אהלן, האם יש פה מישהו שלומד/למד מדעי המזון בירושלים? יש לי מספר שאלות 1. מה כוללים הלימודים? 2. האם אפשר לעשות את התואר דו חוגי? 3. איזה עבודה בעצם יש בחוץ אחרי התואר? ומה השכר ההתחלתי? 4. האם ניתן ללמוד תוך כדי הלימודים? 5. מה ההבדל בין תואר זה לבין מהנדס מזון? האם הוא משמעותי?
לא מצאתי הרבה תשובות באינטרנט לכן אשמח לכל טיפת עזרה. תודה רבה!! ספיר
ש
שני יונגר
לימודי תזונה או הנדסת מזון
שלום ספיר,
1. לימודי מדעי התזונה באוניברסיטה העברית למעדה מכשירים את הבוגרים לעסוק בתחום התזונה כלומר להיות תזומאים קלינים. 2. עד כמה שידוע לי לא אבל תמיד כדאי לבדוק מול מוסד הלימודים. 3. העבודה היא כתזונאית. השכר ההתחלתי יחסית נמוך. תראי פירוט בקישור בתחתית התשובה שלי. 4. למה הכוונה? 5. התואר הזה עוסק יותר בתחומי הבריאות וגוף האדם. התואר בהנדסת מזון עוסק בדרכים ליצור מזונות חדשים, ובכלל בכל מה שקישור בפיתוח זל מזון חדש, אחר או עם תכונות חדשות. לכן התשובה היא כן, יש הבדל משמעותי בין התארים.