רוצה פרטים על קורס עובד ייצור אלקטרוניקה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

קורס עובד ייצור באלקטרוניקה

רוצה לדעת על קורס עובד ייצור אלקטרוניקה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


קורס עובדי ייצור באלקטרוניקה

 

תעשיית האלקטרוניקה היא אחד הענפים המשמעותיים והרווחיים במשק הישראלי, יש לה תרומה חשובה גם לענפים משיקים כגון הייטק ומחשוב. בענף יש התמחויות רבות, אחד התפקידים ההתחלתיים שבהם ניתן להשתלב הוא עובדי ייצור. עובדים אלה אחראיים על ביצוע של פעולות הרכבה והלחמה של הרכיבים האלקטרוניים. מדובר על עבודה טכנית המתבצעת על רצפת הייצור של המפעל.


בעלי חוש טכני המעוניינים לקבל הכשרה לתפקיד זה יכולים לעשות זאת במסגרת לימודי תעודה. בקורסים אלה ניתן לרכוש את הידע העיוני והכלים המעשיים שנדרשים בתפקיד וגם לתרגל אותם באופן פרקטי במפעלים וסדנאות.


חלק מן ההכשרות מתקיימות בפיקוח של משרד העבודה והרווחה, ובוגריהן מקבלים תעודות גמר מטעם המשרד. לצד מסלולים אלה ניתן למצוא מסלולי לימוד מתקדמים יותר, המיועדים למי שכבר עובדים בפועל בתעשייה ומעוניינים להרחיב את הידע שברשותם.

 

 

למי מיועד הקורס?


קורסים אלה מיועדים למעוניינים להשתלב בתעשיית האלקטרוניקה בתפקידי ייצור. הם יכולים להתאים הן לחסרי ניסוין קודם בתחום, והן למי שעובדים בפועל בתעשייה בתפקידים כגון מפעילי מכונות, מרכיבים, מלחימים או חשמלאים, אשר מעוניינים להתמקצע ולפתח את היכולות שברשותם. מדובר במקצוע טכני שבו נדרשות מיומנויות טכנולוגיות, דיוק ומקצועיות.

 

מה לומדים?


במהלך הקורס המשתתפים מקבלים הכשרה טכנית לתפקידי עובדי ייצור. הם מתמקדים בתהליכים מקצועיים כגון הלחמה, חיבורים והרכבה שאותם מבצעים העובדים על פס הייצור. כמו כן, נרכש ידע רלוונטי באלקטרוניקה וחשמל הנדרש לביצוע התפקיד במפעלים וארגונים.


המשתתפים מתחילים מהיכרות עם מושגי יסוד בחשמל ולומדים על סוגי הרכיבים ועל הציוד המקצועי בענף. בהמשך נרכשות מיומנויות קריאת שרטוטים טכניים ייעודיים בתחום זה, לצד מיומנויות מחשוב ואנגלית טכנית. בהמשך מכירים את השלבים בתהליכי הייצור של מעגלים, לרבות איתור וטיפול בתקלות וביצוע בדיקות להערכה ובדיקת האיכות של התוצרים. המשתתפים לומדים לבצע חיבורים והרכבות בהתאם לצורכי מפעלים וחברות ונחשפים גם לסוגיות הבטיחות הרלוונטיות.


בחלק מן הקורסים לומדים גם על טכנולוגיית ההלחמה SMT. זוהי טכנולוגיה המשמשת לעבודה עם מעגלים מודפסים עדינים וקטנים במיוחד. המשתתפים לומדים על עקרונות שיטת ייצור זו ולומדים לתפעל את המכונות והמכשור המתאים.

 

כמה זמן לומדים?


היקפי ההכשרות משתנים, בדרך כלל אורכן נע בין מספר חודשים לחצי שנה.


מסלולי הלימוד המוכרים על ידי משרד העבודה והרווחה מתקיימים במתכונת קבועה בהתאם להנחיות המשרד, הם כוללים 560 שעות לימוד, מהן כ - 270 שעות המוקדשות לתרגול מעשי.


בקורסים משולבים תרגילים פרקטיים כדי לסייע למשתתפים להתמקצע. בתרגילים אלה ניתן להכיר מקרוב את הציוד והמכשור ולהתנסות בתהליכי הלחמה והרכבה של רכיבים, בדומה לנעשה בתעשייה.


בחלק מן ההכשרות משולבת התנסות מעשית בתעשייה. הסטאז' מתקיים במפעלים רלוונטיים ומטרתו לאפשר למשתתפים להכיר מקרוב את הנעשה בשטח ולצבור ניסיון יישומי.

 

נושאי הלימוד


הנה כמה מן הנושאים שאותם לומדים במהלך הקורס:

  • אנגלית טכנית
  • תורת החשמל
  • בטיחות רכיבים
  • מעגלים מודפסים
  • ציוד וכלי העבודה
  • חיבורים חשמליים
  • תהליכי זיווד וחיווט
  • קריאת שרטוט טכני
  • סוגי רכיבים חשמליים
  • אבטחת איכות במפעלים
  • ועוד

 

מהם תנאי הקבלה?


