תכנית ננוטכנולוגיה SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון

שירות אישי - צור קשר
תכנית ננוטכנולוגיה SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון

תכנית תת התמחות בננוטכנולוגיה ב - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון


מהפכת הננו טכנולוגיה היא בין התמורות המשמעותיות המתחוללות בעולם המדע בעשורים האחרונים. ענף זה מעסיק כיום מהנדסים, פיזיקאים, ביולוגים, כימאים ואנשי מדע נוספים בתהליכי פיתוח של חומרים, מכשירים ומנגנונים מתקדמים.


ננו טכנולוגיה מתייחסת לתהליכים המתחוללים בקנה מידה זעיר במיוחד, של מיליונית המילימטר. את יישומיו של התחום ניתן לראות בשלל ענפים כגון רפואה, אלקטרוניקה ועוד. הוא בא לידי ביטוי במבחר היבטים בחיי היום יום שלנו, החל מפיתוח של חומרים חדשים או כלי רכב מתקדמים, דרך מציאת טכנולוגיות חדשניות להפקת אנרגיה ירוקה יותר ועד לפיתוח של מוצרי מזון חדשניים. ענף זה הופך לדומיננטי יותר ויותר בתעשייה והיקפי הפיתוח הנשענים על ננוטכנולוגיה הולכים וגוברים. לפי ההערכות, הדרישה לבקיאות בענף זה צפויה רק להמשיך ולעלות עם הביקוש למוצרים ויישומים מתקדמים נוספים.


סטודנטים מצטיינים המעוניינים להכיר מקרוב את אחד הענפים הנחקרים בנמצאים בחזית המדע של היום יכולים לקחת חלק בתכנית בננוטכנולוגיה המתקיימת ב - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון. מדובר בתת התמחות המשותפת לשלוש מחלקות שבה יכולים לקחת חלק סטודנטים לתואר הראשון במקצועות הנדסת מכונות, הנדסה כימית והנדסת חשמל ואלקטרוניקה. בתכנית רב תחומית זו נלמדים נושאים הנוגעים לשלושת התחומים הללו בעולם ההנדסה כדי לסייע לסטודנטים לפתח מיומנויות ייחודיות שיש להן כיום ביקוש רב בתעשייה.


מהנדסים כיום נדרשים לשלל אתגרים טכנולוגיים שבהם נדרשת חשיבה רב תחומית, יצירתית ופורצת דרך. שילוב הכלים הנרכש בתת ההתמחות יכול לסייע לבוגרים בהשתלבותם בתעשייה ובמחקר, דרך הוספה של לימודי הבסיס הנרכשים במחלקת האם שבה הם לומדים.


תת ההתמחות מתקיימת בקמפוס באר שבע של מוסד הלימוד

 

תכנית הלימודים


סטודנטים בתת ההתמחות עוסקים בסוגיות מחקריות ייחודיות הרלבנטיות בתעשייה כיום. במסגרת הקורסים המתקיימים בה, הם עוסקים בתחום הננו מכניקה ולומדים בין היתר על נושאים כגון השפעת כוחות על מולקולה יחידה, שיטות חישוביות וניסיוניות לאפיון פולימרים, מכניקת הדנ"א ועוד.


כמו כן, הם בוחנים את תחום הננו אלקטרוניקה ולומדים על ציוד מתקדם לעבודה בקנה מידה ננומטרי זעיר מבחינת בקרה וייצור. נוסף על כך, נלמדים היבטים בענף הננו חלקיקים, המתמקד בפיתוח פתרונות מתקדמים וחדשניים לבעיית התדלדלות המשאבים בעולמנו. בין היתר הם בוחנים יישומי ננו חלקיקים בהפקת אנרגיה חלופית, חשיבותם של ננו חלקיקים וקטליזטורים בתעשייה ועוד.


מתכונת הלימוד


בתת ההתמחות לוקחים הסטודנטים חלק בשלושה קורסים עיוניים ובקורס מעבדה. הקורסים מתקיימים במהלך המחצית השנייה של השנה השלישית ללימודים וכן במהלך השנה הרביעית.


במהלך התכנית משלבים לימודים תיאורטיים עם ביצוע ניסויים, אשר נערכים במרכז ננו טכנולוגיה SCE nano center. הסטודנטים מתנסים בתפעול הציוד המתקדם שבמרכז זה כגון מדפסת ננו חלקיקים וסורק AFM. באופן זה הם יכולים להטמיע הלכה למעשה את הכלים והידע הנלמדים.

 

סגל הוראה


בתכנית זו מלמדים חברי סגל שהם חוקרים מנוסים בתחומי הננו חלקיקים והננו טכנולוגיה. הם מעבירים מן הניסיון והידע שברשותם אל הסטודנטים ומסייעים להם להכיר לעומק את התחום.

 

תנאי קבלה

 

מסלול זה מיועדת לסטודנטים במחלקות הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, הנדסת כימיה והנדסת מכונות ב - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, אשר מתחילים בשנת תשע"ט את שנה ג' ללימודיהם. קיימת עדיפות לקבלת סטודנטים מצטיינים. מומלץ לפנות אל מוסד הלימוד לצורך קבלת הפרטים המלאים אודות תנאי הקבלה לתת ההתמחות.

 

על מוסד הלימוד


ב - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון לומדים כיום מעל 6,500 סטודנטים במגוון תכניות לימודים לתואר ראשון, ומסלולים לתואר שני. בין התכניות המתקיימות במכללה ניתן למנות לימודי הנדסת תעשייה וניהול, לימודי הנדסת בניין, לימודי הנדסת תוכנה, לימודי הנדסת מכונות, לימודי הנדסת תוכנה, ולימודי הנדסה כימית; וכן לימודי מדעי המחשב, לימודי אדריכלות (B.Arch), ולימודי תקשורת חזותית (B.Des). בוגרי לימודי ההנדסה יכולים להירשם בפנקס המהנדסים ולהשתלב בתעשייה במגוון רחב של אפיקים משמעותיים. במוסד הלימוד מפעילים שיתופי פעולה עם התעשייה ועם הקהילה המדעית הבין לאומית, כדי לפתוח דלתות בפני הסטודנטים. בין היתר מתקיימים מפגשים עם מומחים, ירידים ומפגשי תעסוקה שעורכים במרכז לפיתוח קריירה. כמו כן, מעודדים את הסטודנטים למצוינות אקדמית ולרכישת המיומנויות ליצירת שינוי חברתי וטכנולוגי.

עוד מסלולי לימוד - SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון