תואר שני בפסיכולוגיה חינוכית במל"א - המרכז ללימודים אקדמיים

רוצה לדעת על לימודים בנושאי תואר שני בפסיכולוגיה? רוצה שנחזור אליך עם תשובות?

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
 

הגעת לדף עם מידע על מל"א - תואר שני פסיכולוגיה חינוכית.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


תואר שני MA בפסיכולוגיה חינוכית במרכז ללימודים אקדמיים - מל"א


מסגרת חינוכית נכונה


פעמים רבות תלמידים נכשלים בלימודיהם עקב חוסר התאמה למסגרת שבה הם לומדים. במקרים חמורים יותר, מסגרת לא מתאימה עשויה להוביל לפגיעה פסיכולוגית קשה בילדים ובנוער שתלווה אותם לשארית חייהם. בין אם מדובר בחינוך מיוחד, בהפרעות קשב וריכוז או בילדים בסיכון, נדרש פיקוח פסיכולוגי מקצועי שיאפשר לתלמיד למצוא את הסביבה המתאימה ביותר ללמידה.


לפסיכולוגים חינוכיים תפקיד חשוב כחלק ממסגרות חינוכיות. מקצוע זה נושא באחריות רבה ומטרתו לספק אבחון והערכה מתאימים של תלמידים מרקעים שונים, כדי לקבוע את מידת התאמתם למסגרת חינוכית מסוימת. המרכז ללימודים אקדמיים מציע תכנית לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית, המיועד לכל המבקש להשתלב בתחום הכולל בו מן הפסיכולוגיה ומן החינוך.


תכנית הלימודים


במסגרת תכנית זו לתואר שני בפסיכולוגיה, הסטודנטים רוכשים את כל הכלים המקצועיים כדי להשתלב במסגרות חינוכיות פורמליות ובלתי פורמליות בתור פסיכולוגים חינוכיים. הם דנים בנושאי תשתית החשובים להמשך לימודיהם, כגון פסיכותרפיה, פסיכודיאגנוסטיקה, התפתחות חברתית ועוד. בנוסף, הם מתעמקים בעבודה במערכות שונות, כמו מסגרות קהילתיות ומפגש עם משפחות. כמו כן, הם לומדים לעומק על מערכת החינוך וכיצד לבצע אבחון, הערכה וטיפול בשלל טכניקות.


מתכונת הלימוד


הלימודים לתואר שני במסלול זה נמשכים כשנתיים. השיעורים משלבים הרצאות עיוניות לצד דגש רב על התנסות פרקטית נרחבת. זו כוללת השתלבות בפרקטיקום בהיקף של 500 שעות המתקיים בשירותים הפסיכולוגים החינוכיים.


נושאי הלימוד

 

  • הפסיכולוג במערכת החינוך
  • שיטות מחקר וסטטיסטיקה
  • התפתחות חברתית ורגשית
  • דרכי התערבות במצבי משבר
  • עקרונות הפסיכודיאגנוסטיקה
  • טיפול תרופתי ונוירופסיכולוגיה
  • פסיכופתולוגיה של ילדים ומתבגרים     


סגל הוראה


דיקן הפקולטה לפסיכולוגיה במרכז ללימודים אקדמיים הוא פרופסור ופסיכולוג חינוכי קליני. הוא כיהן בתור פסיכולוג ראשי בשירות הייעוצי – פסיכולוגי במשרד החינוך. כמו כן, הוא פרסם מעל למאה מאמרים מקצועיים, ובימים אלה חבר בוועדות שונות להערכת תכניות לימודים מטעם המועצה להשכלה גבוהה.


על מוסד הלימוד


המרכז ללימודים אקדמיים מקיים שלל מסלולים לתואר שני, ביניהם תואר שני בפסיכולוגיה התפתחותית, תואר שני MA בחינוך ותואר שני MA בייעוץ חינוכי.


תנאי קבלה


למסלול יכולים לגשת מועמדים בעלי תואר ראשון אקדמי במדעי ההתנהגות או בפסיכולוגיה בלבד. בנוסף, עליהם להיות בעלי ממוצע של 89 לפחות בכל קורסי מתודולוגיה ופסיכולוגיה וכן ציון של 90 לפחות במבחן מתא"ם. נרשמים בעלי ציון הנע בין 85-89, נדרשים בציון 110 במבחן המתא"ם.


תעודה


לסטודנטים העומדים בהצלחה בכל דרישות התואר, מוענק תואר שני MA בפסיכולוגיה חינוכית.


אפשרויות עבודה


בוגרי התכנית לתואר שני בפסיכולוגיה חינוכית יכולים להשתלב בשלל משרות במסגרות חינוכיות, ציבוריות ופרטיות כאחד, בטווח גילאים רחב. הם יכולים לעסוק באבחון תלמידים עם לקויות למידה והפרעות קשב וריכוז; בייעוץ לאנשי חינוך בתכנון תכניות סיוע לתלמידים הזקוקים לכך; אבחון והתערבות במסגרות עם ילדים בסיכון ועוד.

 



** לתשומת לבך נכונות המידע עלולה להשתנות מעת לעת. המידע המוצג כאן נכתב ונערך על ידי צוות האתר. למען הסר ספק בין האתר למוסד הלימודים לא מתקיים קשר מכל סוג שהוא.


למידע נוסף לחצו: המרכז ללימודים אקדמיים - מל"א

עוד מסלולי לימוד - המרכז ללימודים אקדמיים

כלים שיעזרו לך לבחור