רוצה פרטים על לימודי משפטים ללא בגרות?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי משפטים ללא בגרות

רוצה לדעת על לימודי משפטים ללא בגרות? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי משפטים ללא בגרות


הביקוש הרב ללימודי משפטים משמעותו שדרישות הסף לקבלה גבוהות; עם זאת, אין משמעות הדבר כי לא ניתן להתקבל בלי תעודת בגרות בציונים גבוהים.

 

במוסדות לימוד ברחבי הארץ מוצעות אפשרויות להתקבל ללימודי משפטים גם ללא תעודת בגרות מלאה, כאשר בחלק מהמוסדות ניתן להשתתף לאחר סיום לימודי מכינה ו


לימודים במכינה


השתתפות במכינה קדם אקדמית היא אחת מהאפשרויות שעומדת בפני מי שאין ברשותם תעודת בגרות מלאה, אך מחזיקים בציונים עוברים במספר מסוים של יחידות לימוד – בחלק ממוסדות הלימוד מדובר ב – 7 יחידות, ובחלק ב – 14.


עם זאת, יש לציין כי על מנת להתקבל למכינות השונות, לרוב נדרש גם להחזיק בציון פסיכומטרי מינימלי, המשתנה בין מוסד לימודים אחד למשנהו.


מי שגילם מעל 30, יכולים להשתתף במכינות 30+ במוסדות הלימוד השונים – ואז לא נדרש מהם להחזיק בתעודת בגרות או בציון פסיכומטרי.


קדם מכינה


מי שאין ברשותם תעודת בגרות כלל, וברשותם 10 שנות לימוד לפחות יכולים להשתתף בלימודים בקדם מכינה, המוצעים בחלק ממוסדות הלימוד. לעתים תנאי הסף הוא 12 שנות לימוד. כדי להתקבל ללימודים במכינה, עליהם להחזיק בהישגים בהתאם לקריטריונים שנקבעים בכל מוסד.


בקדם מכינה לומדים נושאים כגון מתמטיקה, אנגלית, כתיבה אקדמית, וכן מבואות למדעי הרוח והחברה ולמדעי הטבע. משכה משתנה ממוסד לימודים אחד למשנהו ויכול לארוך בין 3-4 חודשים.

 

מוסדות לימוד אפשריים


הקריה האקדמית אונו: במכללה זו, מי שלא עומדים בתנאי הקבלה ללימודי משפטים, יכולים להשתתף במסלול ייעודי למי שאין להם תעודת בגרות מתחת לגיל 30 וכן לגילאי 30+. המכינה למי שגילם מתחת ל – 30, מיועדת למי שיש ברשותם לפחות 14 יחידות לימוד בבגרות. מי שמסיימים את הלימודים במכינה יכולים להתקבל ללימודי משפטים ובתנאי שהציון שלהם בכל קורס במכינה הוא לפחות 75.


המכינה המיועדת לגילאי 30 ומעלה מתאימה למי שאין להם תעודת בגרות כלל. משך מכינות אלו כסמסטר אחד, ותנאי הקבלה אליה הם עמידה בראיון קבלה אישי ובבחינות מיון. כמו כן, יש לספק קורות חיים והמלצות.


אוניברסיטת בר אילן ואוניברסיטת תל אביב (רמת גן): מכינה ייעודית למדעי החברה והרוח מתקיימת כשיתוף פעולה בין שתי האוניברסיטאות, בקמפוס אוניברסיטת בר אילן. יכולים להתקבל מי שאין ברשותם תעודת בגרות מלאה, אך יש להם 8 יחידות לימוד בבגרות לפחות, בציון עובר – 55 או יותר. מעבר לכך, עליהם להחזיק בציון פסיכומטרי או מימ"ד של 420 לפחות, וכן בתעודת סיום 12 שנות לימוד. חיילים אינם יכולים ללמוד במכינה בעת השירות.


משך המכינה 9 חודשים, והיא מתקיימת 4 פעמים בשבוע בהיקף של 32-34 שעות שבועיות. קיים היצע של מלגות שכר לימוד ואף מלגות קיום, עבור מי שעומדים בקריטריונים.


נוסף על כך, מתקיימת קדם מכינה באוניברסיטת בר אילן, שנועדה למי שאין ברשותם תעודת בגרות ומעוניינים להשתלב במכינה.


האוניברסיטה העברית בירושלים: מי שרוצים להתקבל ללימודי משפטים, וברשותם לפחות 7 יחידות לימוד בבגרות בציון עובר, יכולים להשתתף במכינה במסלול מדעי הרוח והחברה, או במסלול מדעי הרוח והחברה מוגבר. כמו כן, עליהם להחזיק בציון פסיכומטרי של 420 לפחות עבור מסלול מדעי הרוח והחברה – ציונים של 70 ומעלה בפרק הכמותי ובאנגלית, ו – 75 או יותר בפרק המילולי. לחילופין, נדרש ציון 600 לפחות עבור המסלול המוגבר – כאשר הציונים בפרקים השונים הם לפחות 80 בפרק הכמותי, 120 בפרק האנגלית, ו – 115 בפרק המילולי.


נוסף על לימודי האנגלית, המתמטיקה והכתיבה האקדמית, הסטודנטים נדרשים להשתתף גם בקורס שיטות מחקר, ולבחור בקורס מבין חשיבה היסטורית, תרבות המערב, מדעי המקום, או כלכלה סטטיסטיקה ושיטות מחקר. מעבר לכך, הסטודנטים נדרשים לכתוב עבודה, בהדרכת איש סגל, על נושא המעניין אותם. מעבר לכך, באוניברסיטה מתקיימים לימודי קדם מכינה, עבור מי שאין ברשותם תעודת בגרות כלל.

