קורס הגיינה ובטיחות מזון מטבחים מוסדיים
רוצה לדעת על קורס הגיינה ובטיחות מזון? אנחנו רוצים לעזור לך!
דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד.
לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...
עזרנו גם לך? דרג אותנו:
קורס הגיינה ובטיחות מזון במטבחים מוסדיים
זהירות במטבח
בשל קצב החיים המודרני המהיר, אנשים רבים אוכלים מחוץ לבית. הם קונים כריך וקפה בדרך לעבודה, ואפילו את ארוחת הצהריים החמה הם אוכלים במסעדת הפועלים הקרובה או מזמינים אליהם למשרד באמצעות משלוח. על אף הפופולריות של תכניות הבישול בטלוויזיה, ולמרות האהבה למטבח הביתי, אנשים בכל זאת מרבים לאכול בחוץ, בעיקר מהסיבה שאין להם זמן או כוח להכין ארוחה אחרי שעות העבודה הארוכות.
מעבר לכך, בישראל משגשגת תרבות של אירוח במסעדות גורמה לאירועים מיוחדים, ולצידה פורחת תרבות בתי הקפה השכונתיים, בהם מבלים צעירים מידי בוקר וערב. אף אחד לא רוצה לחזור מבילוי עם כאבי בטן, או לדאוג חלילה מהרעלת קיבה. לפיכך, הוגדרו במשרד הבריאות תקנים קבועים בענייני תברואה במקומות הסעדה ציבוריים, שכל בתי העסק מחויבים לעמוד בהם. על מנת לאכוף את הסטנדרטים האלה, קיים מנגנון לפיקוח ובקרה, שאותו מאיישים נאמני תברואה ובטיחות מזון. במקביל אליהם פועלים יועצים לענייני תברואה שעוזרים לבעלי העסקים לעמוד בדרישות.
קהל יעד
קורס היגיינה ובטיחות מזון מתאים לאנשים שכבר מגיעים מענף ההסעדה, כגון: עובדים בתחום שימור מזון, מנהלי מטבחים בארגונים, אנשי מסעדות, אירוח ומלונות, מנהלי חברות קייטרינג, קניינים ועוד.
מטרת הקורס
הקורס נועד להכין את המשתתפים בו למעבר מבחני משרד הבריאות לשם קבלת תעודה ממשלתית לרישיון מקצועי - "נאמן תברואה ובטיחות מזון".
תכנית הלימודים
מסלול טיפוסי אמור להקנות למשתתפיו ידע והבנה בדרישות מערכת הבקרה הרשמית HACCP. בתוך כך, המשתתפים לומדים כיצד לזהות ולנהל סיכונים במטבח, איך למנוע סיכונים ובאיזה אופן לטפל בהם. הם עוברים על גורמי סיכון אפשריים במזון במקרים של מחלות או הרעלה. הם מכירים תהליכי עבודה נאותים, וכללים בתכנון מטבחים בארגונים ובתחזוקתם. כמו כן, הם מכירים שיטות בטוחות להובלת מזון, לאחסונו ולשמירתו.
מתכונת הלימוד
תכניות אלו, על פי רוב, מקיפות 24 שעות לימוד בלבד, המתפרשות על ארבעה מפגשים. המשתתפים מקבלים בדרך כלל חוברת מידע, שבה מסוכם כל המידע המוסבר בכיתה.
- מחפשים קורסים באזור חיפה והגליל? קורס בישול בצפון
נושאי לימוד
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- רוצים לרכוש כלים נוספים? קראו גם על קורס תברואן מוסמך
היכן לומדים?
- מכללת מישלב - היקף קורס הגיינה ובטיחות מזון למטבחים מוסדיים הינו עשרים וארבע שעות לימוד אקדמיות. הקורס מתקיים במתכונת של ארבעה מפגשים, חד שבועיים באורך שש שעות לימוד אקדמיות בשעות הבוקר. בוגרים אשר יעמדו בכל דרישות הקורס יקבלו תעודת "נאמן תברואה ובטיחות מזון" של משרד הבריאות.
- מכללת הולידי אין - המכללה מציעה קורס הגיינה ובטיחות מזון למטבחים מוסדיים בהיקף של עשרים וחמש שעות לימוד אקדמיות במתכונת של חמישה מפגשים. בוגרי הקורס שיעמדו בכל הדרישות זכאים לתעודת "נאמן תברואה ובטיחות מזון" של משרד הבריאות.
- PDCA - PDCA - הינה יחידת ההדרכה של חברת "שר ייעוץ והדרכה" המתמחה בהדרכות במגוון תחומים. PDCA מציעה קורס הגיינה ובטיחות מזון למטבחים מוסדיים בהיקף שך ארבעים שעות לימוד.
אתם בוודאי שואלים את עצמכם היכן יש מוסדות לימודים נוספים, מהם תנאי הקבלה, האם יש יום פתוח בקרוב, כמה זה עולה ועוד. לנציגי השירות האישי שלנו יש תשובות לכל השאלות. כדאי לכם להתנסות חינם בשירות האישי שלנו, כך תוכלו לחסוך זמן, כאבי ראש וכסף.