קורס טכנאי מיגון ואבטחה במכללת מלט"ש

רוצה לדעת על לימודים בנושאי טכנאי? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

הגעת לדף עם מידע על מלט"ש - טכנאי מיגון ואבטחה.

קורס טכנאי שירות מיגון והתראה במכללת מלט"ש - טכנאי מיגון ואבטחה

דואגים לביטחון שלנו

פריצות ופגיעות לרכוש הן תופעות שגורמות לנזקים אדירים במגזר העסקי והפרטי ולצערנו הרב הממדים שלהן רק הולכים וגדלים. אם זאת, בהחלט קיימות דרכים למנוע או לפחות להפחית את הגניבות הללו. כיום, ישנן טכנולוגיות רבות ומגוונות לאבטחה ולמיגון של בתים פרטיים, עסקים, מפעלים ומוסדות. רצונם של אנשים להגן על רכושם והחמרת הדרישות של חברות ביטוח לגבי ביטוח נכסים יוצרים יחד ביקוש רב לטכנאי שירות, שמסוגלים להתקין במקצועיות את מערכות המיגון וההתראה.

במכללת מלט"ש ניתן ללמוד בקורס טכנאי אבטחה ומיגון, בו רוכשים ידע רב וכלים להתקנה של מערכות אזעקה וגילוי פריצות. במהלך הקורס מכירות מגוון של טכנולוגיות מתקדמות ואף מתנסים באופן פעיל בהתקנה ובהפעלה שלהן. המכללה מסייעת לסוגרים להשתלב בשוק העבודה בתום הקורס, הם יכולים לעבוד כמתקיני מערכות בחברות אבטחה או במוסדות ציבור או לעסוק בתחום כעצמאיים.

הקורס מתקיים בשלוחות מוסד הלימוד בירושלים ובאר שבע

במהלך קורס זה, המשתתפים לומדים כיצד מתקינים ומפעילים מערכות אבטחה וגילוי פריצות מסוגים שונים, כמו למשל גלאים, מערכות הקלטה, אינטרקום, מצלמות וידאו במעגל סגור ומנגנונים לגילוי אש ודלקות. הם מכירים את כל חלקי המערכות ואת הדגמים המתקדמים ביותר ובוחנים כיצד מתקנים תקלות שמתרחשות במכשירים. כמו כן, הם דנים בשילוב של אמצעי המיגון במערכות חשמל בית חכם, בהם שולטות מערכות ממוחשבות מתקדמות גם בתאורה, במיזוג ובבידור ברחבי הבית.

קורס מערכות אבטחה ומיגון מתפרש על פני פרק זמן שבין ארבעה לחמישה חודשים. משתתפים שאינם בעלי רקע קודם באלקטרוניקה ובחשמל, צריכים להשתתף במכינה שמתקיימת לפני פתיחת הקורס ועוסקת בנושאי האלקטרוניקה, המתח החשמלי והבטיחות בחשמל. במהלך התכנית, המשתתפים משלבים בין הרצאות עיוניות, שמועברות על ידי אנשי מקצוע ומהנדסים בכירים ומנוסים בשטח, לבין תרגולים מעשיים בהתקנה של מערכות מיגון, שמתבצעים במעבדות המכללה.

• ציוד היקפי למערכת
  • מערכות ריסקו פימא
  • טלוויזיה במעגל סגור
  • פעילות מערכות וידאו
  • התקנת מערכות אינטרקום
  • מערכות הקלטה דיגיטליות
  • סוגי גלאים
  • חשמל בית חכם
  • גלאים אקוסטיים
  • מערכות גילוי אש
  • מערכות גילוי פריצה

על מוסד הלימוד

במכללת מלט"ש מתקיימים שלל קורסים להכשרה מקצועית, במקצועות המחשבים, החשמל, הניהול והבניין וכן מסלולים ללימודי טכנאים בענפים טכנולוגיים שונים. המכללה שואפת לספק לתלמידיה כלים להשתלבות בשוק העבודה הישראלי ולכן משלבת התנסות מעשית במעבדות ומקיימת שיתופי פעולה עם משרדים ממשלתיים וחברות מובילות במשק.

לקורס טכנאי מיגון ואבטחה מתקבלים מועמדים בוגרי 11 שנות לימוד לפחות, בעלי תעודת יושר מטעם משטרת ישראל, שמעידה על היעדר עבר פלילי. כחלק מתנאי הקבלה, מי שעומדים בדרישות הסף מוזמנים גם לראיון אישי במכללה.

משתתפים שמסיימים בהצלחה את הקורס, זכאים לקבל תעודת גמר, שניתנת מטעם מכללת מלט"ש - מכללה לטכנולוגיה שימושית. כדי לקבל דיפלומה זו, הם צריכים להיות נוכחים בלפחות 80 אחוזים מהמפגשים, להגיש את כל המטלות לאורך הקורס ולעבור בציון של 60 ומעלה את כל המבחנים המסכמים בסיומו.

קורס טכנאי מצלמות - מערכות IP

המכללה מציעה גם מסלול נפרד שמכשיר טכנאים להפעלה ולהתקנה של מצלמות וידאו במעגל סגור. מדובר במסלול מתקדם יותר, בו לומדים מיומנויות מורכבות לשימוש במצלמות האבטחה. התלמידים מכירים את אופן פעולתן של המצלמות, את הגדרותיהן השונות לעיבוד תמונה וצבע ואת אופן חיבורן למערכות הקלטה. הקורס כולל גם עבודה מעשיית במעבדות המכללה.

מבין הנושאים הנלמדים בקורס:

• סוגי קווי תמסורת
  • מערכות דיגיטליות
  • שיטות עיבוד תמונה
  • חישוב מרחק פוקאלי
  • ניהול מעבר אור בעדשה
  • חיבור למערכות הקלטה
  • שיטות דחיסה
  • כבל קואקסיאלי
  • הרכבת מצלמות
  • מבנה חיישני צבע
  • הגדרות רזולוציה

לקורס טכנאי מצלמות IP מתקבלים מועמדים בוגרי 12 שנות לימוד לפחות, לאחר מעבר של ראיון קבלה אישי.

משתתפים שעוברים את בחינות הסיכום בציון של 60 ומעלה ועומדים בדרישות הנוכחות של הקורס זכאים לקבל תעודת גמר מטעם מכללת מלט"ש.

למידע נוסף לחצו: מכללת מלט"ש - לימודי טכנולוגיה | קורסים מקצועיים | קורס טכנאי