שלום רב, אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב הנדסת חשמל ואני מתלבט מאוד אם כדאי ללכת לאוניברסיטה העברית או לטכניון... מבחינת ציונים, יש לי 5 יח"ל בפיזיקיה, כימיה, מתמטיקה ואנגלית (וכולם בציונים של 94-100), ככה שלאוניברסיטה העברית אני מתקבל ישירות על ידי ציוני בגרות (חסר לי ציון אנגלית בפסיכומטרי שאעשה באפריל, אבל לא אמורה להיות לי בעיה לעבור את ה-100 נקודות הנדרשות לקבלה). כדי להתקבל לטכניון אני זקוק לציון של 660 בפסיכומטרי, ולפי הסימולציות שאני עושה, סיכוי גבוה שאקבל ציון גבוה מכך.
נטיית הלב שלי אומרת ללכת ללמוד בעברית, כי (לפחות אומרים ש)יש שם חיי חברה טובים יותר, אווירה טובה יותר, ובכלל אני מעדיף לגור בירושלים ולא בחיפה (באמת ללא סיבה מיוחדת... מן משאלת לב כזאת...).
מצד שני, תמיד חלמתי לעבוד בתעשיות ביטחוניות, וכששאלתי מספר אנשים שעובדים ברפא"ל, נאמר לי שיש העדפה ברורה וקיצונית לבוגרי טכניון על שאר האוניברסיטאות... ברמה של- קודם מקבלים את בוגרי הטכניון ורק אז אם נשאר מקום מסתכלים על האחרים... אני יודע שהנדסת חשמל בעברית זה מקצוע חדש יחסית (וזה גם לא בדיוק הנדסת חשמל, אני מתעניין במסלול הנדסת חשמל ומחשבים עם התמחות באופטואלקטרוניקה ומיקרואלקטרוניקה), ככה שאולי אין הרבה בוגרים בשוק העבודה, אבל השאלה היא האם באמת עוד 4 שנים, כשאסיים בתקווה את התואר, אני יותר אתקשה למצוא עבודה כבוגר התואר בעברית מאשר כבוגר התואר בטכניון? האם העדפה קיצונית של בוגרי טכניון זה עניין מוכר, או שזה רק ברפא"ל? האם יש עוד שיקולים שעלי לקחת בחשבון כשאני בוחר אם ללכת לטכניון או לעברית? אשמח לשמוע דעות לשני הכיוונים...
תודה מראש על העזרה!
ש
שני יונגר
איפה יותר כדאי ללמוד הנדסת חשמל
שלום איציק,
אינני יכולה כמנהלת פורום לערוך השוואות בין מוסדות לימוד, אך ללא קשר לעניין העבודה ברפא"ל והעדפתם באופן כללי שני מוסדות הלימוד הם ברמה בינלאומית גבוהה, כך שקשה לומר מי יותר טוב ממי, אלא כל אחד טוב בתחומו. אני מציעה תעשה לעצמך סדר ותקבע סדר עדיפויות, מה יותר חשוב לך ואם אתה לא בטוח איפה כל דבר נמצא פשוט גש למוסדות הלימוד ופגוש את הסטודנטים בין לבין ההרצאות. ערוך לעצמך רשימה של מה שחשוב לך בכל נושא הלימודים: הנושא החברתי, התעסוקה ברפא"ל או בכלל עיר המגורים, המרחק מהבית וכו'. עשה החלטה מה הכי חשוב לך ודבר עם הסטודנטים בשני מוסדות הלימוד, ופשוט תחליט בהתאם. אם קשה לך להחליט כרגע, אתה תמיד יכול להירשם לשני מוסדות הלימוד ולהחליט בהמשך. כך תקנה לעצמך עוד מעט זמן מחשבה על כל הנושא וזמן לבירורים.