רוצה פרטים על הסבת אקדמאים למדעי התזונה?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

הסבה לדיאטנית - לימודי תזונה לבעלי תואר ראשון

רוצה לדעת על הסבת אקדמאים למדעי התזונה? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


הסבת אקדמאים לדיאטנית ומדעי התזונה


הביקוש ללימודים בתחום התזונה הוא כיום רב למדי, בין מי שמעוניינים ללמוד את המקצוע נכללים גם לא מעט אקדמאים שברצונם לעבור שינוי בקריירה ולהשתלב במקצוע טיפולי שיש בו שליחות וסיוע לזולת לאמץ אורח חיים בריא יותר. אותם אקדמאים כוללים הן בעלי תואר ראשון במקצועות מדעיים או טיפוליים משיקים, והן מי שמגיעים מענפים שנחשבים "רחוקים" לעולם התזונה וברצונם לרכוש את הידע להשתלב בתפקיד דיאטנים.


נכון להיום, אין מסלול ייעודי להסבת אקדמאים לתזונה. בעלי תואר ראשון המעוניינים לקבל הכשרה כדיאטן קליני נדרשים ללמוד לתואר ראשון נוסף בתחום ולעמוד בכל החובות הנדרשים לקבלת תעודת הדיאטן. הקבלה נעשית על סמך ההישגים בתואר הראשון בתוספת נתונים נוספים. בחלק מן המקרים, במוסדות יכולים לאשר פטורים מסוימים על סמך הלימודים לתואר ראשון, מה שעשוי לקצר במעט את משך הלימודים, אולם החלטה זו נתונה לשיקול המוסדות.

 

למי מיועדים הלימודים?


כאמור, בוגרי תואר ראשון במגוון של תחומים יכולים להמשיך לתואר ראשון במדעי התזונה, כלומר להשלים תואר ראשון נוסף. המסלולים מתאימים בין היתר לבעלי תואר ראשון במקצועות מדעיים וריאליים, אולם יכולים ללמוד בהם גם בוגרי תארים במקצועות אחרים שמעוניינים בקריירה בתחום התזונה.


הלימודים יכולים להתאים במיוחד לבוגרי לימודים במקצועות מדעי הבריאות שברצונם לשנות כיוון מקצועי ולעבור מקריירה ממוקדת מחקר למסלולים בדגש טיפולי יותר, שבהם יש עבודה רבה יותר עם מטופלים. כמו כן, גם בוגרי תארים במקצועות רפואיים כגון סיעוד, רפואה או ניהול מערכות בריאות יכולים ללמוד בתכניות אלה ולהרחיב את הידע המקצועי והכלים הטיפוליים שברשותם, כדי לסייע למטופלים שלהם גם בנוגע למעבר לאורח חיים בריא ואכילה נכונה.

 

 

על לימודי מדעי התזונה - מה לומדים?


מטרת הלימודים היא הכשרת אנשי מקצוע שביכולתם לתרום לבריאות האדם דרך התאמת צריכת המזון. הסטודנטים רוכשים את הידע והכלים הפרקטיים הנדרשים לטיפול תזונתי, התאמת תפריטים וסיוע לפיתוח אורח חיים בריא יותר.


בתחילת הלימודים נרכש ידע במדעי מדעים הנמצאים בבסיס המקצוע, כגון ביולוגיה, גנטיקה, כימיה ופיזיקה. לאחר מכן הסטודנטים מעמיקים בסוגיות כגון מבנה המזון וערכיו, הערכה והתאמה של תפריטים למטופלים וכן דרכים לאבחון ולהתמודדות עם תופעות כגון השמנת יתר או הפרעות אכילה. הסטודנטים לומדים גם כיצד לקדם את ערכי אורח החיים הבריא והבריאות בקהילה. בחלק מן המסלולים הסטודנטים לומדים גם עקרונות לעבודה עם אוכלוסיות ייעודיות כגון ספורטאים, בני הגיל השלישי, ילדים בגיל הרך ועוד. נוסף על כן נלמדים כלים בשיווק ופיתוח של מוצרי מזון חדשניים.

 

מתכונת הלימוד


כדי לקבל את ההסמכה לתזונאי, יש להשלים תואר ראשון בהיקף של שלוש שנים והדבר תקף גם לאקדמאים שברשותם תואר ראשון קודם. במקרים מסוימים, יכולים אקדמאים לקבל פטורים מקורסים מסוימים על סמך קורסים שנלמדו בתואר הראשון הקודם, אולם הדבר לא בהכרח מתקיים בכל המוסדות ותלוי בשיקול הדעת של כל מוסד ובהחלטה של וועדה.


במהלך הלימודים, משולבים קורסים עיוניים שבהם לומדים את עקרונות המקצוע יחד עם קורסים מעשיים שדרכם ניתן להתנסות בפועל במיומנויות החשובות לדיאטנים. בין היתר מתקיימות מעבדות, סיורים לימודיים וביקורים הן במוסדות רפואיים והן במפעלים בענף המזון. בחלק מן המוסדות מציעים קורסים שבהם מתנסות בפעילות בקהילה, בין היתר בהדרכה בתחום אורח החיים הבריא בקרב אוכלוסיות שונות.


