מלגת בוחרים מחר

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת בוחרים מחר לסטודנטים בפריפריה


ההרשמה למלגה זו סגורה כעת


"בוחרים מחר" היא תכנית חברתית לסטודנטים שמופעלת על ידי הסוכנות היהודית בשיתוף ארגונים וגופים נוספים. הפעילות מתמקדת בפריפריה החברתית והגיאוגרפית ובמסגרתה הסטודנטים לוקחים חלק בבנייה והפעלה של קהילות צעירים שמטרתן לחזק את היישובים דרך עשיה משמעותית ויזמות חברתית במקום.


הסטודנטים במסלולים השונים בתכנית לוקחים חלק בפרויקטים חברתיים למען אוכלוסיות וקבוצות שונות בפריפריה החברתית והגיאוגרפית. על פעילותם בתכנית מקבלים הסטודנטים מלגת לימודים, וכן יכולים להשתתף בפעילויות העשרה ובפרויקטים לפיתוח מיומנויות מנהיגות ויזמות. השאיפה היא כי דרך הפעילות במיזם יבחרו אותם צעירות וצעירים להישאר ביישובים גם אחרי סיום התואר וכך יעזרו להזניק ולהעצים את הקהילות שבהן הם חיים.

 

לתשומת לבכם - הפרטים לגבי המלגות עשויים להשתנות מעת לעת! כדי לקבל את המידע העדכני ביותר יש לפנות ישירות אל הקרן או אל מוסדות הלימוד.

 

על התכנית


בתכנית שותפים גורמים שונים כגון הסוכנות היהודית, מפעל הפיס, משרדי ממשלה ורשויות מקומיות, וכן מרכזי צעירים, מוסדות אקדמיים ופדרציות יהודיות בעולם. בפרויקטים השונים גם משתפים פעולה עם ארגונים קהילתיים מקומיים בערים שבהן פועלת התכנית.


הסטודנטים בתכנית לוקחים חלק במיזמים חברתיים ופרויקטים לפיתוח מנהיגות במסגרות שונות בארץ, כאשר המטרה המרכזית היא קידום והעצמה של קהילות בפריפריה והשארת הסטודנטים באותם אזורים גם לאחר הלימודים.

 

 


למי מיועדת התכנית?


תכנית זו מיועדת לסטודנטים לתואר ראשון ולתואר שני מן הפריפריה החברתית והגיאוגרפית. היא מתאימה לבעלי רקע בתחום החברתי שמעוניינים לתכנן ולהפעיל מיזמים קהילתיים להובלת שינוי בפריפריה.

 

תנאי זכאות


בתכנית כמה מסלולים כאשר לכל אחד מהם דרישות פרטניות, אולם באופן כללי יכולים להתקבל לפעילות סטודנטים העודים בדרישות הבאות:

 

  • לומדים לתואר ראשון או שני במוסדות מוכרים
  • יתרת לימודים של שנתיים לסיום התואר
  • מוטיבציה להפעלה של מיזמים חברתיים ולהקמה של קהילות ביישובי מגוריהם
  • זמינות לביצוע הפעילות ההתנדבותית בהיקף של 6 שעות שבועיות הכוללות מפגשים שבועיים, סמינרים, סיורים לימודיים וקידום של מיזמים קהילתיים בשטח.

 

מסלולים אפשריים


כאמור, בפרויקט מספר מסלולים שבהם יכולים הסטודנטים לפעול. חלק מן המסלולים מתמקדים בבינוי קהילות מקומיות, שבהן צעירות וצעירים ביישובי הפריפריה יכולים להוביל מיזמים חברתיים.


במקביל, מתקיימים מסלולים שייחודיים לעיר, שכונה או מוסד לימודים מסוים. במסלולים אלה הסטודנטים לוקחים חלק בפעילות התנדבותית עם אוכלוסיות שונות בפריפריה.


בין המסלולים שהפעילו בתכנית "בוחרים מחר" בשנים האחרונות:


(שימו לב, לא כל הפרויקטים פועלים בכל שנת לימודים ויש לוודא מול הקרן את הזמינות של כל מסלול)


בוחרים מחר לעד - פרויקט סיוע לניצולי שואה בעיר באר שבע. תכנית זו הוקמה בשיתוף אגף הצעירים של הסוכנות היהודית ומטרתה מתן מענה לצורכי ניצולי השואה באזורי הפריפריה החברתית והגיאוגרפית, בדגש על העיר באר שבע. בתכנית שואפים ליצור קשרים משמעותיים בין הצעירים לבין ניצולי השואה וכך לספק להם את התמיכה שנדרשת להם מבחינה חברתית ואישית. הסטודנטים במסלול זה לוקחים חלק בתכנית הכשרה שבה הם מפתחים מיומנויות יזמות שבעזרתן הם יוצרים רשתות קהילתיות בעיר. כמו כן, הם מפתחים את הקשרים בין הסטודנטים לבין ניצולי השואה דרך מפגשים שבועיים שבמהלכם מארחים חברה לקשישים ועורכים איתם פעילויות פנאי. כמו כן, מסייעים להם במיצוי זכויות ומימוש השירותים להם הם זכאים כגון רנטות והטבות. נושאים נוספים שבהם עוסקים הסטודנטים כוללים התנהלות מול שירותי הרווחה במקרה של תנאי מגורים לא ראויים, הפניה לשירותי הבריאות במקרים שבהם נדרש טיפול רפואי וכן עבודה במישורים נוספים כדי להבטיח כי כל צורכיהם של הקשישים מסופקים.

 

 


בוחרים מחר חדרה - במסלול מעניקים מלגה לסטודנטים תושבי חדרה שגרים בפועל בעיר ולוקחים חלק בפעילות חברתית. מטרת הפרויקט היא קידום שינוי חברתי בעיר ופיתוח קהילה צעירה וכן חיזוק המעורבות של צעירים במתרחש בעיר כדי לשפר את שביעות הרצון שלהם ממקום מגוריהם ולהעלות את איכות החיים. היקף הפעילות ההתנדבותית במסלול זה הוא כ - 170 שעות שנתיות. הסטודנטים לוקחים חלק בתכנית הכשרה קהילתית ומפתחים כלים לקידום יוזמות חברתיות בחדרה.


בוחרים מחר ראשון לציון רמת אליהו - פרויקט זה מתמקד בשכונת רמת אליהו בראשון לציון. מטרת התכנית היא צמצום של הגירה שלילית של צעירים מן השכונה ועידוד צעירים להישאר ולהתגורר בה דרך בנייה של גרעין חברתי שמתגורר בשכונה ומפעיל בה מיזמים קהילתיים שונים. מיועד לסטודנטים לתואר ראשון או שני שלהם יתרת לימודים של שנתיים לפחות. השתתפות במסלול מחייבת מגורים בשכונת רמת אליהו. הסטודנטים עוברים תהליך מיון ובו נדרשים בין היתר להציג חוזה שכירות וחשבוניות ארנונה המעידות על מגוריהם בשכונה.


בוחרים מחר לסטודנטים להנדסה - פרויקט בשיתוף SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון שבו מוענקות מלגות לסטודנטים להנדסה בתמורה ללקיחת חלק במיזם חברתי. מטרת התכנית היא השארת הסטודנטים בנגב גם אחרי התואר. במיזם מאמינים כי דרך עשייה חברתית משמעותית הסטודנטים יכולים לחוות חיבור לקהילה ולשוק העבודה וליצור רשת חברתית של השתייכות. הם מתמקדים בבנייה של קהילת צעירים בעלת אחריות חברתית, שפועלת לקדם ולפתח את האזור שבו הם חיים. הסטודנטים רוכשים כלים לפיתוח יזמות הנדסית בדגש חברתי. הפרויקט נמשך כשנתיים, במהלך שנה ב' ו - ג' לתואר, הסטודנטים לוקחים חלק במפגשים שבועיים וכן בפעילויות חברתיות שונות לאורך השנה.

 

האם יש צורך בהתנדבות?


כן, כדי לקבל את הסיוע יש צורך לקחת חלק בפעילות קהילתית. בפרויקט מאמינים כי דרך יזמות חברתית ניתן לפתח את הצעירים בפריפריה ולבנות קהילות צעירים שיכולות להישאר ביישובים השונים גם לאחר התואר ולהעלות את איכות החיים. משום כך, מושם דגש על הפעילות החברתית בשכונות ועל סיוע לאוכלוסיות השונות המתגוררות בהן. היקפי הפעילות משתנים ממסלול למסלול. לרוב נדרשת גם הכשרה והדרכה מעבר למפגשים השבועיים, כדי להכין את הסטודנטים לפעילות.

 

מה גובה הסיוע?


גובה הסיוע משתנה ממסלול למסלול ועשוי להשתנות משנה לשנה בהתאם לשיקולי הקרן. קבלת הסיוע מותנית בהשתתפות בתכנית החברתית ובניית קהילות הצעירים לפי הנדרש בכל מסלול. הסטודנטים נדרשים לבצע את הפעילות היזמית, לקחת חלק בהכשרות ופעילויות העשרה ולעמוד בכל החובות שמציבים במסלול.


בתכנית "בוחרים מחר לעד" בבאר שבע הסטודנטים מקבלים סיוע בגובה 10,000 שקלים לשנה, בכפוף לעמידה בכל חובותיהם ולביצוע שעות הפעילות החברתית הנדרשות.


בתכנית "בוחרים מחר ראשון לציון" גובה הסכום המוענק הוא כ - 12,000 שקלים בתמורה לשעות ההתנדבות הנדרשות בשנה.
במסלול לסטודנטים להנדסה גובה הסכום המוענק הוא 10,000 שקלים למשך שנתיים, בכפוף להשתתפות בתכנית החברתית וביצוע הפעילויות השונות.

 

כיצד מגישים מועמדות?


הגשת המועמדות נערכת באופן מקוון, דרך אתר הסוכנות היהודית. הסטודנטים נדרשים למלא פרטים אישיים ולהציג אישורים שונים בהתאם למסלול שאליו הם מעוניינים להתמיין. המסמכים הנדרשים בכל מסלול מתפרסמים באתר הסוכנות לקראת מועדי ההרשמה מדי שנה. לאחר הגשת המועמדות, בוחנים בקרן את הבקשות השונות ובוחרים את המתאימים ביותר. יש לציין כי בחלק מן התכניות יש צורך לעבור תהליך מיון וסינון נוסף וכן הכשרות שונות כדי להתקבל למיזם.

 

מתי ניתן להגיש מועמדות?


הגשת המועמדות מתאפשרת בדרך כלל בין החודשים יולי עד אוגוסט, אולם מועדים אלה עשויים להשתנות וחשוב להתעדכן מול הקרן כי לקבל את הפרטים המדויקים ביותר בכל שנה.

 

מתי מקבלים תשובה?


במרבית המקרים, הסטודנטים מקבלים תשובה על הקבלה לתכנית לקראת פתיחת שנת הלימודים. עם זאת, מועדי החזרת התשובות עשויים להשתנות בהתאם לשיקולי התכנית.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה