קורס הסבת אקדמאים למדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב

תעודה במדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב

תכנות, מחקר ומדע

מחשבים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו. מלבד השימוש האישי בחיי היום יום, מחשבים משמשים למחקר ולביצוע פעולות מורכבות בתעשיית המדע, בענף הכלכלה, ובפיתוחים הטכנולוגיים השונים. מדעי מחשב הם שדה מחקרי נרחב, שכולל יישומים ממדעים שונים כמו פיזיקה, מתמטיקה, סטטיסטיקה וביולוגיה, והמומחים בתחום נדרשים לבצע חישובים מורכבים, ליישם שפות תכנות שונות, ולעבד נתונים. אוניברסיטת תל אביב מציעה מסלול לימודים לתעודה במדעי המחשב, המספק כלים מעשיים ותיאורטיים למעוניינים להשתלב בעבודה בענף מבוקש זה, או להמשיך בעשייה מחקרית.

הסטודנטים מתחילים בהיכרות עם בעיות חישוביות שונות ומקבלים כלים לפתרון מתמטי שלהן ולייצוג תהליכי הידע המורכבים. לאחר מכן, הם סוקרים את המבנה של מגוון מערכות הפעלה ומעמיקים בעבודה במשאבים משותפים. בנוסף לכך, הם עוברים קורסי תכנות בשפות כמו ג'אווה ושפת C, וחוקרים דרכים בהן עורכים בדיקות למערכות תוכנה. בשלב זה הם גם מתנסים בכתיבה עצמאית של פרויקט תכנות מתקדם. כמו כן, משכללים התלמידים את המיומנויות שלהם בכתיבת אלגוריתמים ובמתמטיקה חישובית, ודנים בהרחבה במשפטים שונים ובבעיות לוגיות מורכבות.

לימודי התעודה מתפרשים על פני שנתיים, ומחולקים לארבעה סמסטרים. השיעורים מתקיימים במהלך חמישה ימים בשבוע בדרך כלל, ונערכים בשעות הבוקר ואחר הצהריים. במהלכם, לוקחים המשתתפים חלק בהרצאות עיוניות, בסדנאות מעשיות ובמעבדות מחקר.

• שיטות למיון נתונים
  • מבנה המחשב
  • תכנות ליניארי ודינאמי
  • מערכות הפעלה
  • טיפוסים גנריים בתכנות
  • עצי חיפוש בינארי
  • שפות תכנות מתקדמות
  • רשתות מחשבים
  • ארכיטקטורות מחשביות
  • תורות אי כריעות
  • שימוש במשאבים משותפים
  • משפט הרקורסיה
  • מכונות טיורינג אוניברסליות
  • היררכיה של זיכרון
  • מודלים מתמטיים למכונות חישוב
  • לוגיקה לא קלאסית
  • פתרון בעיות באמצעות אלגוריתמים

סגל הוראה

בין המרצים בתכנית נמנים: פרופסור המתמחה ביישום ענפי הלוגיקה והפילוסופיה במדעי המחשב; מומחה לנוירולוגיה שעוסק במחקריו בסריקות המוח האנושי, ובדפוסי זיהוי של עצמים תל ממדיים; פרופסור שחוקר ניתוח מערכות ביג דאטה ופרסם ספרים רבים בנושא; מומחה לביולוגיה חישובית שמחקריו מתמקדים בגורמים גנטיים למחקרים שונים ובחישובים סטטיסטיים בגנטיקה; בעלת תואר פרופסור שחוקרת את ענפי יישומי הרשת ועיבוד המידע, ואת שימושם במערכות עסקיות; ועוד.

למסלול מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון "בוגר אוניברסיטה" במקצועות המדעים המדויקים וההנדסה, כמו למשל מתמטיקה, חקר ביצועים, סטטיסטיקה, פיזיקה וכימיה. הם נדרשים להיות בעלי ממוצע ציונים גבוה בלימודיהם הקודמים, וניסיון בענף המחשבים. סטודנטים החסרים ידע קודם במתמטיקה ובמדעי המחשב נדרשים לקחת חלק בשיעורי השלמה לפני תחילת התכנית.

משתתפים המסיימים את לימודיהם בתכנית זכאים לקבל תעודת גמר במדעי המחשב, המוענקת מטעם אוניברסיטת תל אביב. המעוניינים בכך יכולים להמשיך את לימודיהם לתואר שני במדעי המחשב.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת תל אביב
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת תל אביב