 

הלימודים לתואר ראשון באוניברסיטה זו מאפשרים גם שילוב עם חוג נוסף - כך למשל, ניתן להשתתף בלימודי משפטים ומנהל עסקים.


המכללה האקדמית צפת: במכללה, ניתן להשתתף בלימודי מכינת "נתיב לאקדמיה" וכך להתקבל ללימודי משפטים במסגרתה. על מי שרוצים להירשם למכינה להחזיק ב – 7 יחידות בגרות לפחות – או לחילופין בתעודת סיום קדם מכינה. כמו כן, עליהם להחזיק בציון פסיכומטרי או מימ"ד של 400 לפחות.


הלימודים נמשכים כ- 9 חודשים, וכוללים 32 שעות שבועיות הנפרשות על פני 4 ימים בשבוע. מעבר לקורסים במתמטיקה, אנגלית, ואוריינות אקדמית, המשתתפים לוקחים חלק גם בקורסים אקדמיים במדעי הרוח והחברה, סטטיסטיקה ושיטות מחקר, ויישומי מחשב.


במכללה זו מתקיימים גם לימודי קדם מכינה למי שאינם עומדים בתנאי הקבלה למכינה.


המרכז האקדמי למשפט ולעסקים (רמת גן): ללימודי משפטים במרכז האקדמי יכולים להירשם מי שברשותם תעודת סיום מכינה אוניברסיטאית, המקבילה לתעודת בבגרות. במסגרת המכללה פועלת מכינה קדם אקדמית המיועדת לבני 30 ומעלה, שאין ברשותם תעודת בגרות. כדי להתקבל ללימודים האקדמיים במכללה, עליהם להשיג ממוצע ציונים של 80 או יותר במכינה – ולהיות בחתך ההישגים הגבוהים ביותר מבין בוגרי המכינה.


המקצועות הנלמדים במכינה, נוסף על אנגלית, אוריינות אקדמית ומתמטיקה, הם מחשבת ישראל, ומשטר במדינת ישראל.


אפיק מעבר באוניברסיטה הפתוחה


מי שאין ברשותם תעודת בגרות כלל, יכולים להשתתף באפיק מעבר באוניברסיטה הפתוחה – המסיימים בהצלחה בממוצע הרצוי, מתקבלים לאוניברסיטת חיפה ללימודי משפטים, כסטודנטים מן המניין.


כדי להתקבל, עליהם להחזיק בציון ממוצע של 90 או יותר בכל הקורסים, וכן להיות ב – 10% העליונים של קבוצת הלימוד שלהם באוניברסיטה הפתוחה.


הקורסים אותם הסטודנטים נדרשים לקחת הם המשפט החוקתי של ישראל, המשפט המנהלי של ישראל, מבוא ויסודות המשפט, דיני עבודה, וכן שניים מהקורסים: דיני תקשורת ואתיקה עיתונאית בישראל, משפט השלטון המקומי, או רגולציה: מתיאוריה למעשה.


אפשרויות להמשך


לימודי משפטים מוצעים במגוון מוסדות לימוד להשכלה גבוהה: אוניברסיטאות ומכללות ברחבי הארץ. על מנת להתקבל אליהם ללא תעודת בגרות, יש לסיים את המכינה או את אפיק המעבר בציונים גבוהים, ולעמוד בקריטריונים של כל מוסד לימודים. ציון המכינה משוקלל ביחד עם ציון הפסיכומטרי, כך שלפסיכומטרי גם משקל בסיכויי הקבלה לתואר.


עם זאת, הציונים הנדרשים מצד מוסדות הלימוד משתנים. בחלק מהמוסדות רואים חשיבות לא רק בציונים עצמם, אלא גם באישיות המועמד – ועל כן דורשים מעבר ראיון קבלה אישי או קבוצתי, בחינות מיון, צירוף המלצות או קורות חיים.


התואר הראשון במשפטים


בתכנית הלימודים בתואר, שנפרשת על פני בין 3 ל – 4 שנים, הסטודנטים מקיפים נושאים וסוגיות מעולם המשפט: כולל פלילים, דיני משפחה, חוזים, נזיקין וקניין, וכן משפט בינלאומי. עומדים בפני הסטודנטים קורסי בחירה רבים, ביניהם הם יכולים לבחור על פי תחומי העניין שלהם.


הלימודים לרוב משלבים פרקטיקה ועשייה במסגרת סדנאות מעשיות, כאשר הסטודנטים יכולים גם להשתלב בעבודה בקליניקות משפטיות תוך כדי הלימודים, ולצבור כך ניסיון בשטח.


במוסדות הלימוד השונים מוצעות תכניות לימוד מגוונות לתואר זה; כולל אפשרות ללמוד במתכונת חד חוגית או דו חוגית בשילוב עם תחום אחר, ואף תכניות לימוד לתואר כפול. צירוף פופולרי אפשרי הוא לימודי משפטים וחשבונאות, וכן שילוב עם מנהל עסקים, או תחומים רבים נוספים ממדעי הרוח והחברה.


מעבר לכך, בחלק ממוסדות הלימוד מוצעים מסלולים כמו שילוב עם תעודת הוראה באזרחות, ומסלולים ישירים לתואר שני – גם בתחומים קרובים, כמו מנהל עסקים.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודי משפטים ללא בגרות?

רוצה לדעת יותר על לימודי משפטים ללא בגרות?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
לימודי משפטים בגיל 50+ ללא בגרות
לימודי משפטים ללא בגרות
קבלה ללימודי משפטים בירושלים ללא בגרות
לימודי משפטים בגיל 49 ללא בגרות