לימודי תואר ראשון בקיימות באוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי)

שירות אישי - צור קשר
לימודי תואר ראשון בקיימות באוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי)

תחום הקיימות רלוונטי למאה ה - 21 ובו מתמקדים בפיתוח איזון בין צורכים כלכליים, חברתיים וסביבתיים. סטודנטים המתעניינים במדעי הסביבה יכולים ללמוד בתכנית לתואר ראשון בקיימות על דרכים לקידום פיתוח אשר מספק את הצורכים של הדור הנוכחי ללא פגיעה בדורות הבאים.

לימודי קיימות באוניברסיטת רייכמן נערכים במתכונת דו חוגית בשילוב לימודי ממשל או לימודי כלכלה. תכנית הלימודים מבוססת על תכניות מובילות בארה"ב בהתאמה לאספקטים מקומיים, ייחודיים לישראל. הלימודים מכשירים את מקבלי ההחלטות העתידיים בתחום הממשל והכלכלה להתמודד עם האתגרים השונים בתחומי קיימות, איכות וסביבה ואנרגיה.

בוגרי התוכנית ייהנו מיתרון משמעותי בבואם להשתלב במגזר העסקי או במגזר הציבורי. הם יהיו מצוידים בידע רב בתחום איכות הסביבה והזירה הבינלאומית והם יוכלו לפתח וליזום פרוייקטים חדשניים בתחומי סביבה להבטחת קיימות.

מטרת התכנית

התכנית לתואר ראשון דו חוגי בקיימות שמה לה למטרה להכשיר סטודנטים, בעלי מודעות, שיוכלו להוביל מהלכים סביבתיים, להתמודד עם צרכי הסביבה ולפתח יזמות סביבתית מובילה. תכנית הלימודים שמה דגש על נושאים שעומדים על סדר היום הסביבתי, ובכלל זה על תחום התכנון הלאומי ארוך טווח של משק המים והאנרגיה ועל תחומי הסביבה ליצירת חלופות להבטחת קיימות. התכנית מבוססת על ההתפתחויות האחרונות שחלו בסביבה ובכלכלה בחברה הישראלית והגלובלית.

תכנית הלימודים לתואר ראשון דו חוגי בקיימות מתפרסת על פני שלוש שנות לימוד. התכנית מורכבת מקורסי תשתית, קורסי ליבה, קורסי בחירה ופרויקט יישומי. במסגרתו, הסטודנטים נדרשים להתמודד עם סוגיות שונות בתחום הסביבה בנושאים שונים, בהנחיית צוות המרצים. הפרויקט נערך בקבוצות קטנות כשכל קבוצה נדרשת לשרטט את תכנית הפעולה הנדרשת ליישום הפרויקט.

• סוגיות במשפט סביבתי
  • תכנון עירוני
  • זיהום קרקע, מים ואוויר
  • כלכלת אנרגיה
  • אסונות מעשה ידי האדם
  • קיימות עירונית
  • מדיניות חוץ ודיפלומטיה
  • יזמות סביבתית
  • קיימות ואחריות תאגידית
  • פיתוח בר קיימא
  • מדיניות לאיכות חיים וקדמה
  • סביבה ותקשורת
  • צדק סביבתי בערים בישראל
  • מערכות כדור הארץ
  • שינויי אקלים, אנרגיה וחברה
  • ניתוח תועלת - עלות
  • סטטיסטיקה סביבתית מרחבית
  • טבע כמנוע לחדשנות
  • רגולציה של הסביבה וגלובליזציה

סגל הוראה

בראש בית הספר לקיימות באוניברסיטת רייכמן עומד פרופסור יואב יאיר, שמומחה לשינויי אקלים ולמדעי החלל והאטמוספרה. הוא היה שותף למחקרים בין לאומיים בתחומי האקלים ובפרט סופות הברקים, בשיתוף מדענים מרחבי העולם. בנוסף, הוא מומחה לטכנולוגיות למידה וללמידה דיגיטלית.

בנוסף, כולל סגל המרצים: דוקטור שמחקריה עוסקים במדיניות ציבורית וממשלתית בתחום האנרגיה; חוקרת בתחום הביולוגיה ההתפתחותית והאוקיינוגרפיה שגם פועלת לקידום חינוך בנושאי סביבה וטבע; מומחה לפיתוח עירוני בר קיימא ולאסטרטגיות קיימות באזורים אורבניים; ועוד.

סטודנטים שעומדים בכל חובותיהם ומסיימים את הלימודים בהצלחה מקבלים תואר ראשון BA דו חוגי בקיימות וכלכלה או בקיימות וממשל, שמוענק מטעם אוניברסיטת רייכמן.

עוד מסלולי לימוד - אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי)