רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

כמה מרוויחה קוסמטיקאית בישראל?

רוצה לדעת על משכורות קוסמטיקה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר קוסמטיקאית - משכורות בתחום הקוסמטיקה

 

כמה אפשר להרוויח במקצועות הקוסמטיקה? ולאן אפשר להתקדם?


שוק הקוסמטיקה הישראלי הוא משגשג במיוחד, ומגלגל מדי שנה מאות מיליוני שקלים. לפי איגוד הקוסמטיקה, רשומים בישראל אלפי קוסמטיקאיות וקוסמטיקאים מורשים אשר מוכרים על ידי משרד העבודה, אך ישנם גם קוסמטיקאים הפועלים ללא תעודת מקצוע רשמית במסגרת מכונים פרטיים. ברחבי ישראל פרושים מאות מכוני יופי, אשר מציעים שירותים קוסמטיים ללקוחות ממגוון אוכלוסיות וגילים, נשים וגברים כאחד. בשגרת הטיפוח של הישראלים, לקוסמטיקאית יש מקום של כבוד, שירותיה הם מבוקשים ביותר ונראה שהביקוש אליה רק הולך וגובר.


מדי שנה רבים שואפים להשתלב בתעסוקה בשוק המשגשג הזה. זהו מקצוע שיש בו הן יצירתיות, הן יחסי אנוש (דרך הקשר האישי עם לקוחות) והן פן עסקי ושיווקי בניהול של מכון היופי ובבניית מאגר הלקוחות. שכרם של קוסמטיקאים עולה בהדרגה עם צבירת שנות הניסיון וכן עם בניית קהל לקוחות נאמן, כאשר לאחר מספר שנים בתחום ניתן להגיע לשכר גבוה למדיי.


מקורות ההכנסה של קוסמטיקאים כוללים הן את הטיפולים שהם מציעים במכון והן את המוצרים המשלימים שהם מוכרים ללקוחות לצורך המשך טיפולים בביתם. יש לציין גם כי קוסמטיקאיות עצמאיות נדרשות להביא בחשבון את ההוצאות שנדרשות לקניית ציוד וחומרים לעבודה מדי חודש, לצד הוצאות נוספות הנחוצות לתפעולו של העסק (כגון עלויות שיווק הקליניקה, שכר לעובדים המועסקים בקליניקה, ועוד).

 

רמות השכר

 

תפקיד שכר נטו חודשי
קוסמטיקאית שכירה 7,000 - 10,000 שקלים לחודש
קוסמטיקאית עצמאית 9,000 - 15,000 שקלים לחודש
קוסמטיקאית רפואית 8,000 - 10,000 שקלים לחודש
מנהלי מכון קוסמטיקה 15,000 - 25,000 שקלים לחודש
מניקוריסטית (עצמאית) 7,000 - 10,000 שקלים לחודש
לק ג'ל (עצמאית) 9,000 - 10,000 שקלים לחודש
בניית ציפורניים (עצמאית) 10,000 - 15,000 שקלים לחודש


*שימו לב, נתוני השכר יכולים להשתנות מעת לעת

 

מהו השכר הממוצע בתחום?


שכרן הממוצע של קוסמטיקאיות עצמאיות בתחילת דרכן המקצועית נע בין 8,000 – 9,000 שקלים. לאחר צבירת ניסיון במקצוע, ובעיקר לאחר בניית קהל לקוחות גדול ואיכותי, יכולות קוסמטיקאיות ותיקות יותר להעלות את רמות השכר ולהרוויח בין 20,000 - 30,000 שקלים לחודש. מעבר לשנות הוותק, קריטריונים נוספים המשפיעים על שכרם של העוסקים במקצוע כוללים את היקף המשרה (חלק מן הקוסמטיקאיות עובדות במשרה חלקית), מיקום בארץ, היצע השירותים שמציעים במכון, ועוד.


כמה מרוויחה קוסמטיקאית לשעה?

 

קוסמטיקאיות שכירות, המשתכרות שכר שעתי, מרוויחות בממוצע בין 50 - 60 שקלים לשעה. עובדות מתחילות ללא ניסיון עשויות להרוויח סכומים נמוכים מכך, בין 30 - 40 שקלים לשעה. שיקולים הנוגעים לכך כוללים את גודלו של המכון, היקף המשרה (מלאה או חלקית), מיקום בארץ, ועוד.

