רוצה פרטים על מדעי המחשב ומדעי החיים?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

לימודי מדעי החיים ומדעי המחשב

רוצה לדעת על מדעי המחשב ומדעי החיים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


לימודי מדעי החיים ומדעי המחשב במסלול דו חוגי


במסגרת המחקר הביולוגי, חוקרים נדרשים היום לעבד ולנתח כמויות אדירות וחסרות תקדים של מידע ולשם כך עליהם להשתמש בכלים חישוביים מתקדמים ובמערכות לכרייה ועיבוד של דאטה. יישומים בביג דאטה ומדעי הנתונים הופכים למשאב חיוני במעבדות רבות, מה שיוצר דרישה לרב תחומיות בקרב החוקרים, שעליהם להבין לא רק במדעי הטבע אלא גם בעולמות התוכנה והאלגוריתמיקה.


מי שמעוניינים ללמוד על נקודת ההשקה שבין תוכנה לעולם החי וגוף האדם יכולים ללמוד בתכניות לימודי מדעי החיים ומדעי המחשב המתקיימות היום במספר מוסדות לימוד. מדובר במסלולים דו חוגיים שבהם הסטודנטים יכולים לבחור לשלב לימודי מדעי המחשב יחד עם לימודי מדעי החיים לתואר ראשון. לימודים אלה פועלים במסגרת שיתופי פעולה בין הפקולטות למדעי הטבע ומדעים מדויקים. במהלכם נרכש סל כלים רב תחומי להתמודדות עם אתגרים ביולוגיים בעזרת שיטות חישוביות.


בתעשייה של היום ישנה דרישה רבה לבוגרים ששולטים הן במחשבים והן במדעים. הבוגרים יכולים להשתמש בידע שברשותם בשני התחומים הנלמדים כדי להשתלב במחקר ופיתוח בתעשייה ובאקדמיה. בארגוני הייטק וביוטק רבים ישנו ביקוש לבעלי חשיבה כמותית מפותחת, ידע במדעים ויכולות פיתוח לצד יצירתיות ויכולת חשיבה מחוץ לקופסה כדי להתמודד עם אתגרים קליניים וביולוגיים. הבוגרים יכולים להשתלב בארגוני הייטק, סטארט אפים, מעבדות וגופי מחקר ולתרום לעשייה המחקרית פורצת הדרך שמחברת בין תכנות, רפואה ועולם החי.

 

למי זה מתאים?


לימודים אלה מתאימים לבעלי זיקה לעולמות המדעים, התכנות והמחשבים, שמעוניינים להכיר את נקודות ההשקה שבין עולם החי לבין טכנולוגיה ומחשוב. בתואר קורסים מתמטיים רבים המהווים את הבסיס לקורסים המתקדמים יותר, לצד קורסים מחקריים וכמותיים מגוונים. התכנית יכולה להתאים הן לבוגרי מגמות ריאליות בתיכון והן למי שאינם בוגרי מגמות אלה, המעוניינים לרכוש ידע מקיף במדעים.

 

מה לומדים?


במסלול זה הסטודנטים משלבים בין ידע במדעים לבין לימוד עקרונות מרכזיים במחשבים. הדגש הוא על יחסי הגומלין שבין עולם המחשוב והתוכנה לבין תהליכים בעולם החי והצומח. כמו כן, מתמקדים הסטודנטים בתחום הביולוגיה החישובית, או ביואינפורמטיקה, כלומר השימוש בטכנולוגיות מחשוב לניתוח והבנה של בעיות בביולוגיה.


הם מכירים כלים חישוביים שונים שאותם מיישמים במחקר של הגנטיקה האנושית, תהליכי פיתוח תרופות וטכנולוגיות רפואיות ויישומים נוספים בתעשייה. בתחום מדעי המחשב, הם רוכשים ידע נרחב באלגוריתמיקה, תכנות ומבנה המחשב וכך לומדים כיצד לפתח יישומים ומערכות שונים בהתאם לצורכי החוקרים.


בחלק מן המוסדות הסטודנטים מעמיקים גם בתחום הביג דאטה ולומדים על כלים מתקדמים להתמודדות עם כמויות ענק של נתונים שבהם משתמשים היום במחקר המדעי ובעולם העסקי.

 

כמה זמן לומדים?


אורך הלימודים הוא לרוב שלוש שנים. בדרך כלל הלימודים מתקיימים במסלול בוקר שבו לומדים ארבעה או חמישה ימים מלאים במהלך השבוע. עם זאת, קיימות גם תכניות לימודי ערב שבהן מערכת השעות גמישה יותר ויכולה להתאים לאנשים עובדים.


במסגרת הלימודים הדו חוגיים הסטודנטים נדרשים למלא את החובות האקדמיים של שני החוגים. הם לוקחים חלק בקורסי חובה ובחירה משניהם, וכן משתתפים בסמינריונים, תרגילים וסדנאות. בדרך כלל הלימודים מלווים גם במעבדות שבהן מכירים טכנולוגיות ותהליכי מחקר רלוונטיים. לקראת סיומו של התואר הם גם עורכים פרויקט גמר שבו הם מתנסים בפיתוח של פתרונות עבור התעשייה, המשלבים יישומי תכנות וביולוגיה.

 

נושאי הלימוד


סטודנטים בתכנית דו חוגית זו לומדים קורסים משני תחומי הידע. הנה כמה מן הנושאים הנלמדים במהלך התכנית:

 

  • מבני נתונים
  • ביואינפורמטיקה
  • גנומיקה חישובית
  • מבנה ופעילות התא
  • עקרונות ביוטכנולוגיה
  • גנטיקה ורפואה אישית
  • ניתוח רשתות ביולוגיות
  • בינה עסקית ומדעי הנתונים
  • ועוד

 

מהם תנאי הקבלה?


תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד, וכן מעת לעת. בדרך כלל מתבססים במוסדות על ציון ההתאמה הכמותי (הידוע לעיתים כציון התאמה מדעים מדויקים), המורכב משקלול של הציונים בבגרויות ובפסיכומטרי תוך שימת דגש על המרכיבים הריאליים של הבחינות. במרבית המקרים, ציון ההתאמה הנדרש גבוה יחסית ונע ין 730 - 760. הציון הנדרש בפסיכומטרי הוא בדרך כלל בין 630 - 700. כמו כן, המועמדים נדרשים לציון גבוה בבגרות במתמטיקה, בעדיפות לרמת 5 יחידות או 4 יחידות. לרוב מציעים קורסי הכנה או מכינות למי שאינם עומדים בדרישות המתמטיות או הכמותיות הנחוצות.

 

איזו תעודה מקבלים?


בוגרי המסלול זכאים לתואר ראשון B.Sc. המוענק על ידי מוסד הלימוד. כדי לקבל את התואר יש צורך לעמוד בכל החובות האקדמיים לרבות מבחנים, עבודות, פרויקט גמר ונוכחות.

 

היכן לומדים?


אוניברסיטת בן גוריון בנגב (באר שבע): באוניברסיטת בן גוריון מציעים מסלול דו מחלקתי שבו מתמקדים בתחום הביולוגיה החישובית. הסטודנטים לומדים קורסים משתי המחלקות ולוקחים חלק במעבדות ותרגילים שונים. באוניברסיטה מציעים מגוון שילובים דו מחלקתיים נוספים עם חוגים ממדעי הטבע, ניהול, מדעי החברה ומדעי הרוח.


האוניברסיטה הפתוחה (פרישה ארצית): בין השילובים הדו חוגיים המתאפשרים באוניברסיטה הפתוחה נכללת גם תכנית זו במתכונת דו חוגית. לימודי מדעי המחשב מוצעים במסלול אבטחת סייבר או במסלול מערכות ויישומים. הלימודים מתקיימים במסלול גמיש המותאם לאנשים עובדים, הסטודנטים יכולים לתכנן את מערכת השעות ולהתאימה לצורכיהם וללוח הזמנים שלהם. הלמידה משלבת בין מפגשים במרכזי לימוד בפרישה ארצית לבין לימודים מקוונים מהבית.


אוניברסיטת תל-אביב: סטודנטים באוניברסיטת תל-אביב יכולים ללמוד בתכנית משולבת במדעי החיים ומדעי המחשב עם התמחות ביואינפורמטיקה. מטרת המסלול הכשרת הסטודנטים להשתלבות בסטארט אפים וחברות בתחום הביוטק. ניתן להמשיך במסלול ישיר לתואר שני בביואינפורמטיקה.


מכללת רמת גן: מכללת רמת גן היא אחד ממרכזי הלימוד של האוניברסיטה הפתוחה. בין השילובים האפשריים נכללת תכנית תואר ראשון במדעים בהדגשת מדעי החיים ומדעי המחשב. הלימודים מותאמים במיוחד לאנשים עובדים, ניתן לבחור בין מפגשים בערבים או בבקרים, ולהיעזר בתגבורים במקרה הצורך.

 

במה עובדים הבוגרים?


היות ומדובר בתואר דו חוגי, נפתחות מגוון של אפשרויות תעסוקה בפני הבוגרים וסל הכלים הרב תחומי שברשותם עשוי להקנות להם יתרון מול מועמדים אחרים. מרביתם משתלבים בהייטק וכן בתעשיות משיקות כגון ביוטק וביואינפורמטיקה (ביולוגיה חישובית). הם יכולים לעבוד בחברות גדולות וקטנות, בסטארט אפים וכן בארגונים במגזר הציבורי, שבהם יש דרישה למחקר ופיתוח של מכשור, תוכנה ומערכות.


אפשרות נוספת העומדת בפניהם היא המשך ללימודים מתקדמים. מוסמכי תכניות עם תזה יכולים להמשיך גם לתואר שלישי ולפנות למשרות מחקריות או להוראה באקדמיה. בתחומי המדעים, בדרך כלל, בגופי המחקר והמעבדות ישנה עדיפות לבעלי תארים מתקדמים, אולם ניתן למצוא משרות המתאימות גם לבוגרי התואר הראשון. בוגרי מדעי המחשב יכולים להשתלב בשוק כבר לאחר התואר הראשון במגוון משרות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על מדעי המחשב ומדעי החיים?

רוצה לדעת יותר על מדעי המחשב ומדעי החיים?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד מדעי המחשב ומדעי החיים
שאלות הגולשים בנושא
השתלבות בהייטק לאחר תואר בלימודי מדעי המחשב ומדעי החיים