רוצה פרטים על הוראת מחשבים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הוראת מחשבים

רוצה לדעת על הוראת מחשבים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי הוראת מחשבים

 

מדעי המחשב הינו תחום מתפתח הפונה בשנים האחרונות למגוון קהלים במשק. מדובר בענף המושך את בני הדור הצעיר והנושא מרתק אליו תלמידי תיכון רבים. הרישום למגמות המחשבים בבתי הספר העל יסודיים בישראל נמצא במגמת עלייה מתמדת בכל רחבי הארץ.

 

 

בהתאמה, גדל גם הביקוש למורים מומחים למדעי המחשב. בישראל קיימות כמה מכללות המציעות לימודי חינוך בהוראת מחשבים. בלימודים אלו זוכים הסטודנטים, גם כאלה אשר אינם בעלי רקע מקדים, להכיר את עולם המחשבים ולקבל הכשרה ללמד את המקצוע ברמה של חמש יחידות לימוד.

 

התוכניות להכשרת מורים לתחום המחשבים מעניקות לסטודנטים ידע ביסודות מדעי המחשב והטכנולוגיה, מפתחות מיומנויות בתחומי עיצוב תוכנה ומקנות להם כלים להוראה והדרכה במסגרות החינוך השונות. תוכניות הלימוד להוראת מחשבים נבנות בהתאם לשינויים הטכנולוגיים בשוק, וזאת כדי להעביר לתלמידי בתי הספר את תכנית הלימודים המקצועית והמעודכנת ביותר.

 

תוכנית הלימודים

 

המעוניינים לעסוק בהוראת מחשבים נדרשים להיות בעלי תואר ראשון בחינוך עם הסמכה להוראת מחשבים או בעלי תואר במדעי המחשב עם הסמכה להוראה.

 

במידה ואינכם בעלי תואר ראשון, ניתן לפנות ללימודי תואר ראשון בחינוך בשילוב תעודת הוראה במחשבים. תכנית הלימודים מתפרסת על פני ארבע שנים בסיומן הבוגרים זכאים לתואר ראשון ולתעודת הוראה במדעי המחשב לבתי הספר העל יסודיים (גילאי ז'-יב'). תוכניות הלימוד להוראת מחשבים משתנות בין המוסדות השונים ומציעות מגוון חטיבות התמחות. הסטודנטים יוכלו לדוגמא לבחור להתמחות בעיצוב ניו-מדיה או בניהול מערכות מידע.

 

מטרתה של התוכנית היא לפתח בקרב הסטודנטים כישורים טכניים בעיצוב תוכנות ובבנייה לוגית. הדגשים בתוכנית מושמים הן על פיתוח כישורי רטוריקה והוראה והן על שימוש בטכנולוגיות מידע ומתודיקה.

 

 

נושאי לימוד

 

הלימודים מכסים מגוון נושאים ומעניקים לסטודנטים תשתית ידע רחבה ומיומנויות מעשיות בתחום הוראת המדע ובדיציפלינת מדעי המחשב. בין הנושאים הנלמדים:

 

  • תכנות בסביבת האינטרנט
  • עיצוב תוכנה
  • מבוא למערכות מידע
  • אשנב למתמטיקה
  • שפות תכנות
  • מסדי נתונים
  • ניהול ושימוש בבסיסי נתונים
  • מודלים חישוביים
  • מערכות הפעלה תקשורת במחשבים
  • מולטימדיה
  • מבוא לתכנות מונחה עצמים
  • ועוד.

 

* לצד הלימודים העיוניים הסטודנטים נדרשים להתנסות בהוראה מעשית בבתי הספר העל-יסודיים 
 

מדוע ללמוד מדעי המחשב?

 

מהפכת המידע, או המהפכה הטכנולוגית, אשר מאפיינת את ההתפתחות הטכנולוגית בעשרים השנים האחרונות, הביאה את המחשבים להוות חלק בלתי נפרד מחיי החברה האנושית. כיום, כמעט בכל בית בישראל ישנו לפחות מחשב אחד והמחשבים תופסים מקום של כבוד גם בענפים הציבוריים, הפיננסיים, העסקיים, הביטחוניים וכו'.

