ייעוץ חינוכי במערכת החינוך הערבית-בדואית לתואר שני במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי

ייעוץ חינוכי במערכת החינוך הערבית-בדואית לתואר שני במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי

תואר שני בייעוץ חינוכי במערכת החינוך הערבית -בדואית במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי

 

שימו לב - המסלול אינו פעיל

 

בבית הספר ללימודים מתקדמים של במכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי מזמינים אתכם לתכנית חדשה בייעוץ חינוכי במערכת החינוך הערבית - בדואית לתואר שני.


בתכנית זו לתואר שני בחינוך ניתן לקבל הכשרה בתחום הייעוץ החינוכי לעבודה במגוון שכבות גיל מגני הילדים ועד לחינוך על יסודי, מדובר במקצוע שלו קיימת דרישה רבה במערכת החינוך של היום.

 

כמה זמן לומדים?


היקף התכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי הוא שנתיים וחצי.


הלימודים מתחילים במאי 2022.


בשנת הלימודים הראשונה מתקיימים הלימודים בחודשים מאי עד יוני בימי שישי, ובין החודשים יולי ואוגוסט במשך שלושה ימים בשבוע.


בשנה השנייה והשלישית מתקיימים לימודים יומיים בשבוע בלבד.

 

סגל הוראה


ראשת התכנית, ד"ר חיה קפלן, היא בעלת ניסיון בתחום הדרכת היועצים ושיפור תהליכי הלמידה. בין תחומי מחקרה נכללים תהליכי התפתחות קריירה וקידום מצוינות של תלמידים בקהילה הבדואית, מוטיבציה בחינוך, תהליכי שינוי במערכת ההוראה והכוונה עצמית של לומדים במערכת החינוך המיוחד.

 

מה לומדים?


בתכנית לתואר שני בייעוץ חינוכי של המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי מכשירים יועצים חינוכיים להשתלבות במסגרות חינוכיות בחינוך הרגיל והחינוך המיוחד, החל מהגיל הרך ועד לבתי הספר העל יסודיים. בתכנית משלבים תחומים כגון מיומנויות ייעוץ, מתודולוגיה ומחקר. כמו כן, מתקיימת התנסות פעילה בבתי ספר שבה מתרגלים בפועל את המיומנויות הנלמדות.


במהלך הלימודים בתכנית מתמקדים בייעוץ ליחידים, לקבוצות, לארגונים ולקהילות. מושם דגש על מענה לשונות, על עבודה מערכתית ועל צורכים ייחודיים של המערכת ושל פרטים. הסטודנטים מפתחים יכולות ביקורתיות וכישורי זיהוי של תהליכים חברתיים, אישיים וארגוניים. כמו כן, נלמדים כלים להתמודדות עם מצבי לחץ ועם מציאות משתנה, ולהובלה של שינויים במערכת החינוך של היום.

 

מהם תנאי הקבלה?


כדי להתקבל לתכנית זו יש צורך לעמוד בדרישות הבאות:

  • ראיון עם צוות התכנית
  • תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה
  • תעודת הוראה
  • ותק של לפחות שנתיים בהוראה

 

המעבר לשנה השנייה בתכנית מותנה במילוי כל חובות קורסי ההכנה.

 

 

איזו תעודה מקבלים?


סטודנטים המשלימים את התכנית בהצלחה זכאים לקבלת תואר שני M.Ed בייעוץ חינוכי מטעם המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי.

 

על מוסד הלימוד


בבית הספר ללימודים מתקדמים של המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי מתקיימים מסלולים נוספים בתחומים כגון מגוון ושוויון חינוכי, חינוך לגיל הרך, חינוך בעידן טכנולוגיות מידע, למידה והוראה, חינוך גופני וספורט לאוכלוסיות בהדרכה וסיכון, ועוד. מוצעת גם תכנית M.Teach מוסמך בהוראה לתואר שני ותעודת הוראה.


מטרת התכניות לתואר שני של המכללה האקדמית קיי לאפשר לאנשי חינוך התפתחות וקידום מקצועי כדי להכשירם להטבעת חותם במגוון ענפי עשייה חינוכית. תכניות התואר השני מבוססות על ניסיונם המקצועי של הלומדים ועל הידע הרב שברשותם, ומטרתן פיתוח גישת חקר ולמידה לצורך קידום המסוגלות המקצועית והרחבה של הידע האקדמי.

עוד מסלולי לימוד - המכללה האקדמית לחינוך ע"ש קיי