רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

טבלאות שכר דוברות - שכר דובר

רוצה לדעת על שכר דוברים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר בתחום הדוברות


בתחום הדוברות קיימים שלל סוגי תפקידים, שנקבעים בעיקר לפי אופי הגוף בו פועל הדובר. ניתן לשמש דוברים בגופים פוליטיים כגון רשויות מקומיות ועיריות, משרדי ממשלה והכנסת. כמו כן, גם שלל גופים בשוק הפרטי דורשים שירותים של דובר כדי לייצג אותם מול כלי התקשורת. תפקידי הדוברות הם דינמיים ומגוונים מאוד, הם כוללים עבודה מול לקוחות מסוגים שונים וניהול של תהליכי הסברה שעליהם קמים ונופלים קמפיינים שיווקיים ואפילו מסעות בחירות.

 

עקב האופי הדינמי של התפקיד והאפשרויות שהוא מציב לדוברים להיחשף לתהליכים בזירה הפוליטית והעסקית, זהו תפקיד מבוקש מאוד בשוק העבודה. שכרם של דוברים נחשב גם הוא גבוה למדיי בהשוואה לתפקידים אחרים בענף התקשורת, למשל עיתונאות או קופירייטינג. במגזר הציבורי, דוברים בכירים של חברות ממשלתיות זכאים לרמות שכר גבוהות במיוחד והבכירים והמוכרים שבהם אף מגיעים לעיתים לרשימות שיאני השכר במשק.

 

טבלאות שכר


לתשומת לבכם, רמות השכר משתנות מעת לעת.

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
דובר 7,000 - 10,000 שקלים לחודש 10,000 - 18,000 שקלים לחודש
עוזר דובר 7,000 - 9,000 שקלים לחודש לא צוין
דובר עירייה 10,000 - 15,000 שקלים לחודש 15,000 - 30,000 שקלים לחודש
יועץ תקשורת פוליטי 9,000 - 11,000 שקלים לחודש 12,000 - 15,000 שקלים לחודש
שכר יחסי ציבור 6,000 - 13,000 שקלים לחודש 14,000 - 20,000 שקלים לחודש

 

שכר בעירייה וברשויות מקומיות


שכרם של דוברי עיריות משתנה בהתאם לגודל העיר או היישוב ולפרמטרים נוספים כגון וותק בתפקיד. לרוב בערים גדולות, בהן מספר התושבים גדול יותר, גם שכר העובדים בעירייה, ובהם הדוברים, נוטה להיות גבוה יותר. בחלק מן העיריות שכר הדוברים נע בין 15,000 - 20,000 שקלים לחודש, ואילו באחרות יכולים הדוברים להגיע לרמות שכר גבוהות מכך. ראשי מדורי דוברות והסברה של עיריות גדולות יכולים להגיע גם לרמות שכר של כ - 30,000 שקלים, לרוב מדובר בדוברים מנוסים שיש ברשותם וותק מקצועי של שנים רבות בתפקידים בעירייה ובגופים נוספים.


באופן כללי, תפקידם של הדוברים ברשויות המקומיות הוא לייצג את אותן רשויות מול התקשורת ולהעביר מידע אודותיהן לציבור. הם אחראיים על מערכי התקשורת של הרשויות ועל פעילויות שיווקיות כגון אירועי קידום. כמו כן, הם משמשים מיצגים של המדיניות שבה הרשות נוקטת מול המדיה. הם אחראיים על ניסוח של תגובות רשמיות מטעם ראשי הרשות המקומית או גורמים שונים ברשות. זהו תפקיד חשוב ורגיש שמחייב את הדוברים לנהוג בשקיפות וביושרה כדי לייצג את האינטרסים הן של העירייה והן של הציבור.

 

שכר במשרדים ממשלתיים


במשרדי הממשלה, שכרם של הדוברים נקבע על פי תקציבים שמוקצים לשרים, אותם הם מחלקים בין העוזרים השונים שלהם והדוברים. השכר לדובר במשרד ממשלתי מתחיל נע לרוב בין 8,000 - 9,000 שקלים, דוברים שברשותם וותק מקצועי רב בתחום או שמחזיקים בתארים מתקדמים בדרך כלל מקבלים שכר גבוה יותר, שיכול להגיע אף לעשרות אלפי שקלים לדוברים וותיקים במיוחד.


דוברים במשרדי הממשלה פועלים מול מספר גורמים, כגון עוזרים פרלמנטריים של חברי הכנסת, ומשתפים איתם פעולה כדי להעביר את האג'נדה של הגוף אותו הם מייצגים. הם אחראיים על מיתוג ויצירת עניין ודימוי חיובי סביב חבר הכנסת אותו הם מייצגים, ליצור חשיפה בתקשורת וברשתות החברתיות ולבנות אסטרטגיה שיווקית עבורו, שתשרת את מטרותיו.


העבודה בכנסת ובמשרדי הממשלה היא דלת ליצירת קשרים מקצועיים משמעותיים, שדרכם ניתן להמשיך ולפתח את הקריירה. לא מעט דוברים שהחלו את דרכם בדוברות במשרדי ממשלה הגיעו בהמשך דרכם לפתוח משרדי דוברות עצמאיים משלהם.


שכר יועץ תקשורת מתחיל


יועצי תקשורת אחראיים לרוב על תכנון של אסטרטגיה שיווקית ופרסומית לגופים עסקיים וציבוריים שונים. הם עוסקים בייעוץ למנהלים או לבכירים כדי לסייע להם לשמר תדמית חיובית ולהתמודד עם משברים בתחום המוניטין. שכרם של יועצי התקשורת משתנה בהתאם לגוף בו הם פועלים, בדרך כלל מתחילים ברמות שכר של 8,000 - 9,000 שקלים לחודש. יועצי תקשורת שצוברים ניסיון בתחום יכולים עם הזמן להעלות את השכר וגם להתקדם לתפקידים בכירים בענף.


