הסבת אקדמאים לסיעוד בבית הספר לסיעוד שערי צדק

רוצה לדעת על לימודים בנושאי הסבת אקדמאים - הסבה מקצועית? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על שערי צדק - הסבה לסיעוד.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבת אקדמאים לסיעוד בבית הספר לסיעוד של המרכז הרפואי שערי צדק


כל הידע והקדמה בסיעוד


תחום הסיעוד הוא בין הענפים החשובים והמשמעותיים במערכת הבריאות. אחים ואחיות נמצאים בקשר קרוב עם החולים בבתי החולים ובמרפאות ומעניקים להם טיפולים חיוניים ולעיתים גם מצילי חיים. התחום עובר התפתחויות מתמידות כדי להעניק למטופלים את השירות המקצועי, היעיל והמתקדם ביותר שניתן.


בבית הספר לסיעוד של המרכז הרפואי שערי צדק מתקיימת תכנית הסבת אקדמאים לסיעוד. תכנית זו מעניקה לבעלי תארים ממגוון של תחומי ידע את הידע והכלים להשתלבות בתחום הסיעוד כאחים ואחיות מוסמכים והיא משלבת גם התנסות קלינית במערכת הבריאות. בוגרי בית הספר יכולים להשתלב במגוון מסגרות בריאות, בקהילה ובאשפוז ולתרום לקידום של הפעילות בתחום הסיעוד בארץ. במערכת הבריאות הישראלית של היום ישנו ביקוש רב לאחים ולאחיות וכך הבוגרים יכולים להשתלב בשוק העבודה ובהמשך עם צבירת ניסיון גם להתקדם בתפקידם למשרות בכירות במערכת הבריאות.


תכנית הלימודים


תכנית הסבת האקדמאים לסיעוד מבוססת על התכנית המחייבת למבחני הרישוי לאחיות מוסמכות, לפי נהלי מנהל הסיעוד של משרד הבריאות. התכנית מתכתבת עם המדיניות והערכים המרכזיים של תחום הסיעוד וכיווני ההתפתחות שלו.


במהלך התכנית, הסטודנטים מתוודעים למדעי יסוד במדעי החיים והחברה ובמקביל לומדים על היבטים מרכזיים של תחום הסיעוד, לרבות מיומנויות תקשורתיות, קוגניטיביות ופסיכומוטוריות שרלבנטיות לעבודתם של אחים ואחיות. כמו כן, הם לומדים על הענקת טיפול סיעודי המותאם למצבי חולי שונים, למניעת מחלות ולקידום בריאות בקהילה, תוך קבלה של החלטות מקצועיות וחשיבה ביקורתית במהלך הטיפול. לאחר מכן, הם לומדים על היבטים קליניים שונים שנוגעים למעגלי החיים של האדם ועל ההתערבויות הסיעודיות שמותאמות למגוון מצבים ואוכלוסיות.


מתכונת הלימוד


היקפו של המסלול להסבת אקדמאים הוא כשנתיים וחצי. הוא כולל כ - 2,700 שעות לימוד והמפגשים מתקיימים בין ארבעה לחמישה ימים במהלך השבוע, בשעות הבוקר ואחר הצהריים. התכנית כוללת הן לימוד עיוני והן לימוד מעשי, הלמידה העיונית בכיתה כוללת הרצאות פרונטליות, סדנאות, סמינרים וימי עיון. במסגרת הלמידה המעשית מתקיימת התנסות קלינית במוסדות בריאות, במהלכה הסטודנטים משתלבים במחלקות בבתי חולים, במרפאות קהילתיות ובמסגרות נוספות ושם לוקחים חלק בסימולציות, בדיונים קליניים ובעבודה צמודה עם הצוות הרפואי. כמו כן, מסלול הלימוד כולל גם הכנה לקראת מבחני הרישיון לאחיות מוסמכות.


סגל הוראה


סגל בית הספר מורכב מאנשי מקצוע מנוסים בתחום הרפואי. הוא כולל אחיות מוסמכות בעלות הכשרה בתחומי ההדרכה בשלל התמחויות קליניות; רופאים שלהם מומחיות בשלל ענפי רפואה; מדריכים קליניים בתחומי הקהילה והאשפוז; ומרצים בעלי ניסיון בהוראה בשלל מסגרות אקדמיות בתחום הסיעוד.


על מוסד הלימוד


בית הספר לסיעוד של המרכז הרפואי "שערי צדק" שבעיר ירושלים הוקם בשנת 1936. בית הספר פועל בהתאם לערכי ההלכה היהודית ותכניות הלימודים בו מותאמות גם לסטודנטים ולסטודנטיות מהציבור החרדי והדתי. עד היום הכשיר בית הספר יותר מ - 2,000 בוגרים אשר השתלבו במערכת הבריאות בשלל תפקידים ומסגרות טיפוליות, ומאז מסייעים לקדם את העשייה הסיעודית הישראלית. בבית הספר שמים כמטרה את הכשרת האחים והאחיות לקידום רווחת המטופלים, למניעת מחלות ולקידום רמת בריאות גבוהה בקהילה. כמו כן, מעודדים את הסטודנטים לצבור מיומנויות התחלתיות לביצוע של מחקר בתחום הסיעוד וכן להתעניין במשאבים בתחום והקצאתם וכן להתמודדות עם דילמות אתיות ומקצועיות בתחום הרפואה והסיעוד. נוסף על התכנית להסבת אקדמאים לסיעוד, מתקיימת בבית הספר גם תכנית ללימודי סיעוד לתואר ראשון, שנערכת בשיתוף עם המרכז האקדמי לב.


תנאי קבלה


מועמדים שמעוניינים להתקבל לתכנית זו נדרשים לעמוד במספר תנאי סף, בהם הצגה של אזרחות ישראלית וכן הצגת תואר ראשון ממוסד אקדמי המוכר על ידי המל"ג, במגוון של תחומי לימוד. לתכנית יכולים להתקבל גם רופאים מוסמכים אשר סיימו לימודי רפואה בישראל או במוסדות בחו"ל והם מוכרים על ידי האגף למקצועות הבריאות של משרד הבריאות, וברשותם זכאות לגשת לבחינת רישוי ברפואה. במסגרת תנאי הקבלה, על המועמדים להוכיח רמת שליטה בשפה העברית ולהציג אישורים המעידים על בריאות תקינה שמאפשרת להם לעסוק בתחום הסיעוד והבריאות.


תעודה


למשתתפים אשר עומדים בהצלחה בכל חובותיהם ועוברים את בחינות הגמר החיצוניות שנערכות על ידי מנהל הסיעוד של משרד הבריאות זכאים לקבל תעודת אחות מוסמכת שניתנת על ידי מוסד הלימוד ועל ידי משרד הבריאות.



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: בית הספר לסיעוד שערי צדק בירושלים

כלים שיעזרו לך לבחור