קורס חשמלאי מוסמך במכללת אורט סינגאלובסקי

קורס חשמלאי מוסמך במכללת אורט סינגאלובסקי תל אביב

חשמלאים מוסמכים הם בעלי מקצוע שמוסמכים לעבוד במתקני חשמל עם מתח נמוך. כמו כן, הם מורשים לערוך תכניות במתקנים שנמצאים במבנים המשמשים כבתי מלאכה, בתי משרדים או דירות מגורים. על מנת לעבוד בענף, יש צורך בהיכרות יסודית עם תקנות החשמל ועם נוהלי העבודה הבטוחה.

במכללת אורט סינגאלובסקי בתל אביב מציעים קורס חשמלאי מוסמך, אשר מספק למשתתפיו ידע וכלים מעשיים לעבודה בתחומי החשמל. התכנית נערכת בפיקוח של משרד הכלכלה, ומכינה את התלמידים לקראת בחינות ההסמכה החיצוניות לעבודה במתקני חשמל במתח נמוך, שמהוות צעד הכרחי למעוניינים לעסוק בחשמלאות ברמת מוסמך. אפשרויות התעסוקה לבוגרי המסלול הן מגוונות. הם יכולים להשתלב במבחר חברות תחזוקה, תכנון וביצוע, בצוותים טכניים בחברות ובמפעלי תעשייה. כמו כן, הם יכולים לעסוק כעצמאיים בענף החשמל.

בתחילת הקורס לומדים המשתתפים סוגיות בסיסיות בתורת החשמל ובאלקטרוניקה וכן מכירים את מבנה מתקני החשמל ואת אופן פעילותם התקין. בהמשך, הם דנים בדרכים בהן מפקחים ומבקרים על פעילות המתקנים וכיצד מבצעים בהם מדידות שונות. לאחר מכן, הם רוכשים כלים לשיפור טכניקות העבודה ולהבטחת עבודה יעילה ובטוחה בשטח וההזדמנות זו סוקרים את החקיקה הרלבנטית לעבודתם של חשמלאים מוסמכים בישראל.

קורס חשמלאי מוסמך במכלל אורט סינגאלובסקי מתפרש על פני כ - 1080 שעות לימוד. המפגשים נערכים פעמיים או שלוש פעמים בשבוע, בשעות הערב. אורך מסלולי הלימוד הוא גמיש יחסית ויכול להשתנות בהתאם להשכלתם הקודמת של התלמידים. במהלך השיעורים, לוקחים המשתתפים חלק בהרצאות עיוניות ובתרגילים מעשיים במדידה במעבדות חשמל.

הנה כמה מהנושאים הנלמדים בקורס חשמלאי מוסמך:

• פיקוד, בקרה ומיתוג
  • עבודה במתקני חשמל
  • אלקטרוניקה תעשייתית
  • תקנות בטיחות בעבודה
  • מיומנויות עזרה ראשונה
  • פעולת בקרים מתוכנתים
  • תכנון מערכי חשמל במתקנים
  • מתמטיקה
  • תורת החשמל
  • אנגלית טכנית
  • מדידות חשמל
  • חשמל ומכונות
  • דיווח ותיעוד טכניים

על מוסד הלימוד

מכללת אורט סינגאלובסקי בתל אביב היא מוסד ללימוד מדעים וטכנולוגיה, המתמקד בלימודי הנדסאים ובמסלולים לקבלת תעודת מקצוע. מטרת המסלולים היא לספק לתלמידים הכשרה מקיפה בדרך להשתלבות בתפקידים מבוקשים בשוק העבודה. נושאי הקורסים במכללה מגוונים, וביניהם ניתן למצוא תכניות בחשמל, בבקרה, במערכות קירור, ברשתות תקשורת ובמחשבים. מרבית הקורסים במקצועות הטכניים מתקיימים במתכונת לימודי ערב, ומשלבים בין ידע עיוני לבין התנסות מעשית בהפעלת הציוד.

לקורס מתקבלים מועמדים בוגרי 12 שנות לימוד לפחות, שברשותם רישיון חשמלאי מעשי או חשמלאי עוזר.

משתתפים המסיימים בהצלחה את לימודיהם בקורס, עומדים בכל חובות הנוכחות וההגשה, ועוברים בהצלחה את בחינות ההסמכה החיצוניות, זכאים לקבל תעודת גמר "חשמלאי מוסמך" המוענקת מטעם מכללת אורט סינגאלובסקי תל אביב ומשרד הכלכלה. זכאות קבלת הרישיון היא בכפוף לתקנות חוק החשמל. בסיום המסלול, יכולים בוגרים המעוניינים בכך להמשיך את לימודיהם בקורס חשמלאי ראשי.

עוד מסלולי לימוד - אורט סינגאלובסקי תל אביב