רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר הנדסה סביבתית

רוצה לדעת על שכר מהנדס סביבה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


רמות שכר הנדסת סביבה

 

מהנדסי סביבה פועלים בתחום הטכנולוגיה האקולוגית, הם עוסקים בפיתוח של פתרונות מתקדמים לשמירה על המשאבים בסביבתנו כגון מים, אוויר, קרקע, אנרגיה ועוד. הם פועלים הן מניעה של מפגעים וסיכונים והן לטיפול בזיהומים ופגיעות שכבר התרחשו. בתפקידם הם נוגעים בסוגיות אקטואליות המצויות על סדר היום והפתרונות שהם מפתחים יכולים לסייע לשמור על הכדור ולהעלות את איכות החיים.


בעידן ההתחממות הגלובלית ובזמנים שבהם המודעות האקולוגית הולכת וגוברת ברחבי העולם וגם בארץ, מהנדסים אלה הופכים למשאב מבוקש ביותר במגוון של חברות וארגונים. בוגרי לימודי הנדסה סביבתית משתלבים במגוון ארגונים, מפעלים וחברות, הם מצטרפים למקבלי ההחלטות ולמדענים בהתמודדות עם מפגעים אקולוגיים חמורים וכן בפיתוח של מדיניות חדשנית לשמירה על עולמנו.


חשיבותו הרבה של התפקיד באה לידי ביטוי בביקוש הגבוה למדי אליו, וכן ברמות השכר של העובדים. מהנדסים אלה משתכרים בטווח ממוצע הדומה לזה של ענפים הנדסיים אחרים, כאשר עובדים בכירים וותיקים יכולים להגיע לתגמול גבוה במיוחד. גם המנעד העשיר של תפקידים והתמחויות בתחום זה פותח טווח משכורות נרחב למדי. העובדים בענף גם נהנים מן העובדה כי לתפקיד אותו הם ממלאים ישנן השפעות מכריעות בשטח, על עתיד המדינה ואפילו עתידו של עולמנו.

 

רמות שכר ותפקידים בשוק


השכר הממוצע לעובדים מתחילים בתחום זה נע בין 9,000 – 13,000 שקלים לחודש. לעובדים בכירים ומנוסים יותר רמות השכר עולות ועשויות להגיע גם לטווח של 18,000 – 25,000 שקלים לחודש ואף מעבר לכך למנהלים בכירים במיוחד.


לשכרם של בעלי המקצוע מתווספות פעמים רבות הטבות שונות כגון בונוסים, קרנות השתלמות, רכב ומחשב מטעם החברה וכן מימון של השתלמויות וקורסים לקידום סל הכלים המקצועיים. עובדים מצטיינים במיוחד יכולים להעלות את רמות התגמול ולהיות זכאים לפרסים ותוספות שונות.


ישנם גורמים רבים שעשויים להשפיע על רמות ההשתכרות של העובדים בענף, לרבות סוג החברה שבה הם עובדים וגודלה, היקף התפקיד, היותה של המשרה בהיקף מלא או חלקי, עבודה בסקטור הפרטי למול הציבורי, עבודה כשכירים או כעצמאיים ועוד. עובדים שצוברים וותק וניסיון בתפקידם יכולים להעלות את רמות משכורתם עם השנים, לרמות הנחשבות לעיתים גבוהות מן הממוצע במשק.


מנעד התפקידים אותם יכולים למלא בוגרי תחום זה הוא רחב למדיי. אחד התפקידים שלו יש דרישה בענף ובו יכולים להשתלב הבוגרים הוא מהנדס אקולוגיה, הידוע לעיתים גם בשם אקולוג הנדסי. עובדים אלה מנתחים סיכונים בתחום זיהומי המים, הקרקע והאוויר ומפתחים טכנולוגיה ומדיניות לפתרון אותן בעיות. בתפקידים אלה משולבת עבודה משרדית עם יציאה בפועל לשטח לסקירת המפגעים השונים.

 

חלק מן הבוגרים משתלבים בתפקידי מהנדסים ויועצים בתאגידי המים והביוב, בין היתר כמפקחים ומתכננים של מערכות סינון וטיהור מים או של טיפול בשפכים וקולחים. שכר מהנדס מים ותגמול לעובדים בתפקידים קרובים נוספים בענף נקבעים בין היתר בהתאם לוותק ולדרגתם בארגון, קיימים מהנדסים בכירים הקרויים גם מהנדסי תאגיד וכן עובדים בדרגים גבוהים פחות, כגון מנהלי מחלקות. העובדים בתאגידים אלה עובדים לרוב במשרה מלאה ומועסקים בחוזים. מצטיינים שמנהלים פרויקטים ייחודיים ומגיעים להישגים מרשימים יכולים להיות זכאים לקידום ולהעלאה ברמת התגמול.


תפקידים נוספים אותם יכולים הבוגרים למלא הוא יועצים סביבתיים. אלה פועלים לרוב במסגרת פרויקטים בתחום התשתיות, החקלאות או התעשייה. הם יכולים לעבוד מול מפעלים, רשויות מקומיות וגורמים נוספים. הם משמשים מתאמים בין המשרד להגנת הסביבה ורשויות נוספות לבין המפעל או החברה לה הם מייעצים. במסגרת תפקידם הם מסייעים לבכירי הארגון לגבש מדיניות סביבתית ולאכוף את החקיקה הרלוונטית במהלך הפרויקט. כמו כן, הם מנסחים שיטות לצמצום של הפגיעה במשאבי טבע ולשיפור איכות החיים של התושבים בקרבת המפעל או הפרויקט.


טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
מהנדס סביבה 10,000 - 13,000 שקלים לחודש 13,000 - 18,000 שקלים לחודש 18,000 - 28,000 שקלים לחודש
מהנדס אקולוגיה ואיכות הסביבה
10,000 - 16,000 שקלים לחודש 17,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 25,000 שקלים לחודש
מהנדס מים 10,000 - 13,000 שקלים לחודש 14,000 - 18,000 שקלים לחודש 18,000 - 24,000 שקלים לחודש
מהנדס התפלת מים
12,000 - 15,000 שקלים לחודש 14,000 - 18,000 שקלים לחודש לא צויין
יועץ סביבתי 9,000 - 10,000 שקלים לחודש 10,000 - 13,000 שקלים לחודש לא צויין
מהנדס תהליך 9,000 - 14,000 שקלים לחודש 15,000 - 18,000 שקלים לחודש 19,000 - 22,000 שקלים לחודש
מנהל פרויקטים בתשתיות 12,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 20,000 שקלים לחודש 20,000 - 28,000 שקלים לחודש

 

לתשומת לבכם, רמות השכר משתנות מעת לעת.

 

ביקוש בשוק ודרישות מקצועיות


הביקוש למהנדסי סביבה במשק כיום הוא גבוה למדיי, ביקוש זה עולה בין היתר עקב המודעות ההולכת וגוברת בארץ לתחום האקולוגי ומדיניות חדשנית שמפתחים במשק בענף. הציפייה היא כי עם התקדמות המגמה האקולוגית ומעבר ארגונים וחברות רבים לפעילות "ירוקה" יותר, גם הביקוש לעובדים אלה רק ילך ויגבר. הבוגרים יכולים להשתלב במגוון רחב של אפיקי תעסוקה.


מרבית המהנדסים בתחום זה עובדים במגזר הפרטי ומיעוטם במגזר הציבורי. רובם פועלים כשכירים. מי שעובדים בסקטור הציבורי מקבלים משכורות לפי דירוג המהנדסים, כלומר הסכמי שכר שנחתמו לאורך השנים המגדירים את רמות ההשתכרות של אותם עובדים, באופן כללי, שכר העובדים הציבוריים בענף זה מעט נמוך של העובדים במגזר הפרטי, אולם הרמות הללו עשויות להשתנות מארגון לארגון ומתפקיד לתפקיד.


באפשרות הבוגרים להשתלב במגוון אפיקים בתעשייה, כגון במפעלים, במשרדי תכנון, במכוני מחקר ופיתוח, בסטארט אפים בתחום האקולוגי וכן במוסדות אקדמיים שבהם נלמד ונחקר הענף.


התפקידים כוללים הן עבודה במשרד והן עבודה בשטח, כגון במסגרת סיורים באתרים ופרויקטים. נדרשת בהם יכולת טכנית מתקדמת, הבנה במדעים, דיוק וסדר וכן יכולת התמודדות עם תנאי אי ודאות ולחץ. במרבית המשרות הדרישה היא לעובדים מנוסים ובעלי וותק אולם ניתן למצוא גם משרות לעובדים מתחילים, כגון לבוגרי תואר. יש לציין כי בחלק מן המשרות, בעיקר בתחום המחקר והפיתוח, הדרישה היא לתואר שני בהנדסת סביבה או לתארים מתקדמים בענפים משיקים.

 

מה ללמוד כדי להשתלב בתחום


כדי להשתלב בתעשייה בפועל כמהנדסי סביבה יש צורך להשלים בהצלחה לימודי הנדסת סביבה במוסד אקדמי מוכר. לימודים אלה לתואר ראשון מתקיימים בכמה מוסדות ובהם משלבים בין ידע הנדסי לכלים מדעיים מגוונים. לרוב מדובר בלימודים אינטר דיסציפלינריים שבהם משלבים בין ענפים כגון הנדסת מים והנדסת בניין לבין תחומי ידע מדעיים כגון ביולוגיה, כימיה ופיזיקה.


במהלך התואר הסטודנטים רוכשים ידע נרחב בתחום האקולוגי. הם לומדים על שיטות לטיפול בפסולת ובשפכים ובוחנים טכנולוגיות מן השנים האחרונות למניעה וצמצום של פגיעות במשאבי טבע כגון אוויר, מקורות מים, קרקע ועוד. כמו כן, הם לומדים על שיטות לפיקוח ולמדידה של פעילות מפעלים וארגונים כדי לוודא כי אלה אינם מהווים סיכון אקולוגי. בלימודים הסטודנטים עוסקים גם בנקודת ההשקה שבין חוק וטכנולוגיה, כגון בחינה של מדיניות אקולוגית חדשנית והביטוי שלה בפועל בתעשייה.


בוגרים המעוניינים להרחיב ולשכלל את אפשרויות התעסוקה יכולים להמשיך לתואר שני בתחום. במסלול זה ניתן להעמיק את הידע המחקרי ולהכיר שיטות מתקדמות וחדשניות לפיתוח ומחקר טכנולוגיות אקולוגיות. מוסמכי התואר השני יכולים במקרים מסוימים להשתלב במשרות בכירות יותר ולעיתים גם להיות זכאים למשכורות גבוהות יותר משל בוגרי תואר ראשון בלבד.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
תואר שני בהנדסה סביבתית מקנה יתרון בשוק העבודה?
לימודי הנדסה אזרחית התמחות סביבה וקיימות
לימודי הנדסת הסביבה ללא רקע קודם
לימודי הנדסת תחבורה וסביבה באיטליה
השלמה ללימודי הנדסת סביבה
לימודי הנדסת סביבה תשתיות בניה ירוקה
תואר שני - הנדסת הסביבה