יכולים להתקבל ללימודים במכללה, ובתנאי שבמכינה נלמדים המקצועות מתמטיקה ואנגלית בהיקף של 200 שעות לימוד לפחות, והבעה בעברית בהיקף 100 שעות לימוד לפחות.

 

מסיימי מכינות 30+ נדרשים להראות גם תעודת סיום 12 שנות לימוד, בעוד שמועמדים בני 35 ומעלה יכולים להשתתף בתהליך המיון, גם על סמך סיום 12 שנות לימוד בלבד.


אוניברסיטת תל אביב: קיימים מספר קריטריונים, שמי שעומדים בהם יכולים להתקבל אוטומטית לתואר הראשון בקולנוע במסלול החד חוגי והדו חוגי.

 

 

  • מי שברשותם ציון פסיכומטרי של 450 או יותר, או לחילופין בממוצע בגרויות של 95 ומעלה.
  • עבור מי שתעודת סיום התיכון שלהם היא מבית ספר בחו"ל, היא להתקבל על סמך ציון ממוצע של 90 ומעלה – ובלבד שהתעודה שקולה לבגרות ישראלית.
  • כמו כן, קיימת אפשרות להתקבל ללימודי קולנוע ללא פסיכומטרי, על סמך ממוצע בגרויות משוקלל עם בונוסים של 85 לפחות, וגם סיום 3 קורסים מקוונים באוניברסיטת תל אביב בציון 85 או יותר בכל אחד מהם.
  • בני 40 ומעלה יכולים להתקבל על סמך זכאות לבגרות בלבד.
  • בנוסף, בוגרי תואר ראשון במוסד לימודים מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה יכולים גם הם להשתתף בלימודים.
  • קיימת אפשרות לקבלה חריגה למסלול החד חוגי, עבור מי שממוצע הבגרות שלהם הוא לפחות 90, שמראים ניסיון רלבנטי או תיק עבודות, וכן עומדים בראיון אישי בהצלחה.


המכללה האקדמית בית ברל (כפר סבא): כדי להשתתף בלימודים במכללה זו, יש להחזיק בתעודת בגרות. מי שממוצעם הוא 85 ומעלה, כולל מקצוע מוגבר בהיקף 5 יחידות לימוד, לא נדרשים להציג גם ציון פסיכומטרי.


תהליך המיון כולל מבחני כניסה ומבחני בית, ראיון אישי, והצגת תיק עבודות. לתיק העבודות ניתן לצרף, נוסף על יצירות בתחום הקולנוע, גם יצירות אמנותיות ומוזיקליות.


על מי שתעודת סיום התיכון שלהם היא בשפה שאינה עברית, לעמוד בהצלחה במבחן יע"ל (מבחן לקביעת רמת העברית), לפני תחילת הלימודים במכללה. הציון הנדרש הוא לפחות 110, כאשר מי שהציון שלהם הוא 80-109 יכולים להשתתף במכינה בעברית במהלך הסמסטר הראשון ללימודים.


מי שתעודת הבגרות שלהם בערבית, נדרשים להראות כי ציונם בבגרות בלשון עברית הוא 80 או יותר, ברמת 5 יחידות לימוד (מבחן בעברית למגזר הלא יהודי).


מועמדים בני 30 ומעלה שאין ברשותם תעודת בגרות, יכולים להתקבל על סמך הצגת ציון פסיכומטרי של 540 ומעלה. מועמדים אלו מחויבים להשלים 6 ש"ש עד סיום שנת לימודיהם הראשונה, במקצועות: עברית, מתמטיקה, היסטוריה ומדעים.


סמינר הקיבוצים (תל אביב): על מי שרוצים להשתתף בלימודי תקשורת וקולנוע, להציג תעודת בגרות מלאה וכן לעבור מספר משימות מיון. מי שממוצע הבגרות שלהם נמוך, צריכים להציג גם ציון פסיכומטרי.


המכללה האקדמית תל חי: במכללה זו מתקיימים לימודי קולנוע ואנימציה, שכדי להשתתף בהם יש לעבור תהליך מיון בן 3 שלבים. המועמדים מתבקשים להציג תעודת בגרות ובה ציונים עוברים ב – 3 יחידות לפחות במתמטיקה ואנגלית, וכן ב – 2 יחידות לפחות בהבעה.


בשלב השני, המועמדים מקבלים משימות שאותן יש לבצע בבית. הם מתבקשים להציג סיפור באמצעות 10 תמונות סטילס – וכך להראות את יכולותיהם האמנותיות והטכניות.


כמו כן, הם מגישים תיק עבודות שיכול לכלול תמונות סטילס, ציורים או אנימציה, דוגמאות כתיבה, ועבודות אמנותיות נוספות שמייצגות את סגנונם האמנותי.


