רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

רמות שכר מנהל כספים

רוצה לדעת על שכר מנהלי כספים? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


משכורות מנהל כספים - כמה מרוויח CFO?


מנהלי כספים, הידועים גם בשם CFO, הם בין בעלי התפקידים הבכירים בתחום הפיננסי. הם מבצעים פעולות החיוניות לתפקוד הכלכלי התקין של הארגון או העסק, ויכולים לסייע לו לצמצם בהוצאות ולהימנע מהפסדים.


החשיבות הרבה של התפקיד, לצד העובדה שהוא נדרש במגוון רחב של ענפים במשק, משפיעים גם על רמות השכר של אותם עובדים והם נמצאים במיקומים הגבוהים ברשימות משכורות העובדים בתחום הפיננסים והכלכלה.

 

על המקצוע


מנהלי כספים אחראיים על ניהול הפעילות הפיננסית של ארגונים. עיקר תפקידם הוא ניתוח של הנתונים הפיננסיים של הארגון או העסק, בחינת סיכונים ותכנון אסטרטגי של תקציבים ומימון. כמו כן, הם מפקחים על מיסוי ומשכורות עובדים, על תזרימי מזומנים והוצאות ועוד. חלק מפעילותם השוטפת הם מכינים תחזיות פיננסיות שנתיות המשמשות את המנהלים והמנכ"לים בקבלת החלטות. כמו כן, הם משמשים מייצגים של הארגון מול המערכת הבנקאית וחברות האשראי, ומנהלים משא ומתן מול גורמים שונים כגון ספקים.


בדרך כלל, עובדים מגיעים לתפקיד זה לאחר צבירת וותק בתפקידים שונים במחלקת הכספים של החברה, כגון חשבים, רואי חשבון או מנהלי חשבונות. לרוב מדובר על תפקידים המיועדים לעובדים מנוסים ובכירים שלהם וותק והתמצאות בסוגיות פיננסיות מורכבות.


לאחר צבירת ניסיון בתפקידים אלה, המנהלים יכולים להתקדם גם לתפקידי סמנכ"ל כספים, עיקר התפקיד הוא ניהול בכיר של הכנסות והוצאות ובקרה על תקציבים. הם גם מגבשים מדיניות כלכלית ומכינים את הארגון לקראת ביקורות פיננסיות חיצוניות. בדרך כלל מדובר על אחד התפקידים הבכירים ביותר במחלקות הכספים של חברות.


שכר ממוצע בתחום


מבין בעלי התפקידים בענף הפיננסים, מנהלי הכספים הם בין מקבלי המשכורות הגבוהות ביותר למעט מנכ"לים ובכירים. המשכורת הממוצעת למנהלים אלה היא כ - 20,000 שקלים לחודש. המנהלים יכולים להעלות את רמת ההשתכרות לאחר מספר שנות ניסיון. בחברות הגדולות משכורות העובדים הן לרוב גבוהות יותר, גם עבור עובדים מתחילים. נוסף על המשכורת החודשית זכאים עובדים אלה להטבות שונות כגון בונוסים, רכב על חשבון החברה ועוד.


מרכיבים נוספים בעלי השפעה על רמות ההשתכרות כוללות השכלה אקדמית ותחום הלימוד. במקרים מסוימים, עובדים שברשותם תארים מתקדמים רלוונטיים יכולים להגיע למשכורות גבוהות יותר, בעיקר בסקטור הציבורי. כמו כן, בתפקידים הבכירים יותר בשוק, שבהן המשכורות גבוהות יותר, הדרישה היא לרוב לתואר שני. קריטריון נוסף שעשוי להשפיע על פוטנציאל ההשתכרות הוא מקום העבודה בארץ, כאשר בדרך כלל המשרות הרווחיות יותר הן באזור המרכז.


גם למגדר יש משקל בקביעת רמת המשכורת, ובמקרים רבים נשים משתכרות פחות מעמיתיהן הגברים בתפקידים אלה. אחוז הנשים בתפקידי מנהלות כספים הוא - 21% לעומת כ - 35% לגברים. משכורות העובדות באותם תפקידים, בדגש על התפקידים הבכירים יותר, נמוכות בכ - 30% מאלה של העובדים, וזאת על עף רמת השכלה אקדמית זהה והיקף שעות זהה. פערי שכר אלה דומיננטיים הן לעצמאיות והן לשכירות, והם מתחדדים בתפקידים הבכירים בחברות וככל שהוותק עולה גברים משתכרים יותר מנשים.

 

בעמותה


תפקידיהם של מנהלי כספים בעמותות הוא ניהול הפעילות הפיננסית, הכנת דוחות הדיווח למאזנים השנתיים, טיפול בתזרים המזומנים ומעקב אחרי תקציבים. הם מתנהלים מול גורמים שונים בעמותה, כגון רואי חשבון, עובדי המחלקה המשפטית ומנכ"לים, וכן מול גורמים חיצוניים כגון בנקים.


בשנים האחרונות פעלו במדינה להגביל את משכורות הבכירים בעמותות ומלכ"רים ונקבעו תקרות למשכורת החודשים לאותם בכירים. באופן כללי הבכירים אינם יכולים לקבל שכר על עבודתם ועליהם לבצע אותה למען טובת העמותה בלבד וכדי לסייע לזולת. עם זאת, הם יכולים לקבל גמולים על הפעילות שלהם, כגון על השתתפות בישיבות. גם על גמול זה חלות הגבלות, וגובה הגמול נקבע בין היתר לפי מספר הישיבות המתקיימות וכן על פי מחזור ההכנסות של העמותה. על פי קריטריונים אלה, המשכורת למנהלים משתנה בהתאם לגודל העמותה ולגורמים נוספים, ישנם מלכ"רים שבהם מנהלי הכספים משתכרים כ - 15,000 שקלים לחודש ( כ - 200,000 שקלים שנתיים), ולצידן עמותות שבהן גמול עובדים אלה הוא כ - 25,000 שקלים לחודש.

 

טבלאות שכר מנהל כספים

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
מנהל כספים
16,000 - 25,000 שקלים 25,000 - 35,000 שקלים
סמנכ"ל כספים
25,000 - 30,000 שקלים 30,000 - 40,000 שקלים
מנהל מחלקה כלכלית
20,000 - 30,000 שקלים 30,000 - 35,000 שקלים
חשב רואה חשבון
15,000 - 20,000 שקלים 20,000 - 30,000 שקלים

 

* לתשומת לבך - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

 

ביקוש בשוק


בשוק של היום ישנה דרישה רבה למדי לבעלי תפקיד זה. החשיבות הרבה של עבודת מנהלים אלה לפעילות הפיננסית התקינה של חברות מביאה לכך שהם נדרשים במגוון רחב של עסקים וארגונים, בכל הענפים והסקטורים. בחברות שבהן אין צורך בהכרח במנהלים אלה במשרה מלאה, מעסיקים לרוב מנהלי כספים במיקור חוץ בהיקפי משרה חלקית.


תקופת הקורונה לא פגעה באופן משמעותי באותם עובדים, מגמת העבודה מהבית הביאה להתייעלות בענף ועובדים רבים עברו לבצע את תפקידם באופן מקוון. עם זאת, בדומה לענפים אחרים במשק, ניתן היה לראות מגמה של צמצומים ופיטורי עובדים, וכן קיצוץ המשכורות.

 

דרושים - אפשרויות תעסוקה


עובדים אלה נדרשים היום במגוון חברות במשק. הם מבוקשים בארגונים בתחום הניהול הפיננסי כגון חברות ביטוח, בית השקעות ובנקים, כמו כן, הם נדרשים בחברות בענפים אחרים בשוק, כגון שיווק, הייטק, תעשייה, תקשורת, שוק ההון ועוד. ניתן למצוא משרות מסוימות גם בסטארט אפים בתחומים השונים. במסגרת התפקיד הם אחראיים לרוב על ביצוע בקרת תקציבים, בניית דוחות ותחזיות ועל ניהול צוותי החשבים ומנהלי החשבונות.