בהתאם להנחיות משרד העבודה, כדי להתקבל לקורסים יש לעמוד בדרישות הבאות:

  • בוגרי 10 שנות לימוד לפחות
  • מעבר של מבחן מיון במתמטיקה ברמה המקבילה לעשר שנות לימוד
  • מעבר ראיון קבלה אישי לבדיקת ההתאמה לקורס

 

איזו תעודה מקבלים?


בסיום ההכשרה, משתתפים העומדים בכל הדרישות זכאים לקבל תעודת גמר המוענקת על ידי משרד העבודה והרווחה. כדי לקבל את התעודה, יש לעבור מבחני גמר עיוניים בנושאים הנלמדים, וכן לעבור מבחן גמר מעשי בו בודקים את השליטה במיומנויות המקצועיות.

 

היכן לומדים?

  • מכללת עתיד (סניפים בערים שונות): רשת עתיד מציעה לימודי תעודה במגוון מקצועות נדרשים במשק, קורס זה נפרש על פני 560 שעות אקדמיות וכולל תרגולים מעשיים. הכשרות נוספות המתקיימות במכללה כוללות מבנאות אלומיניום, תכנון מבנים, טכנאי מכונות, הכשרות חשמלאים, קורסי רכב, הכשרות בתחום מיזוג וקירור האוויר ועוד.

 

  • מכללת גל (רעננה): מכללה חברתית שנוסדה ביוזמת משרד העבודה, המתמחה בתחום השיקום התעסוקתי. היקפו של הקורס חמישה חודשים ובו מתמקדים בשלבי ייצור של מעגלים ובהלחמות.

 

  • KTI TECH (טבריה): מכללה למקצועות האלקטרוניקה, שבה מציעים קור הלחמה וחיווט מתקדם, שהיקפו 6 מפגשים. חשוב להדגיש כי קורס זה אינו מוכר על ידי משרד העבודה להכשרת עובדי ייצור, אלא מיועד להעשרת עובדים בתעשייה. בחברה זו נערכים מסלולי לימוד נוספים בתחומים כגון הרכבה, בקרת איכות ו - SMT. ההכשרות נערכות לרוב עבור ארגונים לפי דרישה ובמיקום לבחירת המעסיק.

 

מהן אפשרויות התעסוקה?


בקורס זה מקבלים הכשרה ייעודית לתפקידי עובדי ייצור בתעשייה. הבוגרים יכולים להשתלב במפעלים בענף האלקטרוניקה וכן בענפים משיקים כגון הייטק וחשמל. במסגרת עבודתם הם מבצעים מגוון של מטלות כגון הלחמה, חיווט, הרכבת רכיבים, ייצור של כרטיסים ובדיקות איכות. התפקיד מתאפיין בשימוש בטכנולוגיות וציוד מקצועי, בסביבה טכנולוגית.


כיום ישנו ביקוש לעובדים אלה בתעשייה. עקב מחסור בעובדים בתפקיד זה, הדרישה להם נמצאת לאחרונה בעלייה. מגמה זו מצטרפת לביקוש רב לעובדים במקצועות הטכנולוגיים בתעשייה וכן בענף ההייטק.


שכר עובדים אלה נע בדרך כלל בין 7,000 - 8,500 שקלים בתחילת הדרך, עובדים ותיקים ומנוסים יותר יכולים להעלות את גובה המשכורת. בעלי תפקידים בכירים יותר בתחום הייצור, כגון אחראי משמרת, מתכננים ומפקחים משתכרים בין 9,000 - 12,000 שקלים בחודש בממוצע. שכרם של בעלי תפקידים ניהוליים, כגון מנהלי רצפת הייצור, הוא לרוב גבוה יותר.


מדובר בתפקיד התחלתי שבו משתלבים גם חסרי ניסיון קודם. עובדים המעוניינים לקדם את הקריירה יכולים להמשיך ללימודי תעודה נוספים ודרכם להרחיב את סל הכלים המקצועי שברשותם. ניתן להמשיך גם לקורס טכנאי אלקטרוניקה או לימודי הנדסאים בתחום וכך לשדרג את הקריירה והשכר.

 

 

קורס חיווט והלחמות


קורסים בהלחמות מיועדים בדרך כלל לעובדים מנוסים בתעשייה, ומטרתם הרחבה והעשרה של הידע המקצועי. בקורסים אלה ניתן להכיר שיטות עבודה מתקדמות וטכנולוגיות חדשות שבעזרתן ניתן לייעל את העבודה בארגון. המשתתפים לומדים על תהליכי עבודה מורכבים ובוחנים שיטות לאבחון ותיקון של תקלות. לעיתים הקורסים הם ייעודיים למגזר העסקי, מעסיקים יכולים לשלוח את עובדיהם להכשרות אלה באופן מאורגן.

 

קורס תיקון כרטיסים אלקטרוניים


מסלולי לימוד אלה מיועדים לחשמלאים מנוסים, בדרגת מוסמך או מעשי. מטרת קורסים אלה היא לסייע לעובדים להתמקצע באבחון ותיקון של מכשירים שבהם משולבים כרטיסי פיקוד אלקטרוניים. הם לומדים לזהות את הרכיבים, לבדוק תקינות, לאתר תקלות ולבצע הלחמות פשוטות. כמו כן נלמדות מיומנויות קריאת שרטוטים מקצועיים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על קורס עובד ייצור אלקטרוניקה?

רוצה לדעת יותר על קורס עובד ייצור אלקטרוניקה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור