תואר שני בניהול ויישוב סכסוכים באוניברסיטת בן-גוריון אילת

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני מדעי החברה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על בן-גוריון באילת - תואר שני ביישוב סכסוכים.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני בניהול ויישוב סכסוכים בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון

 

סלע המחלוקת

 

יש הטוענים שיצר האדם רע מנעוריו ויש הסוברים כי נפש האדם שואפת לטוב המקסימאלי, אך כך או כך אי אפשר להתווכח עם העובדות ההיסטוריות – אנשים נמצאים בסכסוכים ובקונפליקטים באופן מתמיד. בין שהסכסוך הוא בין חברים, בין חברי משפחה, בין עסקים מתחרים או בין מדינות. משחר ההיסטוריה האדם נמצא במלחמה, על כסף, על טריטוריה או על אמונה.

 

ההכרה בכך שכל מחלוקת וכל סכסוך עלולים להיגרר למקומות הרסניים ולנזקים בלתי הפיכים עודדה את אנשי האקדמיה לבודק ולבחון את הגורמים לכך. בתואר השני ליישוב ולניהול סכסוכים לומדים בעזרת כלים מחקריים את המניעים השונים להיווצרות קונפליקטים כדי לפתח גישות ודרכים למנוע אותם ולמצוא שיטות לנהל סכסוכים ולמזער נזקים אפשריים.

 

 

תכנית הלימודים

 

תואר שני בניהול ויישוב סכסוכים בקמפוס אילת של אוניברסיטת בן-גוריון מכשיר את הסטודנטים לחקור סכסוכים על ההיבטים השונים שלהם ולמצוא דרכים לפתור אותם. תכנית הלימודים היא רב־תחומית ובכך היא מקנה לסטודנטים ראייה רבת ממדים על הפנים השונים הקיימים בסכסוך, לרבות הפנים הפסיכולוגיים, החברתיים, הכלכליים, הניהוליים, הפוליטיים, החינוכיים, האקולוגיים וההיסטוריים.

 

הסטודנטים לומדים לנתח באופן ביקורתי את המבנים החברתיים ואת תהליכי השינוי החלים בהם אשר מהווים כר פורה לחילוקי דעות ולסכסוכים. נוסף על הפן העיוני והתיאורטי, הסטודנטים רוכשים כלים מעשיים והם משתתפים במיזמים למניעת אלימות בקהילה, בתהליכי גישור ומשא ומתן.

 

מתכונת הלימוד

 

התואר השני נמשך כשנתיים, השיעורים מתקיימים ביום לימודים ארוך אחת לשבוע ונערכות סדנאות מרוכזות במהלך הקיץ.

 

התואר מתקיים בנתיב כללי שבו נלמדים קורסי חובה ובחירה. כמו כן, הסטודנטים משתתפים בפרקטיקום במהלך השנה השנייה, בהיקף יום בשבוע. הפרקטיקום נערך בשלל סוגי ארגונים כגון מלכ"רים, ארגונים קהילתיים ועוד. הוא מתקיים בהדרכה צמודה ומלווה במחקר.

 

בסיום השנה השנייה מגישים את עבודת המחקר כמבחן גמר בתואר.

 

נושאי לימוד

 

  • אלימות כתופעה חברתית
  • אי אלימות לשינוי המציאות
  • חילוקי דעות במרחב המשפחתי
  • משא ומתן ככלי ליישוב סכסוכים
  • תיאוריה ופרקטיקה בחינוך לשלום
  • מלחמות אזרחים לאחר שנת 1989    
  • סוגיות בגישור
  • מבוא לחקר סכסוכים
  • עבודת מניעה בקהילה
  • קונפליקטים בין קבוצות
  • מבט פסיכולוגי על השואה    
  • ועוד

 

על מוסד הלימודים

 

קמפוס אילת מהווה חלק מהותי ובלתי נפרד מאוניברסיטת בן גוריון. הרמה האקדמית, סגל המרצים, תכניות הלימוד והתארים האקדמיים זהים למקביליהם בקמפוס שבנגב. כיתות הלימוד הקטנות מאפשרות יצירה של קהילה סטודנטיאלית מגובשת ויחסים אישיים עם הסגל האקדמי. קמפוס אילת מציע מגוון תכניות לימוד לתואר ראשון ולתואר שני, ובהן תואר שני במקרא, תואר שני בעבודה סוציאלית, תואר שני במנהל עסקים ותואר שני במנהל, חברה ומדיניות החינוך.

 

תנאי קבלה

 

לתואר שני בניהול וביישוב סכסוכים מתקבלים מועמדים בעלי תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה. כמו כן, המועמדים צריכים להגיש קורות חיים ומכתבי המלצה. הקבלה ללימודים מותנית בריאיון קבוצתי.

 

תעודה

 

הסטודנטים אשר מסיימים את כל המטלות הנדרשות, לרבות השלמת הפרקטיקום, מקבלים תואר M.A בניהול וביישוב סכסוכים מטעם אוניברסיטת בן-גוריון.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: קמפוס אילת - אוניברסיטת בן-גוריון בנגב

עוד מסלולי לימוד - בן-גוריון קמפוס אילת

כלים שיעזרו לך לבחור