בנוסף, הם נדרשים לבחור סרט אהוב ולהסביר מדוע מדובר ביצירה קולנועית מוצלחת.


עומדת בפניהם האפשרות לבצע משימת רשות נוספת, ולצלם שוט עלילתי או דוקומנטרי, המספר סיפור בן רגע אחד. לחילופין, באפשרותם לעצב דמות אנימציה או לעבד תמונה במחשב.


השלב השלישי בתהליך המיון מתקיים במהלך יום בחינות, במהלכו המועמדים עוברים מבדק התאמה בן כשעתיים, במסגרתו נבחנות יכולות ההבעה בכתב, היצירתיות והידע הכללי שלהם. לאחר מכן המועמדים משתתפים בראיון אישי מול ראש החוג ונציג הצוות המקצועי, ומציגים את המשימות אותן ביצעו בבית ואת תיק העבודות שלהם.


לימודים לתעודה


קיימים בארץ מוסדות מובילים ללימודי קולנוע מעשיים, שאינם מזכים בתואר ראשון אלא בתעודת גמר וכן בניסיון פרקטי רב, שיכול לסייע להשתלב בתעשייה לאחר סיום הלימודים.


בית הספר סם שפיגל לקולנוע ולטלוויזיה (ירושלים): בית הספר מאפשר הרשמה עבור בעלי תעודת בגרות, ללא צורך בהחזקה ברקע או ניסיון קודמים; מועמדים אלו נדרשים לעמוד בתהליך מיון קפדני בן מספר שלבים.


מנשר לאמנות (תל אביב): במכללה זו ניתן להשתתף בתכנית משולבת המקנה תואר ראשון במדעי הרוח באוניברסיטה הפתוחה, וכן לימודי קולנוע לתעודה במנשר.

 

כדי להתקבל יש לעמוד בתהליך מיון בן מספר שלבים: ראיונות קבלה, ומשימות בית.


במסגרת תהליך המיון במכללה, מתקיימים 3 ראיונות: מול ראש המחלקה, מנהל המכללה, וכן ראיון בכתב. בראיונות לא נבדק הידע של המשתתפים, אלא התאמתם ללימודים.


בראיון המקצועי מול ראש המחלקה, המועמדים מתבקשים להציג משימות בית במספר נושאים: 3 תמונות סטילס: אחת מהן היא דיוקן עצמי, תמונת סטילס שמטרתה לשקף את אישיות המועמד. תמונת סטילס נוספת שמבטאת קונפליקט, על פי פרשנות המועמדים (הקונפליקט יכול להיות ברמת העלילה, התמה, הקומפוזיציה, וכן הלאה). תמונת הסטילס האחרונה אותה נדרשים המועמדים להביא היא תמונת סטילס של צלם ידוע, או פריים מתוך סרט, על פי בחירתם וטעמם.


לבסוף, הסטודנטים נדרשים גם לכתוב עמוד אחד על רעיון לסרט או סיפור קצר, בנושא על פי בחירתם. מטרת משימת הכתיבה להראות את מקוריותם וסגנונם האישי.

 

אפשרויות תעסוקה


בוגרי לימודי קולנוע יכולים להשתמש בידע הנרכש כדי להשתלב במגוון משרות בתעשיית הקולנוע והטלוויזיה: תפקידי הפקה, עריכה, סאונד, אנימציה או צילום. בנוסף, הם יכולים להגיש הצעות לתסריטים או לרעיונות לסרטים וסדרות לקרנות שונות.


כשכירים, הם יכולים להשתלב במחלקות פרסום ושיווק בחברות גדולות, ולהפיק עבורן סרטוני תדמית פרסומיים. בנוסף, קיימות הזדמנויות תעסוקה גם בהייטק, ובפרט בחברות משחקים או חברות העוסקות ב – VR, מציאות מדומה.


מעבר לכך, עומדת בפניהם האפשרות לעסוק בתחום כפרילנסרים, לביים, לצלם ולערוך סרטונים לאירועים שונים, החל מחתונות ובר מצוות וכלה בסרטונים פרסומיים.
 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תנאי קבלה ללימודי קולנוע?

רוצה לדעת יותר על תנאי קבלה ללימודי קולנוע?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי קולנוע - בירורים
ההבדל בין לימודי תקשורת ללימודי קולנוע
לימודי קולנוע בספיר או תל חי?
לימודי קולנוע - מוסדות לימוד מומלצים
בקשר ללימודי קולנוע
מלימודי תקשורת ללימודי קולנוע
לימודי קולנוע -איפה כדאי?