היי, בקשר ללימודי הנדסת מזון, יש ביקוש לטכנולוג מזון בתפקידי פיקוח ובקרה. רציתי לדעת מה השכר התחלתי של בוגר תואר שכזה וכן שכר לאחר מספר שנות ניסיון. אני מבינה שיש בעיה מבחינת מיקום גאוגרפי, מה הם אזורי העבודה של מהנדסי מזון? והאם יש ביקוש גדול יחסית למשרות במפעלי וחברות מזון?. בנוסף רציתי לשאול כיצד ניתן להתקדם עם תואר ראשון במדעי המזון וביוכימיה, אפשרויות תעסוקה ושכר? תודה!
ש
שני יונגר
הנדסת מזון- שכר
שלום תכלת,
השכר ההתחלתי של טכנולוג מזון הוא בסביבות 8000 ש"ח ומגיע לערך של 16000 ש"ח לאחר מספר שנות ניסיון בעבודה. לגבי אזורי העבודה, הם תלויים באזורים בהם קיימים מפעלים העוסקים בפיתוח וייצור מוצרי מזון. אלו לרוב לא נמצאים במרכז הארץ אלא בצפונה או דרומה. באופן יחסי קיים ביקוש יפה למהנדסים ובוגרי תחום מדעי המזון בכלל במשרות שונות. לגבי ביוכימיה ומדעי המזון, זהו מסלול למדעי המזון אבל לא רק, יש בו גם נגיעה בנושאי איכות סביבה, נושאים הרלוונטיים לתחום הרפואה ועוד. כלומר, בסיומו אפשר למצוא תעסוקה לא רק בתחום המזון. לגבי השכר, במקרה הזה הוא מאוד תלוי בארגון שבו מועסקים ובתפקיד. אך סביר שהתחלת הדרך והשכר דומים מאוד לאלו שציינתי לגבי טכנולוג המזון ברוב המקרים.