רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר מרצים - טבלאות שכר מרצים

רוצה לדעת על שכר מרצה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


שכר מרצים באקדמיה


שכרם של מרצים באקדמיה הישראלית משתנים בהתאם לגורמים שונים, בהם סוג מוסד הלימוד, היקף המשרה, שנות הוותק שברשותם והדירוג המקצועי שלהם. באופן כללי אפשר לומר שעבודתם של מרצים, עוזרי הוראה, מתרגלים ועובדים נוספים באקדמיה היא אינטנסיבית למדיי וכוללת עבודה רבה נוספת מעבר לשעות ההוראה עצמן, לצורך הכנה של מערכי השיעור, בדיקת עבודות של סטודנטים ושעות קבלה. חלק מן המרצים גם עוסקים במחקר במקביל להוראה ואילו מרצים אחרים עוסקים בהוראה בלבד.


לאנשי סגל במוסדות אקדמיים יש אפשרות לקדם את דרגת ההוראה שלהם - ומכאן גם את רמות השכר שלהם - עם צבירה של ותק והשלמה של תארים מתקדמים, אם כי יש לציין שמשך הזמן שנדרש לקידום המקצועי הוא ארוך למדי. כדי להגיע לדרגת סגל בכיר יש צורך להשלים דוקטורט ופוסט דוקטורט. כדי לקבל קביעות יש צורך להגיע אל התפקיד תוך פרק זמן של כשבע שנים. מרצים בכירים שמעוניינים להתקדם לתפקידי פרופסור חבר או פרופסור מן המניין צריכים לצבור וותק של לפחות 7 - 10 שנים במחקר והוראה. קידום המרצים תלוי גם בגורמים נוספים כמו המלצות על מצוינות במחקר וכן קיומם של תקנים פנויים במוסד האקדמי שאותם המרצים יכולים לאייש.


חשוב להביא בחשבון כי מרצים אינם עובדים בדרך כלל במשרה מלאה. מרצים זוטרים פועלים בהיקף משרה שנע ברוב המקרים בין 30% משרה ל - 50% משרה. נוסף על השכר על שעות ההוראה, מסטרנטים ודוקטורנטים מקבלים גם מלגות קיום ומחיה שנועדו לממן את המחקר שלהם. כמו כן, קיימות מלגות לקליטת סגל שמעודדות העסקת חוקרים צעירים באקדמיה.

 

עם זאת, במרבית מוסדות הלימוד, אין באפשרות אותם מרצים לעבוד מחוץ לאקדמיה במקביל לביצוע המחקר, והם נדרשים להתחייב להתמקד במחקר ובהוראה באותו מוסד בלבד.

 

שימו לב! נתוני השכר עשויים להשתנות מעת לעת. כל המסתמכים על המידע המפורט בעמוד זה עושים זאת על אחריותם האישית בלבד

 


עוזרי הוראה, מתרגלים ומרצים זוטרים


מרצים רבים בדרג מרצה זוטר מקבלים שכר לפי שעה. היקף השכר משתנה בהתאם להשכלה האקדמית הקודמת של אותם מרצים ומתרגלים, כאשר בעלי דוקטורט מקבלים שכר גבוה מזה שמקבלים מתרגלים בעלי תואר שני בלבד. עם זאת, עבור מתרגלים ועוזרי הוראה מגיעות לרוב תוספות שכר לבעלי תואר שני.

 

כמו כן, דוקטורנטים מתרגלים מקבלים גם כספי מלגות לצורך ביצוע המחקר שלהם וכן קרנות לנסיעות לחו"ל להצגת המחקר שלהם.


שכר במכללה


לפי נתוני המועצה להשכלה גבוהה (מל"ג) שכר של מרצים במוסדות שאינם אוניברסיטה ובמכללות אקדמיות נקבע בהתאם לדרגת ההוראה ולוותק המקצועי - מרצה, מרצה בכיר, פרופסור חבר ופרופסור מן המניין.


