אהלן, אשמח לשאול מה ההבדל בין תואר בהנדסת מזון לבין תואר במדעי המזון?
כמו כן, במה ניתן לעסוק כאשר מסיימים את התואר בכל אחד מהם?
שאלה אחרונה - היכן ניתן ללמוד הנדסת מזון בארץ? עד כה הצלחתי למצוא מסלול רק בטכניון. האם ישנן אופציות נוספות?
תודה רבה, ספיר
ש
שני יונגר
הנדסת מזון או מדעי התזונה
שלום ספיר,
תואר בהנדסת מזון עוסק למעשה ביצירת מזונות חדשים ותכון והנדסה של מזונות קיימים שיפורם שיפור עמידותם וכו'. תואר ראשון במדעי המזון למעשה מכשירים אותך להיות דיאטנית קלינית. עכשיו את רק צריכה לבחליט מי מהשתיים את רוצה להיות. לימודי הנדסת מזון תוכלי ללמוד בטכניון, באוניברסיטה העברית ובמכללת אורט בראודה. קיים גם מסלול טכנולוג מזון במכללת תל חי. לגבי מדעי התזונה תוכלי ללמוד את התואר באוניברסיטה העברית, במכללת פרס, אוניברסיטת אריאל ומכללת תל חי.
הנדסת מזון וטכנולוג מזון
היי, מה ההבדל בין מהנדס מזון לבין טכנולוג מזון?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
טכנולוג מזון - לימודים
היי ליאן,
למיטב ידיעתי לא קיים הבדל גדול בין השניים. טכנולוג הוא שם כולל לכל מה שקשור בתכנון וייצור של מוצרי מזון.
כחלק ממסלולי ההכשרה בתחום קיימים בין היתר לימודי הנדסת מזון, הנדסאי כימי פודטק ועוד. תכני הלימוד משתנים ממסלול למסלול, אולם בכולם מתמקדים הסטודנטים בתהליכי פיתוח ועיבוד של מוצרי מזון.
אני ממליצה לך לקרוא את המאמר שצירפתי בתחתית ההודעה ולהתרשם ממסלולי הלימוד במוסדות הלימוד השונים. אולי אפילו להגיע לכמה ימים פתוחים כדי להבין יותר לעומק איזה מסלול מעניין אותך :)