איך ניסיון פרקטי יכול לשדרג את הסיכויים שלכם להשתלב בהייטק?

27/7/2021 מאת: אנאבל אדמסקי (1,152 צפיות)

ניסיון מעשי הוא קלף מנצח למי שנמצאים בתהליך ההשתלבות בתפקידים ראשונים בהייטק, זה בדיוק מה שמעסיקים מחפשים היום. אבל איך אפשר ליישב בין הצורך בניסיון פרקטי קודם לבין העובדה שעוד לא התחלנו לעבוד בתעשייה? שמענו על מסלול לימודים חדש שבו שמים את הפרקטי במרכז ומקבלים כלים לפיתוח הקריירה כבר בזמן התואר.

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


חולמים על קריירה בהייטק? לימודים בדגש פרקטי יכולים לעזור לכם להגיע לשם

 

קריירה בהייטק היא אחד החלומות של לא מעט צעירות וצעירים, אבל אחד מהמכשולים בדרך היא הדרישות של מעסיקים כדי להגיע למשרה הנכספת. מי שמחפשים להשתלב בתפקיד הראשון בהייטק מגלים לא פעם שהחברות מחפשות עובדים עם ניסיון קודם והיכרות עם הטכנולוגיות.


אחד הדברים הכי חשובים שמעסיקים מחפשים היום בהייטק הוא הכישורים הפרקטיים שאיתם מגיעים העובדים. הם רוצים עובדים יצירתיים ומוכשרים שיודעים לחשוב מחוץ לקופסה, וגם יכולים להוכיח את זה.


אז איך אפשר לצבור את הכלים המעשיים הכל כך חשובים האלה עוד לפני שיוצאים לתעשייה? כיצד אפשר להגיע עם הידע הפרקטי שהמעסיקים מחפשים, כשרק סיימנו את התואר?


אחת הדרכים היא לימודים עם אופי פרקטי. במכללה האקדמית אחוה מתקיימים לימודים דו חוגיים במערכות מידע בדגש מדעי המחשב היישומיים. הדגש המרכזי במסלול הדו חוגי הזה הוא על שילוב של ידע יישומי כבר בזמן התואר, כדי להכין את הסטודנטים להשתלב בהייטק.


צוברים כלים מעשיים ומכירים את השטח


העיקר בתכנית מערכות מידע ומדעי המחשב היישומיים הוא הפרקטיות והקישור לתעשייה ולמה שקורה מה היום. בלימודים משולבים תרגילים מעשיים רבים שקשורים זה בזה, כדי לעזור לסטודנטים להבין את הקשר בין נושאים רלוונטיים למקצוע. התרגילים עוצבו בהכוונה של אנשי מקצוע מהתעשייה, מתוך מטרה לאפשר לסטודנטים לצבור ניסיון פרקטי שחשוב כל כך בשוק. הדבר יכול לתת לבוגרים יתרון כשהם עושים את הצעדים הראשונים לעבר קריירה בהייטק.


אז מה עוד לומדים בתואר? בחוג למערכות מידע אפשר ללמוד לעומק על עולם המחשבים ובחוג למדעי המחשב היישומיים לקחת חלק בתרגילים יישומיים שרלוונטיים לדרישות בתעשיית ההייטק.


הסטודנטים לומדים על העקרונות שלפיהם פועלות מערכות מידע וכן על פיתוח יישומים בעזרת אותן מערכות. נושאים מבוקשים נוספים שנלמדים בחוג כוללים ניהול פרויקטים, רשתות תקשורת, אבטחת מידע, שילוב מערכות ויישומים ועוד. נושא נוסף שנלמד בתואר הוא עולם הביג דאטה, הסטודנטים מכירים כלים בלמידת מכונה ויישומים של נתוני עתק בהייטק ובענפים נוספים, כמו רפואה.


אז למי זה מתאים? התכנית יכולה להתאים למי שמחפשים להשתלב בקריירה מספקת ומאתגרת במגוון של תפקידים בהייטק ורוצים לצבור את הידע והכלים כדי להגיע לשם. היא מותאמת במיוחד לסטודנטים עובדים שרוצים לשלב בין התואר לעבודה הנוכחית שלהם בצורה נוחה. היא יכולה להתאים גם לבעלי תואר בתחומים אחרים שרוצים לעבור הסבה להייטק ולהשתלב באחד התחומים המבוקשים בשוק. כמו כן, יכולים ללמוד בה גם מי שכבר עובדים בהייטק ורוצים להעמיק את הידע ולדחוף את הקריירה קדימה.


אחרי סיום התואר, נפתחות בפני הבוגרים לא מעט אפשרויות לקריירה. בין התפקידים שבהם הם יכולים להשתלב נכללים מנהלי מערכות מידע, מטמיעי מערכות, מהנדסי תוכנה, מנהלי פרויקטים, עובדים בצוותי מחקר ופיתוח (מו"פ), מפתחי אתרים ואפליקציות, יועצים בתחום השיווק הדיגיטלי, מנתח נתוני עתק ועוד.


אלה תפקידים שיש להם דרישה רבה כל הזמן, ואפילו בתקופת הקורונה הביקוש לעובדים אלה לא ירד ובמקרים מסוימים אפילו עלה. הביקוש לעובדים באותם תפקידים קיים בחברות גדולות וקטנות וגם בסטארט אפים טכנולוגיים, בארגונים מקומיים ובין לאומיים. בכל המסגרות האלה מחפשים עובדים עם הכשרה אקדמית מתאימה וגם ידע מעשי ואקטואלי, וכך מי שמגיעים עם השילוב הזה יכולים לפתוח לא מעט דלתות לקריירה.