רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

טבלת שכר שוק ההון

רוצה לדעת על שכר בשוק ההון? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות בשוק ההון


קריירה בבורסה ובשוק ההון נחשבת לאפיק מקצועי מבוקש - וגם מתגמל. באופן כללי, ניתן לראות כי רמות השכר של עובדים בתחום הן גבוהות בהשוואה לממוצע, הדבר נכון בעיקר בתפקידים בכירים ולעובדים בעלי ותק.


חשוב לציין כי קיים מגוון רחב מאוד של תפקידים בתחום זה, דבר אשר בא לידי ביטוי גם במשכורות העובדים. בין היתר ניתן למצוא תפקידים בתחומי ההשקעות, משרות בדגש שיווקי, תפקידים טכנולוגיים באופיים, ועוד. רמת ההשתכרות מושפעת לא רק מאופי התפקיד, אלא גם מוותק, היקף משרה, השכלה ומרכיבים נוספים.


במרבית המקרים, קריירה בשוק ההון מתאפיינת בתנאים טובים לעובדים ובאווירה של "הייטק". תחלופת העובדים בתחום אינה גבוהה במיוחד, אולם ניתן לראות גיוסים רבים בעקבות צמיחה מוגברת ופתיחה של חברות חדשות. גם בתקופות של משבר במשק, שבהן חברות רבות חוות ירידה ברווחים, בעלי קריירה בבורסה דווקא שומרים על יציבות ואף נראית עלייה ברווחיות. מגמה זו מעלה את הביקוש להשתלב בענף, וכן את יוקרתו.


כמו כן, אפשרויות הקידום הן רבות ועובדים מצטיינים יכולים לטפס בסולם הארגוני, ובהתאם גם להעלות את המשכורות. בתפקידים זוטרים בענף, רמות השכר עשויות אמנם להיות נמוכות באופן יחסי (בעיקר בתפקידי ג'וניור לחסרי ניסיון ולבוגרי תואר טריים), אולם ניתן להעלות אותן באופן משמעותי דרך צבירת ותק והתקדמות לתפקידים בכירים, שבהן משתכרים מעל הממוצע במשק.

 

טבלת שכר

 

תפקיד 0 - 3 שנות ניסיון 3 - 5 שנות ניסיון 5 - 10 שנות ניסיון
סוחר 9,000 - 10,000 שקלים 12,000 - 19,000 שקלים 18,000 - 25,000 שקלים
אנליסט 9,000 - 12,000 שקלים 13,000 - 18,000 שקלים 18,000 - 20,000 שקלים
Business Analyst 8,000 - 12,000 שקלים 12,000 - 18,000 שקלים 20,000 - 25,000 שקלים
מנהל השקעות 8,000 - 12,000 שקלים 13,000 - 15,000 שקלים 15,000 - 20,000 שקלים
יועץ השקעות 10,000 - 12,000 שקלים 11,000 - 15,000 שקלים 15,000 - 18,000 שקלים
מנהל מחלקת השקעות - - 30,000 - 45,000 שקלים
מנהל סיכונים 10,000 - 14,000 שקלים 12,000 - 15,000 שקלים 17,000 - 20,000 שקלים
מידול פיננסי FP&A 10,000 - 12,000 שקלים 12,000 - 15,000 שקלים לא צוין

 

* לתשומת ליבכם – רמות השכר עשויות להשתנות מעת לעת!

 

 

כמה מרוויחים בכירים?


משכורותיהם של בכירים בענף זה נחשבות גבוהות. גובה המשכורת משתנה בהתאם לקריטריונים כגון גודל החברה, סוג המחלקה שאותה מנהלים, וותק בתפקיד והיבטים נוספים. להלן מספר דוגמאות לטווחים ממוצעים למנהלים ולבכירים: מנהל צוות משווקי השקעות משתכר בין 15,000 – 20,000 שקלים. מנהל מחלקת מחקר ואנליזת מסחר משתכר בין 30,000 – 40,000 שקלים לחודש, מנהל מחלקת השקעות משתכר בין 30,000 – 45,000 שקלים לחודש.

 

כמה מרוויח אנליסט מתחיל?


בתפקידים ראשונים כאנליסטים ותפקידי ג'וניור מתחילים בדרך כלל ממשכורות שבין 7,000 – 12,000 שקלים לחודש. הדבר נכון גם למי שמתחילים לעבוד בענף ישירות לאחר התואר הראשון (או לימודי התעודה). במסגרת תפקידם, אנליסטים מתמקדים באיסוף נתונים וניתוח שלהם לצורך גיבוש החלטות ומהלכים אסטרטגיים. מכאן שזהו תפקיד המשלב בין הבנה עסקית לבין ידע במודלים כמותיים, מכירות וסטטיסטיקה, ויש בו גם ממד טכנולוגי. היות ומדובר בתפקיד אשר נדרש בענפים רבים ושונים בשוק, גם המשכורות משתנות מארגון לארגון, הרמות הגבוהות ביותר נרשמות בחברות בתחום ההייטק.

 

Business analyst


אנליסט עסקי, הידוע גם כ – Business Analyst הוא מומחה שתפקידו לנתח נתונים ולגבש מסקנות והמלצות עבור מנהלי החברה לצורך תכנון של הרחבת פעילות. בדרך כלל מגיעים לתפקיד זה לאחר לימודי הנדסה או מדעי המחשב, היות ויש לו ממד טכנולוגי משמעותי, אולם ניתן להשתלב בו עם אחרי לימודים במקצועות משיקים אחרים. זוטרים מתחילים ממשכורות שבין 10,000 – 15,000 שקלים לחודש, בכירים ובעלי ותק רב יכולים להגיע ל – 30,000 שקלים לחודש ואף למעלה מכך בחברות גדולות.

