אני למדתי השנה שנה א´ באוניברסיטה. מדעי המחשב וכימיה. הלימודים היו עמוסים ומתסכלים מאוד. לא היה לי פנאי לכלום.פחדתי שאני רוצה לעזוב בגלל עומס ולא בגלל חוסר עניין ולכן המשכתי גם לסמסטר ב´. באמצע סמסטר ב´ הבנתי שמדעי המחשב גם לא מעניין ולכן עזבתי את מדעי המחשב אך המשכתי עד סוף השנה את הקורסים בכימיה ומתמטיקה.
כימיה אני אוהבת מאוד. למדתי בתיכון כימיה ומחשבים כמגמות כך שיש לי בסיס ממש טוב ב-2 המקצועות. הבחירה בשילוב זה היתה מתוך מחשבה שמדעי המחשב יספק לי עבודה יוקרתית, משכורת גבוהה, עבודה בכל מקום וכו' והכימיה תספק לי את מה שאני באמת מתחברת אליו יותר.
כעת, לקראת חשיבה חוזרת לגבי מה אני הולכת ללמוד בע"ה בשנה הקרובה(שמתחילה בעוד חודשיים...) אני ממש אובדת עצות. אני אדם מאוד ריאלי ומתמטי וב"ה יש לי יכולות. הבנתי שמה שמעניין אותי זה הסברים למה שקורה בעולם-כימיה, ונראה לי שגם ביולוגיה עשוי לעניין אותי.דברים מדעיים. כעת אני מתלבטת האם להמשיך ללמוד רק כימיה עם תעודת הוראה גם, או לעבור ללמוד :"ביוכימיה ומדעי המזון" .
ההתלבטות היא כזו: לגבי כימיה-לאחר בירורים רבים הבנתי שאין עבודה בכימיה אלא רק אחרי תואר שני,וגם אז היא לא כזו זוהרת..(המשכורת לא משהו ולא קל למצוא עבודה) קשה לי להשקיע בדברים בלי לראות בהם מטרה, ואני מפחדת שארגיש מתוסכלת במהלך התואר מכך שאדע שבסוף התואר הראשון לא יהיה לי מה לעשות איתו חוץ מהוראה. אני ממש לא פוסלת הוראה ואפילו רוצה לעסוק בזה מתישהו,אבל אינני רוצה להיות מחויבת לעסוק בהוראה אלא רוצה מקצוע שאוכל לבחור בו אם לעסוק בו או ללמד אותו.
לגבי מדעי המזון: חשבתי על המקצוע כי מדעי המזון, לפי הבנתי, משלב תואר ריאלי, כימיה וביולוגיה, דברים שנשמעים לי מענינים. העבודה גם היא במפעלים-דבר שנשמע מעניין. בנוסף, זהו תואר מעשי-כלומר אחרי תואר ראשון ישר ניתן לעסוק בו. החסרונות הם שמקומות העבודה במזון לא רבים כ"כ והחסרון שהכי מדאיג הוא שזה מקצוע ספציפי מאוד,כך נשמע לי, ואני גם ככה לא סגורה על הכיוון המקצועי שאני רוצה בו,ולכן אעולי כדאי מראש ללכת על מקצוע כללי שיפתח אעותי ליותר תחומים?! חשוב לציין שעשיתי ייעוץ לימודי מעמיק והמליצו לי ללכת על הנדסת מזון.. כימיה אמנם לא פסלו. מדעי המזון זה לא חלום חיי אבל זה פשוט נראה לי מנקודת המבט שלי היום, די מעניין...
זקוקה מאוד לייעוץ ואם אפשר כמה שיותר מהר כי ההרשמה נגמרת בקרוב מאוד. תודה רבה מראש, וסליחה על האורך-רציתי לתאר את כל התמונה...
לגבי המשכורות בהמשך, הם לא רעות, לא גבוהות כמו בהייטק אך בהחלט מכובדות. מקומות עבודה בכל התחומים שציינתי יש, לא בכמויות של אדמיניסטרציה ומחשב אך אלה מקצועות נדרשים בתדירות קבועה.
למעט העשייה הישירה במפעלים או בהוראה תמיד ניתן לעבוד בחברות שעוסקות בתחום בתפקידים שונים. יש מקום רחב ליצירתיות בכל תחום, חשוב כן לבחור תחום שמדבר אליך ומשלב עשייה שאת רואה עצמך עושה, בשלבים מתקדמים יותר בקריירה מוצאים לא מעט מסלולים שלא ניתן לראותם בתחילת המסע.
באשר לכימיה לבד, פה אני פחות ממליצה כי את מצרה את האפשרויות שלך באופן מהותי וגם ההיפך המוחלט של תואר כללי לוקח אותנו לקצה השני, ומכניס אותךך לבריכה שבה עולם שוחים.. ומקווים שהמעסיק ינתב את המסלול, חבל אם את כבר יודעת מהן נטיות ליבך למה לא ללכת אחריהן.
