רוצה פרטים על תואר שני בעו"ס וניהול קהילה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

תואר שני בעבודה סוציאלית התמחות בשינוי חברתי ופיתוח קהילה

רוצה לדעת על תואר שני בעו"ס וניהול קהילה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות ניהול קהילה ושירותי רווחה


מנהיגים בתחום הרווחה


שירותי הרווחה ממלאים תפקיד חשוב בתפקוד התקין של כל חברה. הם מספקים מענה לאוכלוסיות במצוקה, מסייעים להתמודד עם משברים חברתיים וגם דואגים לשמירה על נושאים כמו זכויות עובדים במשק. מאחורי כל גוף טיפולי או ארגון חברתי עומדת מערכת שלמה של היבטים כלכליים, פוליטיים, חוקיים, לוגיסטיים ושיווקיים שעליהם אמונים מנהלי המוסדות. המנהלים צריכים לדאוג לכך שמערכות הרווחה בארץ פועלות בצורה מיטבית ומספקות את השירותים החיוניים כל כך לכל הזקוקים להם.


במסגרת התואר השני בעבודה סוציאלית מציעים חלק ממוסדות הלימוד מגמת התמחות בניהול קהילה ובפיתוח שירותי רווחה. מגמה זו שמה דגש על הנהגה והובלה של שירותי הרווחה ומערכת העבודה הקהילתית במדינה. בפני הבוגרים נפתחות דלתות לתפקידים בכירים מגוונים, כמנהלים בארגונים חברתיים, כמפתחים וכמבקרים של תכניות התערבות ושירותי רווחה וכיועצים במסגרות ציבוריות ופרטיות.

 


למי מיועדים הלימודים


מסלול זה לתואר שני מתאים במיוחד לבוגרי עבודה סוציאלית בעלי כישורי מנהיגות, שמעוניינים להתקדם לתפקידים בכירים בתחומי הרווחה ולאייש משרות ניהול וייעוץ בארגונים חברתיים, בעמותות ללא כוונות רווח, במסגרות טיפוליות קהילתיות ובמוסדות ממשלתיים. התכנית מתאימה גם לבעלי השקפה חברתית שמעוניינים להוביל הנהגה של שינוי חברתי בישראל.


תכנית הלימודים


מגמה זו מכשירה את הסטודנטים לתפקידים ניהוליים וייעוציים בתחום העבודה הסוציאלית. במהלכה הם רוכשים כלים להתערבות בבעיות קהילתיות, ארגוניות ופוליטיות, במטרה לקדם תהליכי שינוי בחברה. הם לומדים כיצד לעבוד מול יחידים, משפחות, ארגונים ומוסדות ממשלתיים, כיצד להנהיג צוותי מטפלים ועובדים ואיך לנהל היבטים משפטיים, כלכליים ושיווקיים בארגונים טיפוליים. כמו כן, הם דנים בשיטות מנהיגות ועיצוב של מדיניות חברתית במסגרות רווחה וקהילה בישראל.


מתכונת הלימוד


התכנית נמשכת כשנתיים. שיעורים מתקיימים ביומיים או שלושה ימים בשבוע כשחלק מהמוסדות מאפשרים לרכז את המפגשים ביום שבועי אחד. אפשר לבחור בין מסלול עם תזה למסלול ללא תזה.


הסטודנטים לוקחים חלק בקורסי בחירה וחובה, בסמינריונים ובסדנאות שונות. כמו כן הם מבצעים פרקטיקום מעשי בשטח בו הם משתלבים במסגרות רווחה שונות ומתרגלים את המיומנויות הנלמדות.

 

 

נושאי הלימוד

 

  • ישראל כמדינת רווחה
  • ייעוץ ושינוי ארגוני
  • שותפויות לצדק חברתי
  • ניהול משאבי אנוש
  • אקטיביזם ושינוי חברתי
  • שיווק ושינוי קהילתי
  • הקמת קמפיינים חברתיים
  • קידום זכויות עובדים    
  • יחסי המדיה והעובדים הסוציאליים    
  • ועוד


תנאי קבלה


כחלק מתנאי הקבלה לתואר שני בעבודה סוציאלית, המועמדים צריכים להיות בוגרי לימודי עבודה סוציאלית בממוצע ציונים בין 76 - 85, בכפוף למוסד הלימוד. כמו כן, הם צריכים להיות בעלי ניסיון של שנה או שנתיים לפחות בעבודה מעשית בשדה לאחר סיום לימודיהם. הם צריכים גם להשלים את חובות האנגלית לתואר ראשון ולהציג המלצות מתאימות. מי שאינם בעלי הניסיון המתאים או שאינם עומדים ברף הדרישות יכולים להתקבל במקרים מסוימים בכפוף למעבר וועדות קבלה.


תעודה


סטודנטים שעומדים בכל חובות המסלול מקבלים בסיומו תואר שני בעבודה סוציאלית - MA או MSW - מטעם מוסד הלימוד. בחלק מן המוסדות שם המגמה לא מצויין על גבי התואר אלא רק בגיליון הציונים.


מוסדות

 

 

 

  • המכללה האקדמית תל חי: במכללת תל חי מציעים מסלול לתואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות ניהול והדרכה, שבא להכשיר עובדים סוציאליים להתקדם לתפקידים בכירים בשירותי הרווחה. עוד מציעים במכללה תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות משפחה ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טראומה.

 

  • אוניברסיטת בר אילן (רמת גן): בבר אילן מציעים מסלול התמחות בפיתוח קהילתי וארגוני. כמו כן, מתקיימים מסלולים לתואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות שיקום ובריאות ותואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות טיפולית. האוניברסיטה עורכת גם תכנית להשלמה לתואר שני בעבודה סוציאלית, שמיועדת לבוגרי תארים שאינם בתחום העבודה הסוציאלית.

 

  • האוניברסיטה העברית (ירושלים): מלבד המגמה לניהול ארגון ומדיניות באוניברסיטה העברית, אפשר לבחור במגמה אינטגרטיבית או במגמה לטיפול ישיר. בתוך המגמה הסטודנטים יכולים גם לבחור בהתמחות, מבין הנושאים הבאים: טראומה, שיקום ובריאות הנפש או משפחה. האוניברסיטה מפעילה גם תואר שני בתחומים נוספים כמו תואר שני בסוציולוגיה ואנתרופולוגיה, תואר שני בקרימינולוגיה ותואר שני בפסיכולוגיה בשלל מסלולים.

 

  • אוניברסיטת בן-גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטה מציעים מסלול לתואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות קהילה ושינוי חברתי. נוסף על כך, מתקיימים מסלולי תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות בריאות הנפש, תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות ילד ומשפחה ותואר שני בעבודה סוציאלית עם התמחות באמנויות.

 

  • אוניברסיטת תל-אביב: באוניברסיטת תל-אביב ניתן ללמוד במסלול תואר שני בעבודה סוציאלית בהתמחות מדיניות וזכויות חברתיות, מסלול שמתמקד בזכויות אדם ובקידום של מדיניות רווחה חדשנית בישראל.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על תואר שני בעו"ס וניהול קהילה?

רוצה לדעת יותר על תואר שני בעו"ס וניהול קהילה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד תואר שני בעו"ס וניהול קהילה