שלום, אשמח לדעת במה ניתן לעסוק לאחר לימודי תואר ראשון בהנדסת מזון, מה אופי העבודה, הסביבה ומאפייניה. בנוסף, מה עיקר תוכן הלימודים במהלך התואר עצמו? (נושאי הלימוד) הבנתי שיש מוסדות לימוד שמלמדים הנדסת מזון, רק בתור התמחות במהלך לימודי תואר בהנדסת ביוטכנולוגיה. מה ההבדל? אשמח אם תוכלו להפנות אותי לרשימת מוסדות הלימוד בהם ניתן ללמוד את המקצוע.
תודה מראש! מרב
א
אנפה חלפון
לימודי הנדסת מזון
שלום מרב,
עד כמה שידוע לי, נכון לשנה זו לימודי הנדסת מזון מתקיימים בטכניון כלימודים משולבים עם לימודי הנדסת ביוטכנולוגיה. מהנדס מזון בעבודתו יכול לנוע בין כמה תפקידים הקשורים לתעשיית המזון ובניהם: במחקר, במפעלי מזון כיועץ או מבקר איכות, בפיקוח, במתן הדרכה לחברות מזון. תפקידו לפתח מוצרי מזון ולחקור מרכיבי מזון ועיבודם. בלימודי ביוטכנולוגיה, נדרש המהנדס לפיתוח טכנולוגיות תוך שימוש בידע ביולוגי גם מהמזון. בין נושאי הלימוד בהנדסת מזון: קורסי מבואות להנדסה כגון פיזיקה, כימיה, ביולוגיה, מתמטיקה וקורסים הקשורים להתמחות במזון כגון תהליכי ייצור מזון, שימור מזון, בריאות הציבור, ניהול, כלכלה, עיצוב אריזות מזון, שיווק ועוד.
צירפתי עבורך מאמר בו תוכלי לקבל הסבר נוסף על הלימודים. אני ממליצה לך להשאיר את פרטיך בטופס שבמאמר על מנת שנציג מטעמנו יצור עמך קשר ויסייע במציאת מסלולי לימוד נוספים.