 

מהפכה זו מביאה תלמידים רבים לבחור במקצוע המחשבים והדרישה למורים מקצועיים בתחום עולה וגוברת. גורמים בענף החינוך מעריכים כי בשנים הקרובות יהפכו לימודי המחשבים ללימודי חובה בכל בתי הספר. מורים למחשבים נהנים ממקצוע מרתק אשר מתפתח מדי שנה. בנוסף, ידע במחשבים ברמה גבוהה ומתקדמת מסייע לבוגר תואר בהוראת מחשבים גם במסגרת חייו הפרטיים והעסקיים.

 

היקף הלימודים

 

הלימודים לתואר בחינוך עם הוראת מחשבים הינם לימודים מלאים לתואר ראשון האורכים בין שלוש עד ארבע שנים. כמו כן, ישנן מכללות לחינוך המציעות לימודים אלו במתכונת של לימודי ערב. לימודי ערב אלו פותחים את שערי התוכנית גם עבור סטודנטים המועסקים במשרה מלאה.

 

התמחות בהוראה

 

ככל תואר בחינוך עם הכוונה להוראה, גם בתואר להוראת מחשבים יש להשלים תקופת סטאז'. לאחר הלימודים, או במהלך השנה הרביעית לתואר, נדרשים הסטודנטים להתמחות בהוראה. התמחות זו מתקיימת באחד מבתי הספר העוסקים בתחום והיא נערכת בליווי צמוד של המורים במחלקה למחשבים והצוות הפדגוגי במקום. יש לציין כי תקופת ההתמחות איננה התנדבותית. מלבד הניסיון הרב והקשרים עם בתי הספר, מקבלים המתמחים שכר מלא עבור עמלם.

 

תנאי הקבלה

 

תנאי הקבלה לתואר במחשבים משתנים ממוסד למוסד ומתוכנית לתוכנית. יש לציין כי תנאי הקבלה לתואר זה אינם גבוהים כמו תנאי קבלה לתואר מדעי המחשב. עם זאת, התואר המוענק בתום הלימודים איננו תואר במדעי המחשב אלא תואר בהוראה. על פי רוב, דרישות הקבלה לתוכנית להוראת מחשבים כוללות שילוב בין הבחינה הפסיכומטרית, תעודת הבגרות וראיון אישי.

 

 

מוסדות לימוד

 

תוכניות הלימוד להכשרת מורים למחשבים / מדעי המחשב מתקיימות במוסדות הבאים:

 

  • האוניברסיטה הפתוחה
  • סמינר הקיבוצים
  • בית ברל
  • מכללת אורות ישראל - לציבור הדתי

 

אתם בוודאי שואלים את עצמכם היכן יש מוסדות נוספים ללימודי חינוך והוראה, מהם תנאי הקבלה, האם יש יום פתוח בקרוב, כמה זה עולה ועוד. לנציגי השירות האישי שלנו יש תשובות לכל השאלות. כדאי לכם להתנסות חינם בשירות האישי שלנו, כך תוכלו לחסוך זמן, כאבי ראש וכסף.

 

אפשרויות תעסוקה

 

בוגרי התכנית ללימודי תואר ראשון בהוראת מחשבים יוכלו לעסוק במגוון תפקידים הקשורים לחינוך והוראה בבתי הספר העל-יסודיים ובמסגרות החינוך הפרטיות. הם יוכלו גם לעבוד באופן עצמאי בהוראת מדעי המחשב ולעסוק בהכנת תלמידים לבגרות. בוגרי התוכניות יוכלו אם יחפצו בכך גם להמשיך ללימודי תואר שני בתחומי החינוך ומדעי המחשב השונים.
 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הוראת מחשבים?

רוצה לדעת יותר על הוראת מחשבים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הוראת מחשבים
שאלות הגולשים בנושא
הוראת מחשבים והוראת מדעי המחשב
הסבה במסלול ערב מקוצר - הוראת מחשבים לבוגר הנדסאי
הוראת מחשבים לבוגרי מנהל עסקים ומערכות מידע
הוראת מחשבים לבעלי תואר ראשון בחינוך
תואר ראשון בהוראת מחשבים וטכנולוגיות מידע
הסבת אקדמאים להוראת מחשבים