אם בעוד 4 שנים תתקשי לייצר פתרונות כניסה תוכלי להיעזר בי שוב :)
בתגובה להדר גולדשמידט
תודה הדר על תשובתך ובכלל על כל תשובותייך לשאר האנשים שעוזרות לי מאוד. אך רציתי לחדד יותר: כתבת: "חבל אם את כבר יודעת מהן נטיות ליבך למה לא ללכת אחריהן." וזה כל העניין-שאני לא כזה יודעת בדיוק מה אני רוצה ובאיזו סביבת עבודה אני רואה את עצמי בעוד 3 שנים בע"ה, ודווקא בגלל זה העלתי את ההצעה ללכת על מקצוע כללי יותר.
בקשר לביוכימיה ומדעי המזון- מה אפשרויות התעסוקה חוץ ממפעלי מזון? זה נשמע לי תואר שלוחץ אותי היישר למפעלי המזון בלבד-דבר שנשמע לי נחמד, אבל אני כן רוצה שיהיה לי מגוון שאוכל להסב אליו אם העבודה במפעלים בסוף לא תראה לי...
בנוסף: למה את אומרת שכימיה יצר את האפשרויות שלי? האמת שזה ממש מפליא אותי שאת אומרת את זה... כימיה זה נושא כ"כ כ"כ רחב... לעומת מזון שממקד אותי במזון.. לא?!
ועוד דבר: כמו שכתבתי הודעה קודמת למדתי במגמת כימיה ומאוד מאוד אהבתי את זה. בביולוגיה כמעטט ואין לי ידע. שמעתי שהתואר ביוכימיה ומדעי המזון כולל הרבה ביולוגיה. את יודעת על זה משהו? ו-איך אדע עכשיו, אם זה יתאים לי?
דבר אחרון- האם לאחר תואר בביוכימיה ומדעי המזון אוכל לעשות תעודת הוראה? אם כן-במה? איפה אני יכולה לברר על זה? אוכל למשל ללמד מדעים ביסודי ובחטיבות?
המון המון תודה על העזרה הרבה שלך!!!!!!!
ה
הדר גולדשמידט
להיות ממוקדת בתחום וגמישה להסתעפויות
מתעניינת שלום, אתחיל מהסוף, ביוכימיה ומדעי המזון כוללים בעיקר לימודי כימיה וביולוגיה. לא תדעי את רמת הקושי שלך אל מול הנלמד לפני שתלמדי, אבל את כן יכולה לבחור: כנסי לכל תוכניות הלימוד של כל מקצוע, תסמכי על אינסטינקטים שלך, ניתן לקרא על התכנים מבעוד מועד ולקבל רעיון איך זה יהיה. כך תוכלי לבחור מבין כל האפשרויות שהעלנו. כימיה בלבד יכולה בהחלט לפתוח לך מסלול להוראה יחד עם תעודה, אך מצמצמת משמעותית את האפשרויות בעולם העסקי. בבחירה מהאפשרויות שציינתי, בהנחה שתמצאי את התכנים מעניינים, את פותחת לך אפשרות לתחום התעשיה ולחברות והארגונים שעובדים מולם. לכל הבחירות תוכלי להוסיף תעודת הוראה. אם את כבר עכשיו מעדיפה לסלול את הדרך להוראה למה לא לקצר וללמוד כימיה וחינוך?
בהמשך לשאלה של המתייעצת
היי אני יודעת שעבר הרבה זמן מאז התגובה שניתנה למתייעצת אבל בהמשך לשאלתה ששמתי לב שלא כל כך נענתה במפורט , אני בערך באותו המצב של המתייעצת מעוניינת ללמוד ביוכימיה ומדעי המזון אבל מפחדת מהספציפיות של הלימודים ומהעובדה שזה יכול לפתוח לי דלתות רק למפעלי מזון ולחינוך ,אשמח שתפרטי לי יותר מה האפשרויות קידום לאחר סיום התואר והאם יהיה לי מגוון שאוכל להסב אליו אם העבודה במפעלים בסוף לא תראה לי תודה מראש והמשך יום טוב
נ
נועה סטרוז
אפשרויות תעסוקה לאחר לימודי ביכוימיה ומדעי המזון
שלום רב,
כפי שציינו גם בתשובות הקודמות, למעט המשרות שבהן תוכלי להשתלב במפעלים או בהוראה תמיד תוכלי לעבוד בחברות שעוסקות בתחום בתפקידים שונים - ייעוץ, ניהול צוותים, פיקוח, הבטחת איכות ועוד. במקצועות כמו אלו שציינת אפשרויות התעסוקה אומנם לא אינסופיות אך הן מגוונות גם אם הן נשמעות דומות - כל מפעל וכל חברה היא שונה ולכן כל משרה תהיה שונה לחלוטין מקודמתה.
במידה ואת מעוניינת באינפורמציה נוספת על הלימודים או על אפשרויות התעסוקה תוכלי להשאיר את הפרטים שלך בטופס יצירת הקשר המקוון שצירפתי עבורך כקישור בתחתית ההודעה ויחזרו אלייך בהקדם.