רוצה פרטים על לימודים בתחום?
שירות אישי חינם!

מלא/י פרטיך ונחזור אליך

שכר טכנאי סאונד

רוצה לדעת על משכורות טכנאי סאונד? אנחנו רוצים לעזור לך!

דרכנו תוכל לקבל את כל התשובות לכל השאלות, לרבות איפה אפשר ללמוד, תנאי קבלה למסלולים השונים, מלגות, מה העלויות ועוד. 

לחץ/י כאן ותקבל/י שירות בחינם
שיחסוך לך הרבה זמן, כאבי ראש וגם כסף ...

המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


טבלת שכר טכנאי סאונד, סאונדמן ואנשי הגברה וקול


טכנאי הקול הם חוליה חשובה בעולם התקשורת והתרבות, הם יכולים להשתלב במגוון ערוצים כגון באירועי תרבות ומופעים, באולפני הקלטות של תעשיית המוזיקה, בהפקות מדיה לרדיו ולטלוויזיה ועוד. ישנם אנשי מקצוע האחראיים על תכנון של מערכות השמע ולצידם מי שפועלים בזמן אמת בשטח, וכן מי שאחראיים על עריכה ועיבוד של התוצרים.


מגוון רחב זה של תפקידים והתמחויות בא לידי ביטוי גם במשכורות העובדים, שכן במסגרות השונות ניתן להגיע לטווחי שכר מגוונים. בדרך כלל עובדים אלה משתכרים פחות מן הממוצע במשק, בעיקר בשנים הראשונות במקצוע. עם זאת, עובדים ותיקים ומנוסים יכולים להגיע למשכורות גבוהות יותר. בעקבות משבר הקורונה חלה פגיעה בעובדים בענף התרבות וכך גם טכנאי הקול חוו ירידה בהכנסותיהם, אולם ניתן להעריך כי פגיעה זו תצטמצם בקרוב עקב החזרה ההדרגתית הצפויה של המשק.


על המקצוע


טכנאי סאונד, הידועים גם בשם סאונדמנים או טכנאי קול, אחראיים על מגוון תהליכי העיצוב והעריכה של קול עבור פלטפורמות מדיה שונות וכן באירועים והופעות. הם מתכננים את האופן שבו תועבר חוויית השמע בחלל וכן עורכים תוצרים מוקלטים הנדרשים בסרטים, קליפים, משחקים ובתעשיית המוזיקה. כדי לבצע את עבודתם עליהם להתמצא בציוד ההקלטה וההגברה שבו משתמשים בשטח, ובמקביל להכיר תוכנות ויישומים ממוחשבים שבהם משתמשים לעיצוב ולעריכת הקול.


העבודה עשויה להיות בעיקרה בשטח, כגון טכנאים שפועלים באולמות ובמרחבי הופעות באוויר הפתוחה, ולעיתים להתמקד באולפן הקלטות. אנשי המקצוע הפועלים בעיקר בשטח נדרשים לא אחת לעבודה פיזית מאומצת במשך ימי עבודה ארוכים. המשמרות עשויות להיות גם בסופי שבוע וחגים, ולרוב גם בשעת הלילה המאוחרות.


במקצוע נדרשות יכולות טכניות גבוהות לצד יצירתיות והבנה של עולמות המוזיקה והמדיה. הטכנאים פועלים מול אנשי מקצוע נוספים שלוקחים חלק באירוע או בהפקה כגון מוזיקאים, במאים, צלמים, אנשי תאורה, מפיקים ועוד.


תפקידים משיקים


הגברה: עובדי הגברה עובדים לרוב בתעשיית האירועים או במופעים בענף המוזיקה. הם אחראיים על תכנון הצבת המיקרופונים והרמקולים באולם תוך התחשבות בשיקולים אקוסטיים שונים כגון גודל החלל, זליגות רעש, סוג הציוד ועוד.


טכנאי שידור: אחראיים על השמע בתהליכי שידור במדיה. פועלים לרוב ברדיו או בטלוויזיה. אנשי המקצוע נדרשים לידע טכני נרחב וליכולות עבודה תחת לחץ שכן לרוב העבודה נעשית בשידור חי.


מעצב פסקול: מעצבי פסקול אחראיים על עריצי השמע של סרטים, סדרות וקליפים והם מהווים חוליה חשובה בתעשיית התקשורת.