חשוב לציין כי נתוני השכר הבאים מתייחסים למרצים במכללות אקדמיות בלבד. במכללות פרטיות שאינם אקדמיות נתוני השכר יכולים להשתנות ממוסד למוסד. במקרים מסוימים, הם יכולים להיות גבוהים משכרם של מרצים במכללות האקדמיות.

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
מרצה 7,500 - 13,000 שקלים בחודש 13,000 - 13,500 שקלים בחודש 14,000 - 15,000 שקלים בחודש
מרצה בכיר 7,000 - 14,000 שקלים בחודש לא צוין 15,000 - 18,000 שקלים בחודש
פרופסור חבר 8,530 שקלים בחודש לא צוין מעל 7 שנים - 16,520 - 19,300 שקלים בחודש
פרופסור מן המניין 9,411 שקלים לחודש לא צוין 10 שנים ומעלה - 20,000 - 27,000 שקלים לחודש

 

שכר באוניברסיטה


מרצים באוניברסיטאות מקבלים שכר שתואם להסכמים מול המועצה להשכלה גבוהה ומשרד האוצר. ישנם היבטים שונים שמשפיעים על שכרם של מרצים באוניברסיטאות, בהם שנות הוותק והרקע הקודם. במקרים מסוימים ניתנים גם מענקים למרצים על הקדשת כל זמנם למחקר (כלומר מרצים שאינם עובדים בעבודה נוספת מחוץ למוסד האקדמי).

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
עוזרי הוראה ומתרגלים - 40% משרה 1,500 שקלים לחודש לא רלבנטי לא רלבנטי
מרצה בעל תואר שלישי  לא רלבנטי 10,500 - 11,500 שקלים לחודש לא צוין
מרצה בכיר לא רלבנטי לא רלבנטי 12,000 - 13,000 שקלים לחודש
דיקנים וראשי פקולטות לא רלבנטי לא רלבנטי 30,000 - 35,000 שקלים לחודש
רקטורים לא רלבנטי לא רלבנטי 45,000 - 47,000 שקלים לחודש

 

שכר מרצה מן החוץ


מרצים מן החוץ אינם שייכים לסגל הקבוע של המוסד האקדמי שהו הם פועלים. הם עוסקים בהוראה בלבד ולא לקוחים חלק במחקר באותו מוסד לימוד. הם נחשבים כשייכים לסגל הזוטר. בין היתר, מרצים מן החוץ כוללים מדריכים, מורים, אסיסטנטים, מרצים בכירים, פרופסורים חברים ופרופסורים מן המניין.


רמות השכר של מרצים מן החוץ נקבעו בהתאם להסכמי שכר מול המועצה להשכלה גבוהה, והם קבועים עבור רוב המוסדות.
נתוני השכר הבאים מתייחסים למרצים מן החוץ באוניברסיטאות. לרוב התפקידים ישנה תוספת שחיקה שכלולה בשכר המצויין בטבלה הבאה:

 

תפקיד שכר חודשי נטו 0 - 3 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 3 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי נטו 5 שנות ניסיון ומעלה
מדריכים - אוניברסיטה 8,690 - 8,890 שקלים לחודש 8,800 - 9,000 שקלים לחודש 9,000 - 11,000 שקלים לחודש
אסיסטנטים - אוניברסיטה 7,600 - 8,400 שקלים לחודש 7,800 - 8,600 שקלים לחודש 8,000 - 9,500 שקלים לחודש
עוזרי הוראה באוניברסיטה (משרה מלאה 32 שעות שבועיות) 4,500 - 4,600 שקלים לחודש 4,600 - 4,700 שקלים לחודש 4,700 - 5,000 שקלים לחודש
עמית הוראה א' (בעלי תואר שני ומעלה) - אוניברסיטה 7,600 - 7,800 שקלים בחודש 7,800 - 7,900 שקלים בחודש 8,000 - 8,500 שקלים בחודש
עמית הוראה ב' (בעלי תואר שלישי ומעלה) - אוניברסיטה 9,000 - 9,300 שקלים בחודש 9,300 - 9,500 שקלים בחודש 9,500 - 11,100 שקלים בחודש