 

FP&A – מידול פיננסי ותכנון תקציב


תפקיד המידול הפיננסי, הידוע גם בשם FP&A (Financial planning and analysis) מתמקד בבחינת מטרות ויכולת העמידה ביעדים של ארגונים ותכנון נכון לצורך קבלת החלטות עסקיות יעילות יותר. רמת משכורת הממוצעת בתפקיד בקר תקציב היא כ – 11,000 – 12,000 שקלים לחודש. לרוב יש צורך בניסיון קודם בתפקידים פיננסיים כדי להשתלב בתפקיד זה.

 

ביקוש בשוק


באופן כללי, ניתן לראות כיום ביקוש לעובדים בתחום זה בישראל. חשוב להבהיר כי מגוון התפקידים בענף הוא גדול ומגמות הביקוש משתנות בהתאם. כמו כן, חלו שינויים ותנודות במגמות הביקוש בשנים האחרונות.


לאחרונה ניתן לראות עלייה בביקוש לבכירים לעומת תפקידים זוטרים, דבר אשר בא לידי ביטוי גם במשכורות אותם עובדים. העלייה בביקוש ומשכורות לבכירים מוסברת, בין היתר, עקב עלייה בהיקפי ההשקעות בשוק הישראלי והבינלאומי.


נוסף על כך, ניתן לזהות ביקוש מוגבר לתפקידי ה – DATA ולאנליסטים. ביקוש זה רק התעצם בתקופת משבר הקורונה, עקב הבנתן של חברות רבות כי לניתוח נתונים עסקיים יש משקל משמעותי בהתמודדות עם התחרות מול מתחרים ובקבלת החלטות באופן מדויק ומושכל יותר. חברות וארגונים רבים בוחרים להשקיע בתחום הדאטה, והתגמול לעובדים מצטיינים בענף היא בהתאם.

 

 

מה ללמוד כדי להשתלב בקריירה בתחום?


כדי להשתלב בתפקידים שונים, כגון יועצי השקעות, משווקים פנסיוניים ומנהלי השקעות, יש צורך ברישיון מטעם רשות ניירות הערך. את הרישיון מקבלים לאחר מעבר של מבחנים ממשלתיים וכן תקופת התמחות (שאורכה משתנה בהתאם לתפקיד הנבחר, בין 6 – 9 חודשים).


האפשרויות העומדות בפני מתלבטים לגבי לימודים בתחום זה הן תואר ראשון או לימודי תעודה.


חלק מן העובדים המשתלבים במקצוע הם בעלי תואר ראשון בתחום רלוונטי (לחלקם גם תארים מתקדמים). כיום ניתן למצוא מסלולים ללימודי בנקאות ושוק ההון לתואר ראשון, וכן ניתן ללמוד את התחום במסגרת התמחות במסגרת התואר הראשון במקצועות כגון כלכלה וניהול או מנהל עסקים. לעיתים ההתמחות משולבת עם ענפים משיקים נוספים כגון מימון או ביטוח. אורך הלימודים לתואר ראשון הוא לרוב כשלוש שנים. הם מתקיימים בדרך כלל במתכונת בוקר, אולם במקרים מסוימים מוצעים גם לימודי ערב. התואר משלב בין לימודים תיאורטיים בתחום לבין התנסויות מעשיות כגון חדרי השקעות ופרויקטים מעשיים, שלעיתים מתקיימים בשיתוף חברות במשק. הבוגרים זכאים לתואר ראשון (לרוב B.A) ונוסף על כך תעודות מקצועיות (כדי לקבלן יש לגשת למבחנים חיצוניים).


אפשרות נוספת היא לימודי תעודה. קורסים אלה מתמקדים לרוב בהכנת המשתתפים לקראת המבחנים הממשלתיים, ואורכם הוא קצר יותר מאורך התואר האקדמי – בין שנה וחצי לשנתיים. מרבית הקורסים מתקיימים במתכונת נוחה לאנשים עובדים בשעות הערב. בסיום קורסים אלה ניתן לגשת לבחינות הממשלתיות ולקחת צעד נוסף בדרך לקבלת הרישיון.


נוסף על כך, קיימים קורסים לתעודה המתאימים לסוחרים מנוסים יותר וכן למעוניינים לעסוק במסחר באופן עצמאי. בקורסים אלה ניתן להכיר את אפיקי המסחר השונים, טכנולוגיות רלוונטיות ומודלים מוכרים בענף. בין אותן הכשרות ניתן למנות מט"ח, ניתוח טכני, אופציות וחוזים עתידיים, מסחר יומי, השקעות בוול סטריט ועוד.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
קורס שוק ההון יגדיל סיכויי קבלה לבנק?
איפה הכי כדאי ללמוד קורס בתחום שוק ההון?
לימודי נדל"ן ושוק ההון
לימודי שוק ההון במכללת פסגות - האם מומלץ?
התחלת לימודי תעודה בשוק ההון
איזה מוסד הכי טוב ללימודי שוק ההון?
תואר ראשון בכלכלה ולימודי שוק ההון