הדרישות לקבלה לתפקיד כוללות השכלה אקדמית רלוונטית, בעדיפות בדרך כלל לענפים כגון חשבונאות וכלכלה ולעיתים גם משפטים. ישנן חברות רבות שבהן ישנה עדיפות לרואי חשבון יוצאי BIG4, כלומר ארבעת משרדי רואי החשבון הגדולים ביותר. בחלק מן המקרים ישנה דרישה לניסיון קודם בחברות בסקטור הציבורי.


בחברות מגייסים בדרך כלל עובדים בעלי מספר שנים של ניסיון קודם, אולם ניתן למצוא תפקידים מסוימים שמתאימים גם למתחילים. הכישורים המבוקשים כוללים יכולות דיווח וניתוח פיננסי, כישורי הובלת צוותים ויכולות ניהוליות.

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


מבין העוסקים במקצוע, לרבים ממנהלי הכספים יש רקע אקדמי בתחומים כגון חשבונאות, מנהל עסקים, כלכלה או משפטים. במשרות רבות, הדרישה היא גם לתואר שני באותם תחומים ובעדיפות לבעלי תואר שני בכלכלה או בחשבונאות. יש להדגיש כי כדי להתקבל למרבית המשרות, המעסיקים מביאים בחשבון הן את הרקע האקדמי והן ניסיון מקצועי רלוונטי כקריטריונים לקבלת מועמדים.


הלימודים לתואר ראשון באותם מקצועות נפרשים לרוב על פני כשלוש שנים, כאשר במרבית המוסדות יכולים הסטודנטים לבחור בין מסלולי לימודי יום לבין לימודי ערב המותאמים לאנשים עובדים. אורכו של התואר השני הוא כשנתיים.


כמו כן, ניתן ללמוד קורסים לתעודה כדי להרחיב את סל הכלים המקצועי ולהגדיל את סיכויי הקבלה לתפקיד. קורסים אלה מתאימים במיוחד למנהלי חשבונות שמעוניינים לקבל קידום לתפקידים בכירים במחלקת הכספים, ההכשרות לתעודה יכולות לסייע לאותם מועמדים לקבל יתרון בעת התחרות על המשרות. בדרך כלל הקורסים משולבים עם הכשרה לתפקידי חשבים והם מתקיימים במספר מכללות ומרכזי הכשרה בפרישה ארצית, לעיתים גם גופים ממשלתיים, כגון לשכת מנהלי החשבונות, מציעים קורסים אלה.


הקורסים מתאימים בעיקר לרואי חשבון וחשבים וכן יכול להתאים גם לבעלי תפקידים נוספים כגון גזברים, יועצי מס ועובדים במחלקת החשבות. בחלק מן המוסדות הקורסים פתוחים לאקדמאים בלבד, שברשותם תואר במקצועות רלוונטיים כגון כלכלה, חשבונאות ומנהל עסקים וכן רקע מקצועי מתאים בפיננסים. במהלך הקורסים לומדים על שיטות ניתוח פיננסי ומכירים כלים להפקת דוחות וחיזוי מגמות עסקיות ומתרגלים בפועל את המיומנויות הנדרשות מן המנהלים.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
שאלות הגולשים בנושא
הסבה לראיית חשבון ממנהל עסקים כדי להתקדם לניהול כספים
מה עלות הקורס של מנהלי כספים?
לימודי מנהל כספים - ביקוש בשוק העבודה
קורס מנהל כספים - כמה יחידות צריך?
תכנית להכשרת חשבים ומנהלי כספים CFO בבר אילן
קורס חשבים ומנהלי כספים באזור השרון
קורס חשבות ומנהל כספים