קורס מורשה נגישות מתו"ס באורט ירושלים

קורס מורשה נגישות מתו"ס באורט ירושלים

קורס מורשה נגישות מבנים תשתיות וסביבה (מתו"ס) באורט ירושלים


העלייה בתודעה הציבורית לחשיבות השילוב של אנשים עם צרכים מיוחדים בחברה, מתבטאת גם בעליית המודעות לתחום הנגישות למבנים, תשתיות וסביבה (מתו"ס). עבור אנשים בעלי צרכים מיוחדים, פריטים שנמצאים בשימוש יומיומי כמו מדרגות, יכולים להפוך למכשול משמעותי. מסיבה זו, נדרשת תשומת לב מיוחדת לנושא זה בעת תכנון של מתו"ס.


הנדסאי בניין או הנדסאי אדריכלות שרוצים ללמוד כיצד להפוך את הפרויקטים אותם הם מתכננים לנגישים לאנשים עם צרכים מיוחדים, וכך לסייע לשילובם בחברה, לשיפור איכות חייהם ורווחתם האישית, יכולים להשתתף בהכשרות מקצועיות הנערכות בשיתוף משרד הכלכלה. בקורס מורשה נגישות מתו"ס באורט ירושלים, ניתן לרכוש את הידע הנדרש כדי לעסוק בתפקיד זה, לפתוח הזדמנויות חדשות להתקדמות בקריירה, ולהפוך לסוכני השינוי שמסייעים ליצור סביבה נעימה ומכילה לאנשים עם צרכים מיוחדים.


תכנית הלימודים


במהלך הלימודים בקורס, הסטודנטים רוכשים את ההבנה התיאורטית וכן את הכלים המעשיים שנדרשים עבור תכנון נגיש של מבנים, תשתיות וסביבה. הם מקיפים את הרקע המשפטי והחובות הקבועות בחוק לגבי נגישות, וכן סוקרים תפישות חדשות לגבי נגישות שמתפתחות בעולמות הבריאות והרווחה. נוסף על כך, הם לומדים כיצד לייעץ ולתכנן נגישות למתו"ס על כל מרכיביה, וכן לזהות מתי מבנים הם לא נגישים וכיצד ניתן לפתור זאת.

 


מתכונת הלימודים


היקפו של הקורס הוא 200 שעות לימוד אקדמיות, כאשר המפגשים מתקיימים פעם בשבוע. אורך הקורס יכול להגיע עד לשנה.
לקראת סוף הקורס, הסטודנטים נדרשים להגיש פרויקט גמר, בו הם מיישמים את החומר הנלמד. כמו כן, עליהם לעבור 3 בחינות מעשיות פנימיות, וכן בחינות חיצוניות של משרד הכלכלה.


נושאי הלימוד

 

 

  • קריאת תוכניות בנייה
  • חקיקה בתחומי נגישות
  • חוסר נגישות של מתו"ס
  • ייעוץ ותכנון נגישות מתו"ס
  • מרכיבי תכנון נגישות מבנים
  • נגישות מבנים תשתיות וסביבה
  • תפישות נגישות בתחומי הבריאות והרווחה
  • ועוד


על מוסד הלימודים


מכללת אורט ירושלים פועלת מאז שנת 1967 בהוראה והכשרה למקצועות טכנולוגיים, והנגשת השכלה גבוהה לציבור הרחב. במכללה רואים חשיבות בהקניית ידע יישומי לסטודנטים, על מנת לאפשר להם להשתלב בשוק העבודה באופן מיטבי לאחר סיום לימודיהם.


במכללה פועל מסלול לימודי הנדסאים בענפים שונים, כגון הנדסאי בניין, הנדסאי תעשייה וניהול, הנדסאי חשמל, והנדסאי תוכנה , וכן מסלול לימודי תעודה.


במסגרת לימודי התעודה במכללה, ניתן להשתתף במגוון קורסים בתחומים שונים, כמו קורס מנהלי עבודה בבניין, קורס חשמלאי מוסמך, קורס גרפיקה ממוחשבת לדפוס וקורס בית חכם.


קמפוס המכללה נמצא בקרבת מרכז העיר ירושלים, במיקום נגיש לתחבורה ציבורית.


תנאי קבלה


הקורס מיועד להנדסאי בניין ואדריכלות שברשותם ניסיון בתחום של שלוש שנים לכל הפחות ממועד הרישום כהנדסאי. על המועמדים להחזיק בניסיון בתכנון, פיקוח על ביצוע או ניהול ביצוע.


כמו כן, כדי להתקבל לקורס נדרש ניסיון מקצועי ברישוי בתחומי הבנייה, רישוי העסקים או הבקרה והפיקוח על תכנון וביצוע ברשויות מקומיות.


כדי להוכיח את הניסיון הנדרש, על המועמדים שעוסקים בתחום כשכירים להציג אישור מעסיק, או לחילופין עצמאים נדרשים להציג אישור מלקוחות או ועדות תכנון.


תעודה


על מנת להיות זכאים לתעודת גמר, הסטודנטים צריכים לעמוד בחובות הפדגוגיות של הקורס, ובחובת נוכחות של הגעה ל – 85% מן המפגשים. נוסף על כך, עליהם לקבל ציון של 70 או יותר בבחינות החיצוניות והפנימיות וכן בפרויקט הגמר שהם מגישים.


העומדים בהצלחה בתנאים אלו, זכאים לתעודה שניתנת מטעם מכללת אורט ירושלים בשיתוף משרד הכלכלה.


אפשרויות תעסוקה


הקורס נותן הזדמנות להנדסאי אדריכלות ובניין להתפתח מבחינה מקצועית, ומאפשר לבוגרי הקורס לייעץ בנושאי נגישות בעת התכנון, הביצוע והפיקוח שהם עורכים במסגרת סמכויותיהם כהנדסאי בניין או אדריכלות.


בשנים האחרונות קיימת עלייה במודעות הציבורית לחשיבות הנגישות עבור אנשים עם צרכים מיוחדים, ויותר תשומת לב מוקדשת לנושא בעת תכנון של מבנים ופרויקטים מסוגים שונים. מסיבה זו, הנדסאי בניין או אדריכלות עם ניסיון בתחום זה פותחים לעצמם דלת להזדמנויות תעסוקה, בתחום שנמצא בצמיחה.

 

למידע נוסף לחצו: מכללת אורט ירושלים