בסיום התואר, על הסטודנטים להמשיך להתנסות מעשית - סטאז'. אורכו של הסטאז' חצי שנה והוא מתקיים בהתאם להנחיות משרד הבריאות במסגרות כגון קופות חולים ובתי חולים וכן בלשכות בריאות. הוא מתקיים בפיקוח של אנשי מקצוע מנוסים אשר מלווים את הבוגרים לאורך תהליך ההכשרה. את השיבוץ לסטאז' עורכים באמצעות הגרלה שנערכת על ידי משרד הבריאות אחת לשנה, וכך מסווגים הבוגרים לבתי החולים.


לאחר סיום מוצלח של ההתנסות, ניתן להמשיך לשלבים הבאים בדרך לקבלת הרישיון, לרבות מבחנים ממשלתיים.

 

מה תנאי הקבלה ללימודים?

 

בחלק ממוסדות הלימוד, מאפשרים קבלה לתזונה על סמך ההישגים בתואר הראשון. ממוצע הציונים הנדרש בתואר משתנה ממוסד למוסד ותלוי גם בתחום הלימודים הקודם של המועמדים. בדרך כלל, בוגרי תואר ראשון במקצועות מדעי החיים או המדעים המדויקים נדרשים לממוצע של 75 ומעלה. בוגרי לימודים שאינם בתחום המדעים נדרשים לממוצע גבוה יותר וכן עליהם לעבור ראיונות קבלה לצורך בדיקת ההתאמה שלהם ללימודים ולמקצוע. יש לציין כי בחלק מן המקרים, יש צורך בהצגת ציון פסיכומטרי נוסף על ממוצע הציונים לתואר, כאשר בעלי תארים מתקדמים יכולים לעיתים לקבל פטור מן הפסיכומטרי.

 

 

תעודת תזונאי דיאטן


כדי לעסוק במקצוע יש צורך בתעודת תזונאי דיאטן. רק מי שברשותו תעודה זו יכול להציג עצמו כתזונאי לפי הנחיות משרד הבריאות. הגורם האחראי על הנפקה של תעודת המקצוע הוא משרד הבריאות.


כדי לקבל את התעודה יש צורך לעבור מספר שלבים. ראשית יש צורך לסיים את התואר הראשון בתזונה. בהמשך יש צורך להשלים חצי שנת סטאז' בהתאם להנחיות משרד הבריאות. עם סיום ההכשרה המעשית מקבלים הבוגרים אישור על השלמת הסטאז'.


לאחר מכן יש לעבור בחינה ממשלתית במקצוע. הבחינות נערכות פעמיים בשנה וכוללות את כל החומר הנלמד. כדי לגשת לבחינה יש צורך לעמוד גם בתנאי סף נוספים ובהם גיל 18 ומעלה, אזרח או תושב ישראל והיעדר רישום פלילי.


אפשרויות תעסוקה - במה עובדים אחרי הלימודים?


לאחר קבלת הרישיון יכולים הדיאטנים להשתלב במגוון מסגרות במערכת הבריאות, כגון בתי חולים, קופות חולים ומרפאות פרטיות. כמו כן, הם משתלבים במערכת החינוך בתפקידי קידום בריאות ואכילה נכונה, כגון בגנים ובתי ספר. אנשי המקצוע גם משמשים מדריכים ויועצים במוסדות גריאטריים, במרכזי שיקום, במרכזים לטיפול בהפרעות אכילה ועוד. כיום דיאטנים רבים עובדים גם מול אוכלוסיות כגון ספורטאים, חיילים, נשים הרות ועוד.

 

תואר שני במדעי התזונה


לאחר סיום התואר הראשון, יכולים הבוגרים להמשיך גם לתואר שני במדעי התזונה וכך להרחיב את סל הכלים המקצועי שברשותם. הסטודנטים יכולים ללמוד במסלולים עם תזה שבהם ניתן לפתח את מיומנויות המחקר הקליני. מי שבוחרים בתכניות המחקריות יכולים להמשיך גם לתואר שלישי ולפנות לקריירה אקדמית כחוקרים או מרצים.

 

היכן לומדים?

 

כאמור, לא מתקיימים היום מסלולים ייעודיים להסבת אקדמאים לתזונה. עם זאת, ניתן ללמוד את התואר הראשון בתחום זה במספר אוניברסיטאות ומכללות באזורים שונים בארץ. אם יש לכם שאלות נוספות לגבי מסלולי הלימוד והאפשרויות להסבה, אתם מוזמנים להיעזר בשירות האישי שלנו בחינם ולקבל תשובות.

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על הסבת אקדמאים למדעי התזונה?

רוצה לדעת יותר על הסבת אקדמאים למדעי התזונה?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד הסבת אקדמאים למדעי התזונה
שאלות הגולשים בנושא
הוראת תזונה לילדים
מדעי התזונה ועבודה בתור דיאטנית
סיעוד, רוקחות או תזונה
לימודי פיזיותרפיה או תזונה
לימודי תזונה או פיזיוטרפיה?
תואר ראשון בתזונה - תנאי קבלה
תואר שני בתזונה