לימודי בישול, טבחות, בישול גורמה - למי זה מתאים? כמה זה עולה? איך מתחילים?
לימודי טבחות סוג 02 – 100 שעות.
לימודי טבחות סוג 03 –75 שעות.
לימודי טבחות סוג 04 – 75 שעות.
אפשרויות תעסוקה
לאחר תום הקורסים, נפתחות מגוון של אפשרויות תעסוקה בתחום הבישול. ענף הקולינריה הישראלי הוא מגוון מאוד, ועל כן באפשרות הבוגרים להשתלב כטבחים וכקונדיטורים בשלל מסעדות ומוסדות, בתעשיית התיירות ובאפיקים נוספים. עם צבירת ניסיון וותק מקצועי הם יכולים גם להתקדם בתפקידם. דרך נוספת לקדם את הקריירה בתחום הבישול היא על ידי המשך לקורסים מקצועיים נוספים שכן צבירת ידע וכלים רבים יכולה להוות יתרון בתעשייה הקולינרית הדינמית של היום.
כמו כן, מי שמטפחים יכולות ניהוליות ויזמיות יכולים לפנות עם הזמן לתפקידים ניהוליים בעולם הקולינרי, כגון ניהול מטבח, ניהול מזון ומשקאות ודרגות נוספות. אפשרות נוספת היא פתיחה של עסק עצמאי, כמו מסעדה, בר או קונדיטוריה. לשם כך, יש הבוחרים ללמוד גם בקורסים בתחום היזמות העסקית או במסלולים אחרים בענף הניהול, כדי לרכוש ידע ניהולי, עסקי ופיננסי שנחוץ לשגשוג של עסק חדש.
היכן לומדים?
להלן מספר בתי ספר בהם תוכלו ללמוד את אומנות הבישול. מדובר ברשימה חלקית כמובן:
- בית הספר תדמור (הרצליה): בית הספר תדמור מתמקד בתחומי הקולינריה והמלונאות. ניתן ללמוד בו בשלל קורסים, כגון קורס בישול גורמה, קורס קונדיטוריה, קורס טבחות סוג 1 המוכר על ידי משרד הכלכלה וקורס קונדיטוריה סוג 1 המוכר גם הוא על ידי המשרד. ניתן ללמוד גם בקורס ניהול משק ובקורסים נוספים בתחום המלונאות והתיירות.
- מכללת השף (ברחבי הארץ): מכללה זו למקצועות הקולינריה עורכת מגוון של קורסים כגון קורס טבחות, קורס קונדיטוריה ואפיה, קורס בישול a la carte ומסלולים נוספים להכשרה בתחומי הבישול והאפיה. במהלך מסלולי הלימוד במכללה ניתן להשתלב בסטאז' במוסדות קולינריים. למכללה שלוחות בירושלים, בחיפה, בבאר שבע ובתל אביב.
- בית הספר בישולים (תל אביב): בבית הספר נערכים מסלולי לימוד רבים בתחומי הבישול, האפייה והקונדיטוריה ברמות שונות, למתחילים, למתקדמים וכן לאנשי מקצוע מנוסים. בית הספר עורך תכנית סטאז' במסעדות ומוסדות קולינריים ברחבי הארץ, במטרה לסייע לתלמידים לצבור ניסיון מקצועי כבר במהלך הלימודים ולחשוף בפניהם אפיקי תעסוקה להמשך דרכם.
- בית הספר דן גורמה (תל אביב): בית הספר דן גורמה מציע קורסים מקצועיים לסיווג של משרד הכלכלה, כגון קורס טבחות סוג 1, סוג 3 וסוג 5 וקורס קונדיטוריה סוג 1. כמו כן, נערכים מסלולי לימוד בתחום הבישול שאינם לקבלת תעודה על ידי משרד הכלכלה, כמו למשל קורס בישול גורמה וקורס אפייה, קורסים אלה מתאימים הן לבעלי ניסיון בתחום הקולינרי שרוצים לשכלל את הכלים שבידיהם והן למתחילים בתחום שמעוניינים לעשות את הצעדים הראשונים במקצוע חדש.
- טעמים בית ספר לבישול (ירושלים): בית הספר למקצועות הבישול מציע הכשרות מגוונות שבאות להכשיר טבחים, קונדיטורים ואנשי מקצוע בעולם הקולינרי, כאשר הקורסים השונים משלבים עשייה מעשית וחווייתית והתנסות בשטח. בין הקורסים אשר נערכים בבית הספר נכללים קורס אפייה וקונדיטוריה וקורס בישול. כמו כן מתקיימות השתלמויות שונות בתחומי הקולינריה.
- בית הספר לקולינריה דנון (תל אביב): בבית הספר ניתן ללמוד במספר קורסים בעולם הקולינריה, כגון קורס בישול, קורס קונדיטוריה וקורס אפיית לחמים, קורסים אלה מתקיימים ברמות שונות. בית הספר מפעיל מסעדת סטודנטים שבה התלמידים יכולים לתרגל בפועל את המיומנויות הנלמדות ולהתנסות בבישול מול לקוחות אמיתיים וכך לצבור ניסיון.
- בית הספר "עושים בישול" (הרצליה): במרכז הקולינרי עושים בישול נלמדים מסלולים שונים בהם קורס קונדיטוריה, קורס אפיית לחם, קורס יסודות הבישול המקצועי, קורס בישול מתקדם, השתלמות באפיית עוגות ראווה ותכניות נוספות, בהן גם סדנאות ממוקדות בתחומים שונים בעולם הקולינרי, כגון סגנונות בישול או אפייה.
- אסטלה - לימודי קונדיטוריה (תל אביב): מוסד זה מתמקד בתחום הקונדיטוריה והאפייה ומטרתו לקדם את תחום הקונדיטוריה בארץ דרך הקניית ידע מקצועי בענף זה. ניתן ללמוד בו בקורס קונדיטוריה בדרגות שונות, בקורס שוקולד, בקורס אפיית לחמים, וכן בהשתלמויות מקצועיות שמתאימות לעוסקים בתחום הקולינרי שמעוניינים לקדם את הכישורים שבידיהם.
- הקמפוס הקולינרי – בית הספר למקצועות הקולינריה למגזר החרדי (ירושלים): זהו מוסד לימודי תעודה במקצועות הקולינריה בכשרות מהודרת, שבו מתקיימים לימודים למגזר החרדי, בהפרדה מלאה בין גברים לנשים ובמטבחים כשרים. ניתן ללמוד קורסים כגון פרופשיונל שף, שף בריאות ויועצות תזונה, בישול גורמה, אמנות הבישול, אמנות העישון והשרקוטרי, קונדיטוריה, ועוד.
- קראו גם על לימודי בישול בשעות הערב.
- רוצים לעזור דרך הבישול? קראו גם על קורס טיפול בבישול.
עזרנו לך? דרג אותנו: |
אינני יכולה לומר לך אילו בתי ספר הם טובים יותר, אלא רק לתת לך את האפשרויות ולהזמין אותך להגיע לבתי הספר השונים המלמדים קולינריה ולברר בעצמך. בנוף, אם יהיו המלצות מחברי הפורום שלמדו ומכירים נשמח שלמו כמובן.
להלן בתי הספר האפשריים:
1. בישולים בית הספר הגבוה לקולינריה- תל אביב
2. מכללת השף- בפריסת סניפים ארצית
3. 4chef- מקיימים קורסים בתחומי בישול שונים- תל אביב
4. דן גורמה- של רשת מלונות דן- בחיפה
5. פודסטפס- מלמדים ברמות שונות ממתחילים ועד לבישול מקצועי- תל אביב
בתי ספר נוספים: תדמור, ג'אקומו, הקולג' לרפואה משלימה, חגי אברהמי השף הגבוה, לגעת באוכל.
בהצלחה,
שני