השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב

השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב

השלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית לבעלי תארים מתחומים אחרים באוניברסיטת תל-אביב


הכוח לשנות


תחום העבודה הסוציאלית מתמקד בסיוע במצבי מצוקה לאנשים, לקהילות ולמשפחות באופן שמשלב בין גורמים אישיים לבין תהליכים חברתיים. עובדים סוציאליים נדרשים לידע וכלים רבים כדי לסייע למטופלים שלהם, הם צריכים להכיר את שיטות ההתערבות השונות, להתמצא בתהליכים חברתיים ולהיות בקיאים בדפוסי המדיניות המשתנים. המקצוע גם מחייב מחקר מתמיד של הקשר בין ההתערבות לבין הסביבה שבה מיישמים אותה.


אקדמאים ממגוון של תחומי ידע שמעוניינים להשתלב כעובדים סוציאליים ולפעול במסגרות הרווחה השונות יכולים ללמוד בתכנית ההשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית שמוצעת באוניברסיטת תל-אביב. מסלול זה מכשיר את הסטודנטים לרישום בפנקס העובדים הסוציאליים ומעניק להם ידע וכלים להתערבות ולפיתוח מקצועי. עובדים סוציאליים יכולים להשתלב בשלל מסגרות במגזר הממשלתי, במגזר השלישי ובשוק הפרטי ולסייע לאוכלוסיות כגון ילדים ונוער, קשישים, אסירים, מהגרים ועובדים.


תכנית הלימודים


הסטודנטים במסלול זה מתוודעים לשיטות התערבות לשלל קבוצות באוכלוסייה, כגון משפחות, נשים, ילדים וזוגות. בתחילת התכנית הם מתמקדים בכלים הבסיסיים של תחום העבודה הסוציאלית ושירותי הרווחה. לאחר מכן, הם מתמקדים בהיבטים שונים בעבודתם של עובדים סוציאליים, לרבות בריאות הנפש ותכניות דינמיות וקצרות מועד; עבודה עם ילדים ובני נוער והוריהם; ותחום הנשים והמגדר ושירותים שמיועדים לנשים.

 


מתכונת הלימוד


אורכה של תכנית ההשלמות הוא כשלוש שנים. בשנה הראשונה לומדים שלושה ימים בשבוע, מהם יומיים של הכשרה מעשית בשדה. השנה השנייה לומדים ארבעה ימים בשבוע, מהם שני ימים להכשרה בשדה. בשנה השלישית לא מתקיימת הכשרה בשדה.
הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול עם תזה (מסלול מחקרי) לבין מסלול ללא תזה. התכנית מתקיימת במסלול האינטגרטיבי להתערבות וטיפול בעבודה הסוציאלית.


נושאי הלימוד

 

  • הערכת תכניות התערבות
  • משפחה כמערכת
  • קהילה כמנוף לשינוי חברתי
  • אבחון פסיכוסוציאלי
  • עבודה סוציאלית בבריאות הנפש
  • עבודה סוציאלית ומגדר
  • קבוצות קטנות בעבודה הסוציאלית
  • תיאוריה של הפרקטיקה    
  • מסגרת מוסדית וחוקית לשירותי רווחה    
  • ועוד


סגל הוראה


ראש התכנית הוא דוקטור שחוקר היבטים במגדר, מיניות, משפחות פוסט מודרניות ותאים משפחתיים חד מיניים וכן הוא חוקר את עבודתם של עובדים סוציאליים במציאות חברתית משתנה.


על מוסד הלימוד


בבית הספר לעבודה סוציאלית של אוניברסיטת תל-אביב מתקיימות תכניות התמחות נוספות במסגרת התואר השני בעבודה סוציאלית. אבין התכניות לתואר שני אפשר לכלול את המסלול האינטגרטיבי לטיפול ולהתערבות, תואר שני בעבודה סוציאלית במסלול קליני לטיפול בילד ונוער, תואר שני בעבודה סוציאלית במסלול לקידום זכויות, מדיניות וזכויות חברתיות ותואר שני בעבודה סוציאלית במסלול קליני לטיפול במצבי טראומה ולחץ.


תנאי קבלה


במסגרת תנאי הקבלה לתכנית זו יכולים להגיש מועמדותם בוגרי תואר ראשון ממגוון של תחומים שברשותם ממוצע ציונים של לפחות 88 או בוגרי תואר שני בציון של 85 לפחות. על המועמדים להשלים שישה קורסי קדם שאינם נלמדים במסגרת התכנית ויש לסיימם בציון עובר לפני תחילתה. נוסף על כך, יש צורך בניסיון בעשייה חברתית רלבנטית לעולם העבודה הסוציאלית, שכוללת פעילות התנדבותית בהיקף של לפחות 100 שעות.


תעודה


לסטודנטים שמשלימים את כל הדרישות במסלול ניתן תואר שני MSW בעבודה סוציאלית מטעם אוניברסיטת תל-אביב וכן הם יכולים להירשם בפנקס העובדים הסוציאליים.

למידע נוסף לחצו: אוניברסיטת תל אביב
עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת תל אביב