הזדמנויות תעסוקה


משרות דוברות קיימות במגוון רחב של מסגרות, דוברים נדרשים בחברות וארגונים מסחריים, וכן במגזר הציבורי. דוברים יכולים לייצג משרדים גדולים, מוסדות לימוד ומוסדות אקדמיים, בתי מלון, רשתות שיווק וכן בממשלה או בכנסת, בהם משתלבים כדובר של חבר כנסת או שר מסויים. כמו כן, קיים תחום שלם של דוברות ספורט, המתאים למי שמתעניינים בתחום.


התפקידים כוללים לרוב דרישה לפעילות מול גופי תקשורת שונים, למעקב אחרי פרסומים במדיה, בניהול הסברה, בתכנון של אירועי הסברה, מסיבות עיתונאים וכנסים ובאיסוף חומרים ומידע המתפרסמים בכלי התקשורת. אופי התפקיד משתנה מענף לענף, ובין המגזר הציבורי והפרטי.


לעיתים תפקידי הדובר כוללים בהגדרתם גם הסברה, קשרי חוץ וניהול מידע. חלק ממשרות הדוברות המתפרסמות מתייחסות לתפקידי עוזר דובר, שמהם ניתן להתקדם בהמשך גם לתפקידי דוברות. עוזרי הדובר אחראיים לרוב על העבודה בפועל מול עיתונאים ועל כתיבתם של חומרי הסברה ולעיתים גם ניהול של פלטפורמות המדיה החברתית של הגוף שבו הם פועלים.
מדובר לרוב על משרות בהיקף משרה מלאה, לעיתים גם בשעות לא שגרתיות. הדוברים נדרשים לפעול בתנאי לחץ ובלוחות זמנים צפופים ולא אחת להתמודד עם משברים תקשורתיים.


רוב המשרות בתחום דורשות ניסיון קודם בעולם הדוברות או בתחום התקשורת ויחסי הציבור באופן כללי. דרישה זו תקפה הן במגזר הפרקטי והן במגזר הציבורי. בדרך כלל, כדי להגיע לתפקידי דובר במשרדי ממשלה או ברשויות המקומיות יש צורך במספר שנות ניסיון בעולם הדוברות ויחסי הציבור, כדי להוכיח את הכישורים האישיים והמקצועיים. זאת לצד הרקע האקדמי או המקצועי שנדרש מאותם דוברים. בחלק מן התפקידים בעולם הדוברות, בעיקר במגזר הציבורי, הדרישה היא לדוברים אקדמאים בדרך כלל. כך למשל במועצות מקומיות, נדרשים דוברים להיות בעלי תואר ראשון ומעלה, או בעלי דיפלומת הנדסאי.

 

מה ללמוד כדי לעסוק בתחום?


קיימות כמה דרכים להשתלבות בתחום הדוברות, ישנם מי שמגיעים לתפקיד דרך ניסיון רב שנים במערכת הפוליטית או בתחום התקשורת ויצירת קשרים עם גורמים בעלי השפעה בתחום יחסי הציבור. במגזר הציבורי הכניסה לתפקיד נעשית לרוב דרך מרכז פנימי או ציבורי לתפקיד דובר המועצה או העירייה. בשוק הפרטי, דוברים מסוימים מגיעים לענף אחרי קריירה כעיתונאים, במטרה לשדרג את הקריירה ולהעלות את רמות השכר.


כמו כן, ישנם גם מי שמשתלבים בתפקידי דוברות לאחר לימודים אקדמיים או מקצועיים בתחום. ענף הדוברות הוא מבוקש מאוד בקרב בוגרי תואר ראשון בתקשורת. במוסדות אקדמיים רבים ניתן לבחור בהתמחות במסגרת לימודי תואר ראשון זה, כגוןהתמחות פוליטית או תואר בתקשורת בהתמחות שיווק. התכניות לתואר בתקשורת לרוב נפרשות על פני כשלוש שנים, במרבית המוסדות הם כוללים סטאז' או סדנאות מעשיות שיכולות לסייע לסטודנטים לצבור ניסיון מעשי ולרקום קשרים בתעשייה.


נוסף על כך, ניתן ללמוד בקורסים לתעודה כגון קורס דוברות, שלעיתים משולב גם עם קורס יחסי ציבור. הקורסים הללו נפרשים בדרך כלל על פני מספר חודשים עד שנה. לרוב הם נערכים במתכונת ערב, כדי להתאים ללוח הזמנים של אנשים עובדים שמעוניינים להשתלב כתחום הדוברות ולשנות את מסלול הקריירה.


דוברים שמעוניינים להמשיך לקדם עצמם מבחינה מקצועית יכולים לעשות זאת במספר דרכים. ראשית באפשרותם לצבור שנות וותק וניסיון בענף וכך להתקדם לתפקידים בחברות גדולות יותר, או להשתלב במגזר הציבורי שבו השכר לרוב גבוה למדיי. כמו כן, הם יכולים להמשיך לשכלל את הידע שברשותם דרך הכשרות מקצועיות נוספות בעולם לימודי התקשורת, וכן בתחומים משיקים כגון שיווק ושיווק דיגיטלי, שיכולים להקנות כלים חיוניים לדוברים בתעשייה של היום.

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
קורס דוברות פוליטית - איפה לומדים?
מתי נפתח קורס דוברות ויחסי ציבור?
מועדי קורס יחסי ציבור ודוברות
מה תנאי הקבלה לקורס יחסי ציבור ודוברות?
מוסדות לימוד לקורס דוברות
מתי נפתח קורס יחצ ודוברות?