 

שכר מרצים במכללות להוראה


בשנת 2015 התחוללה רפורמה בשכרם של מרצים במכללות האקדמיות לחינוך. ההסכם נחתם בין הסתדרות המורים, משרד האוצר ומשרד החינוך והוא נוגע לשינויים ארגוניים במוסדות הלימוד במטרה להתאים בין מבנה העבודה של מרצים במכללות אקדמיות לחינוך לבין מבנה העבודה של מרצים במכללות אקדמיות שמוכרות על ידי המל"ג שאינן מכללות שמתמקדות בתחום החינוך. ההסכם קבע תוספות שכר לאותם מרצים והעלה משמעותית את רמות השכר שלהם. ההסכם תקף למרצים שעובדים במכללות אקדמיות לחינוך שמקבלות תקצוב של משרד החינוך ובהם ניתן שכר לפי הסכמים קיבוציים שחולים על עובדי הוראה.


שכר מרצים נש"מ


שכר מרצים בנש"מ - נציבות שירות המדינה ניתן למרצים על הדרכות במשרדי ממשלה ובמוסדות ממשלתיים. בדרך כלל הרצאות אלה ניתנות מפי אקדמאים מומחים בענפים שנחוצים למשרדי ממשלה מסוימים והם מעבירים מן הידע שברשותם אל עובדי המדינה במסגרת סדרה של הרצאות או קורסים והשתלמויות. תעריפים השכר של מרצים אלה מוגדרים לפי שעה, הם נקבעים לפי קבוצות שמוגדרות בהתאם לרקע האקדמי הקודם של אותם מרצים.

 

קבוצה תיאור הקבוצה שכר לשעה
קבוצה 1 מרצים בכירים - לא עובדי מדינה 291 שקלים לשעה
קבוצה 2 מרצים בכירים במוסדות השכלה גבוהה בעלי תואר שני (לא עובדי מדינה) 200 שקלים לשעה
קבוצה 3 עובדים בעלי תואר שני מרצים במוסדות השכלה גבוהה 124 שקלים לשעה
קבוצה 4 מדריכים במוסדות השכלה גבוהה בעלי תואר ראשון 85 שקלים לשעה
קבוצה 5 מדריכים מוסמכים או מומחים 67 שקלים לשעה
קבוצה 6 מורים או מדריכים בלתי מוסמכים ותלמידים במוסדות השכלה גבוהה 61 שקלים לשעה

 

ביטוח לאומי


שכרם של מרצים כולל גם דרישה לתשלום ביטוח לאומי. מרצים נדרשים לשלם ביטוח לאומי כאשר הסכם העבודה שלהם נערך לתקופה של לפחות רבע שנה או להעברת סדרה של לפחות שבע הרצאות. תשלום דמי הביטוח הלאומי של אותם מרצים חלה על משלמי גמול העבודה, ולא על המרצים עצמם. כספי הביטוח הלאומי מנוכים מהגמול שמשולם להם.


מס הכנסה


שכר מרצים חייב במס הכנסה, גם אם מדובר בשכר של מרצים אורחים שניתן באופן חד פעמי. מס ההכנסה מנוכה בהתאם לשיעורים שקבועים בתקנות מס ההכנסה, כאשר מדובר בשיעור מס שולי מירבי. מרצים שנרשמים כעצמאיים יכולים לקזז הוצאות שנוגעות להכנסתם, כגון רכישת ספרות מקצועית מתאימה וחברות בכתבי עת מקצועיים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
מרצים טובים במכללות לרפואה משלימה
המרצים בבן גוריון טובים?
שאלה למרצים/ סטודנטים שמבינים
מכללה פרטית - מרצים
המלצה ממרצים - תואר שני בפסיכולוגיה קלינית
איפה איכות המרצים הכי גבוהה בלימודי הנדסאי חשמל?
רשימת מרצים בקורס דירקטורים בספיר