 

עבור עצמאיות, סכומים אלו משתנים בהתאם למחירון שקובעת כל אשת מקצוע. אחד המרכיבים הרלוונטיים בקביעת המחירון היא סוג הטיפול ומשכו, וכן ציוד וחומרים נחוצים. מחירו של טיפול פנים נע בין 200 - 400 שקלים בממוצע, כאשר טיפולים מורכבים (כגון טיפול בעור בעייתי, פיגמנטציה, מזותרפיה, ועוד) מתומחרים בעלויות גבוהות יותר, שעשויות להגיע גם לטווח שבין 400 - 700 שקלים. עלות טיפולי לק ג'ל, מניקור, ובניית ציפורניים נעה בין 60-250 שקלים. טיפול באיפור קבוע עשוי להיות מתומחר בין 700 - 2,000 שקלים. מחירי טיפולים בשעווה ועיצוב גבות עשויים לנוע בין 30 - 150 שקלים בממוצע. יש לציין כי מעלות הטיפול על בעלת המקצוע להפחית את עלויות תפעול העסק, עלותם של חומרים, שיווק לעסק, שכר לעובדות המועסקות בקליניקה (אם ישנן), ועוד.


מהן אפשרויות התעסוקה?


בפני קוסמטיקאיות עומדות כמה אפשרויות מקצועיות, באפשרותן להשתלב כשכירות בחברות קוסמטיקה, במכוני יופי, במכונים לעיצוב שיער, במכוני ספא ובמסגרות נוספות בתחום הטיפוח והיופי. כמו כן, באפשרותן להציע שירותי קוסמטיקה מהבית או לפתוח מכון טיפולים קוסמטיים משלהן וכך להתחיל קריירה עצמאית (פרילנסרית). ניתן לומר כי עצמאיות בתחום זה מגיעות לשכר גבוה יותר מאשר העובדות כשכירות. עם זאת, קוסמטיקאיות כשירות מקבלות משכורות קבועות מדי חודש, בעוד עצמאיות תלויים בגודל קהל הלקוחות ובהתמדתו, כך שניתן לומר כי בעבודה כשכירות ישנו ביטחון תעסוקתי רב יותר.


השירותים המוצעים על ידי קוסמטיקאיות הם מגוונים, וכוללים טיפולי פנים, פילינג, הסרת שיער, עיצוב גבות ובמקרים מסוימים גם טיפולים נוספים כגון מניקור ופדיקור, קישוטי ציפורניים, מריחת לק ג'ל ובניית ציפורניים. אלה הם שירותים מבוקשים הן לשגרת היום יום והן לאירועים מיוחדים, כגון טיפולי פנים ועיצוב ציפורניים לכלות.


בתחום הקוסמטיקה ישנם גם תת ענפים, כגון קוסמטיקה רפואית, או פרא רפואית. זהו תחום המתמקד בהתמודדות עם בעיות עור כגון פיגמנטציה ואקנה ובטיפולים לעיכוב הזדקנות העור, כדוגמת אנטי אייג'ינג. בשנים האחרונות עולה הביקוש לטכנולוגיות הקוסמטיקה הרפואית, כאשר ניתן לראות פיתוחים טכנולוגיים מתקדמים שמטרתם לייעל את עבודתן של הקוסמטיקאיות וכן להציע טיפולים יעילים ומהירים יותר לקהל הלקוחות.


תחום התמחות נוסף הוא הקוסמטיקה הטבעית. זהו ענף המשיק לרפואה המשלימה, ומתבסס על עקרונות טיפול אלטרנטיביים, הלקוחים מצמחים ומתמציות מן הטבע. ענף זה מתאים במיוחד למי שמעוניינים לעבור לאורח חיים בריא יותר או ללקוחות המתמודדים עם בעיות עור ומחפשים מוצרים עדינים אשר מתאימים לעור רגיש.

 

מהי רמת הביקוש בשוק?

 

בתחום מקצועות היופי נראית לאחרונה מגמה של התרחבות, כאשר מכונים שואפים להציע ללקוחותיהם כמה שיותר שירותים במקום אחד. כך עולה הדרישה לעובדי קוסמטיקה אשר מתמחים ביותר מענף טיפוח אחד ושולטים בכלים מקצועיים רבים. מגמה זו מותאמת לאורח חייהם העמוס והמהיר של הלקוחות, שמעוניינים לקבל מענה יסודי ומקיף בביקור אחד אצל הקוסמטיקאית שלהם. יש לציין כי תחום הקוסמטיקה לא קופא על שמריו וכך גם חידושים טכנולוגיים שונים מביאים לצורך להתעדכן ולשכלל את המיומנויות המקצועיות כדי לעמוד בתחרות הגבוהה בענף.


אמנם ישנה תחרות רבה בתחום, בעיקר באזור המרכז, אך גם הביקוש לקוסמטיקאיות הולך ועולה ומגמה זו דומיננטית בכל אזורי הארץ, מצפון ועד דרום. חשוב לזכור כי המוניטין של קוסמטיקאים נוצר בעיקר דרך המלצות של לקוחות חוזרים, שמספרים על השירותים שהם מקבלים לחברים ולמכרים שלהם. בעידן הרשתות החברתיות, גם לשיווק במדיה חברתית ולשיווק דיגיטלי יש מקום חשוב בסל הכלים של קוסמטיקאים עצמאיים.