מפיק מוזיקלי: מפיקים מוזיקליים מבצעים שינויים קוליים בשירים. הם מקבלים סקיצות ראשוניות ועורכים שינויים שונים עד לקבלת התוצר המוגמר. הם אחד מבעלי התפקידים שאחראיים על קביעת אופי וסגנון השמע של השיר או האלבום. אחראיים גם על תיקוני מילים, עבודה עם זמרים ובחירה של נגנים וכלים וכן על שיקולי קצב, טונים ועוד.


מאסטרינג: אנשי מאסטרינג משתלבים בשלבים האחרונים של הפקת שירים ויצירות מוזיקליות ונדרשים להתאים את הווליום לערוצי השמעה שונים כגון רדיו, סטרימינג, תקליטי ויניל ועוד. מבצעים שינויים בעוצמה, תדר והד הנדרשים לסיום העריכה של השיר.


טכנאי אקוסטיקה ומדידת רעש: טכנאי מדידת רעש, הידועים לעיתים גם בשם יועצים אקוסטיים, נותנים חוות דעת בכל הנוגע לרעש הנובע מפעילות מכשירים וציוד מכני, עסקים ועוד. הם מבצעים מדידות בציוד ייעודי ועורכים דוחות עבור גורמי אכיפה.

 

רמות שכר


רמות השכר הממוצעות של העוסקים בתחום נעות בין 8,000 - 9,000 שקלים בממוצע. עובדים בתחילת הדרך המקצועית מרוויחים בדרך כלל פחות מטווח זה. עובדים שברשותם שנות וותק רבות יכולים להגיע למשכורות מעל טווח זה.


קיימים גורמים שונים שיכולים להשפיע על רמות ההשתכרות של העובדים. בין היתר וותק וניסיון מקצועי, סוג ההכשרה וכן תחום ההתמחות המסוים של כל עובד. כמו כן גודלו של מקום ההעסקה משפיע על המשכורת, וכך באולפנים הגדולים לרוב מגיעים לסכומים גבוהים יותר מאשר באולפנים קטנים ועצמאיים. כמו כן, הטווחים משתנים גם בין הענפים השונים כגון מוזיקה, קולנוע, פרסום, אירועים ועוד.


ארגונים ואיגודים מקצועיים ייעודיים לענף פועלים בשנים האחרונות לעגן את משכורות העובדים ולשפר את תנאי העסקתם. כך למשל באיגוד המוזיקאים מגדירים תעריפים לתחום הקלטות האולפן והאודיו, בהם מגדירים שכר שעתי לסשן הקלטות עבור חברות תקליטים, חברות הפקות מדיה ועוד. מוגדרים גם תעריפים על שעות נוספות, עבודות מיוחדות ועוד.

 

טבלת שכר

 

תפקיד שכר חודשי 0 - 5 שנות ניסיון שכר חודשי 5 שנות ניסיון ומעלה
טכנאי סאונד
6,000 - 9,000 שקלים 8,000 - 11,000 שקלים
הנדסאי סאונד
7,000 - 9,000 שקלים 9,000 - 12,000 שקלים
הגברה
6,000 - 7,000 שקלים 7,000 - 9,000 שקלים
טכנאי שידור
6,000 - 8,000 שקלים 9,000 - 15,000 שקלים
מעצב פסקול
לא צוין 9,000 - 11,000 שקלים
מקליט שטח
6,000 - 7,000 שקלים

7,000 - 8,000 שקלים

 

* לתשומת לבכם - רמות השכר משתנות מעת לעת!

 

ביקוש בשוק


מכיוון שאנשי המקצוע מחזיקים בידע טכני ומקצועי רב תחומי, הם יכולים להשתלב במסגרות מגוונות בשוק העבודה, בדגש על ענפי המדיה, האירועים והמוזיקה. ניתן למצוא דרישה לטכנאים, אנשי הקלטה והגברה בחברות הפקה, חברות אירועים, אולפנים, אולמות, וכן בחברות למכירה ושיווק של ציוד הגברה וקול. הדרישה היא בדרך כלל לעובדים בעלי ניסיון קודם אולם ניתן למצוא משרות שעשויות להתאים גם למתחילים. יש צורך בהיכרות עם תוכנות ויישומים ממוחשבים ייעודיים לענף וכן בשליטה בשימוש בציוד.


בעקבות מגיפת הקורונה נפגע ענף הסאונד באופן משמעותי, תחום זה היה בין הראשונים להיסגר בזמן המשבר מה שיצר פגיעה בפרנסתם של אלפי עובדים כאשר שכירים הוצאו לחל"ת ועצמאיים רבים נאלצו לסגור את העסקים שלהם. עם זאת, לאחרונה ניתן לראות מגמה של החזרת התרבות שיכולה לסייע לשיקום הענף, דרך החזרה לפעילות של אירועים המוניים, מופעים והצגות.

 

אפשרויות תעסוקה


אפשרויות התעסוקה של טכנאים אלה הן רחבות למדי, היות ושירותי עריכת קול והגברה נדרשים, כאמור, במגוון רחב של אפיקים. אנשי המקצוע יכולים להשתלב בתעשיית התקשורת כגון בהפקות סרטים, סדרות, שידורי רדיו, פרסומות ועוד, בתפקידים כגון טכנאי הקלטה, אנשי הגברה, מקליטים בשטח, טכנאי שידור ועוד. רבים מאנשי המקצוע פועלים גם בענף התרבות, כאנשי הגברה וקול באירועים, מופעים ושמחות. כמו כן, ניתן לעבור בהקלטות בתעשיית המוזיקה ולשמש עורכים, אנשי מיקס ומאסטרינג או מפיקים. אפשרויות נוספות יכולות להיות בתחום האקוסטיקה והמדידה, שבהם ניתן לשמש יועצים ומתכננים.

 

מה ללמוד כדי להשתלב במקצוע?


קיימים היום מספר מסלולי לימוד אפשריים למעוניינים להשתלב בתחום טכנאות הקול.


ניתן למצוא לימודי תעודה להכשרת טכנאים שבהם מכירים את הציוד ומתוודעים לשיקולים באקוסטיקה ותכנון קול עבור אירועים, מופעים, הפקות מוזיקליות ועוד. ישנם קורסים הכוללים הכשרה נרחבת בתחום הקול, וכן קורסים שבהם ההתמחות ממוקדת יותר, כגון הגברה לאירועים או למופעים. כמו כן, ישנם קורסים המשולבים עם תחום התאורה. הקורסים כוללים תרגולים פרקטיים רבים כדי לאפשר לסטודנטים לצבור ניסיון מעשי ולהתנסות בשטח בתנאי אמת. אורך לימודי התעודה משתנה ונע בין מספר חודשים לשנתיים.


כמו כן, מתקיימים מסלולים ללימודי הנדסאי סאונד. מדובר על לימודים טכנולוגיים המפוקחים על ידי מה"ט, שבוגריהם מקבלים דיפלומת הנדסאים. במהלך הלימודים הסטודנטים רוכשים ידע נרחב בעריכה והפקה של סאונד ונחשפים לעקרונות אלקטרוניקה, עיבוד ממוחשב, הגברה, מדידה וניטור רעש ועוד. הם מפתחים מיומנויות שיכולות לסייע להשתלבותם בענפי המוזיקה והאירועים, רדיו, טלוויזיה ועוד. בדומה ללימודי התעודה, גם במסלולי ההנדסאים נכללים תרגילים והתנסויות מעשיות באולפנים, חדרי הגברה, מעבדות ועוד, כדי לסייע לסטודנטים להכיר מקרוב תהליכי הגברה ועריכה. בסיומם עורכים פרויקט גמר מסכם. אורך לימודים אלה הוא שנתיים.

 

 

שירות אישי חינם

צריך פרטים על לימודים בתחום?

רוצה פרטים על לימודים בתחום?
רוצה שמוסדות הלימוד יחזרו אליך?

אנחנו באתר לימודים דואגים לך. נציגי השירות שלנו ישמחו לענות לך על שאלות בנושאי: תנאי קבלה, מלגות, עלויות, קורסים, משך הלימודים, הטבות וכו', אנו מזמינים אותך לנסות את השירות שלנו בחינם.

מתחייבים לא להעביר את פרטיך ללא אישור
מוסדות לימוד בתחום
שאלות הגולשים בנושא
לימודי טכנאי אולטרסאונד
כמה שאלות בנושא לימודי טכנאי אולטרסאונד
טכנאי אולטראסאונד
טכנאית אולטרסאונד
טכנאי אולטרסאונד באיזור הדרום
קורס טכנאי אולטסאונד בישראל
טכנאי\הנדסאי אולטרסאונד