מה ללמוד כדי לעבוד בקוסמטיקה?


כדי לעבוד כקוסמטיקאים בעלי תעודת מוכרת מטעם משרד העבודה והרווחה, יש צורך לעבור קורס קוסמטיקה במוסד לימוד מוכר. בדרך כלל הקורסים נמשכים בין מספר חודשים לשנה וחצי, ניתן ללמוד במתכונת בוקר או כקורס ערב. תכניות לימודי תעודה אלה משלבות ברוב המקרים בין לימוד עיוני של עקרונות הטיפול בעור הפנים לבין התנסויות מעשיות בעבודה עם לקוחות. כדי לקבל את הדיפלומה יש צורך לעבור מספר מבחני גמר חיצוניים (עיוניים ומעשיים), הנערכים על ידי משרד העבודה. לאחרונה עולה רמת הפיקוח של משרד העבודה על ההכשרה המקצועית שעוברים עובדים בתחומי היופי, כאשר הם נדרשים לעמוד בדרגות הסיווג המקצועי ולהעיד על השלמת הכשרות מקצועיות מתאימות בתחומם.

 

מקצועות היופי כוללים מגוון רחב של ענפים נוספים, שאותם יכולות קוסמטיקאיות ללמוד כדי להרחיב את סל השירותים שהן מציעות ללקוחותיהן וכך להעלות גם את השכר. חלק מן ההכשרות הללו מתקיימות במסלולים המוכרים על ידי משרד העבודה (תמ"ת) לצורך קבלת תעודת מקצוע. בין היתר, ניתן ללמוד בקורס קוסמטיקה רפואית, בניית ציפורניים, מניקור ופדיקור (שמוכר גם כקורס טכנאות ציפורניים), קורס עיצוב גבות ושעווה, השתלמויות בהלחמת ריסים, קורס קוסמטיקה טבעית המשלב עקרונות מן הרפואה המשלימה.


אפשרויות לקידום מקצועי


כאמור, אחת הדרכים להעלות את המשכורת בתחום הקוסמטיקה, ובמקצועות היופי באופן כללי, היא על ידי צבירת ניסיון של מספר שנים בתחום. לאחר פרק זמן של מספר שנים, עולה כמות הלקוחות ומתגבש מאגר לקוחות קבועים, היבט חיוני במיוחד עבור קוסטיקאיות עצמאיות.


נוסף על כך, המעוניינות לבנות את המיומנויות העסקיות שברשותם ואת יכולותיהן בתחום השיווק, יכולות ללמוד בקורס ניהול מכון יופי או בקורסים בתחום היזמות העסקית, שבהם שמים דגש על כישורי פיתוח עסקי, על הפן הכלכלי הכרוך בניהול עסק, ועל שיטות חדשניות ליצירת בולטות בין המתחרים בשוק הדינמי של היום. כלים אלו חשובים במיוחד לקוסמטיקאיות העובדות כפרילנסריות ומחפשות כיצד לפתח את העסק שלהן הלאה ולצמוח. קורסי ניהול ושיווק לרוב מתקיימים במתכונת ייעודית לאנשים עובדים כך שנוח לשלב אותם עם העבודה השוטפת.


נוסף על כך, אפשר גם להרחיב את ההתמחות המקצועית לענפים נוספים ומשיקים כדי להציע מנעד שירותים רחב יותר במכון היופי. בין התחומים אליהם מתפתחות נשות מקצוע רבות, נכללים ענפים כגון עיצוב שיער וספרות, קורסים בתחום האיפור ואף קורסים מעולם האופנה והסטיילינג. באופן זה אפשר למשוך לקוחות רבים יותר אל המכון ולהציע להם שירותים שאינם יכולים לקבל במקומות אחרים. חשוב לזכור כי בשוק העבודה של היום, עובדים נדרשים לכלים רב תחומיים וכך ככל שמחזיקים במיומנויות רבות יותר, כך גדלים הסיכויים להעלות את רמת השכר ולהגיע להצלחה רבה.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
האם יש חשיבות לפיקוח של משרד התמ"ת בלימודי קוסמטיקה?
לימודי הוראת קוסמטיקה
קורס מזורז בקוסמטיקה מקצועית
לימודי תואר ראשון בכימיה ועבודה בתחום הקוסמטיקה
לימודי קוסמטיקה - מכללות מומלצות
קורס קוסמטיקה לאחות מוסמכת
היכן כדאי ללמוד קוסמטיקה רפואית באזור המרכז?