מלגת "בשביל"

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת חונכות "בשביל"


שימו לב - ההרשמה למלגה זו סגורה כעת


תכנית "בשביל" של האגודה להתנדבות כוללת פעילות חברתית התנדבותית שבה סטודנטים משמשים חונכים לבני ובנות נוער במסגרת "מחויבות אישית" שלה נדרשים במהלך הלימודים בתיכון. הסטודנטים מלווים את תלמידים התיכונים לאורך תהליך ההתנדבות, משמשים עבורם מנטורים ועורכים איתם פעילויות ושיעורים. מטרת התכנית היא הן לסייע להעצמה ולקידום בני ובנות הנוער והן לאפשר לסטודנטים לקחת חלק בפעילות קהילתית משמעותית בזמן התואר.


בין מטרות תכנית זו היא סיוע לתיכונים להפיק את המירב מהפעילות ההתנדבותית שנדרשת על ידי משרד החינוך, דרך הענקת ערך מוסף לתלמידים וחשיפתם לפעילות קהילתית משמעותית שיש לה השפעה על החברה שבה הם חיים ועל הסביבה. בפרויקט מאמינים כי דרך בנייה של מכנה משותף בין קבוצות שונות בחברה ניתן להעצים את בני ובנות הנוער ולעודד אותם להיות אזרחים מעורבים. הסטודנטים לוקחים חלק בתהליכים אלה כמדריכים ונפגשים עם הנערים לשיעורים ופעילויות חברתיות. על ההשתתפות בפרויקט זה מקבלים סטודנטים העומדים בתנאים מלגת לימודים.


לתשומת לבכם - המידע אודות המלגה עשוי להשתנות מעת לעת! כדי לקבל את המידע העדכני והמדויק ביותר יש לפנות אל הקרן או מוסד הלימודים.

 

אודות הקרן


תכנית "בשביל" מופעלת על ידי האגודה להתנדבות בשיתוף עם פרויקט פר"ח.


האגודה להתנדבות היא עמותה ללא כוונת רווח אשר הוקמה בשנת 1971 ומאז פועלת כארגון מתנדבים ארצי. בין היתר מפעילים באגודה מסלולים לשירות לאומי ואזרחי לאוכלוסיות שונות וכן מסלולי התנדבות נוספים המיועדים לבוגרים ולסטודנטים. מטרת האגודה היא להגביר את החוסן של החברה הישראלית ולעודד התנדבות ותרומה לקהילה. באגודה מפעילים פרויקטים שונים שמותאמים לצורכים תרבותיים וחברתיים של מתנדבים מאוכלוסיות וקהילות שונות.


תכנית "בשביל" היא אחד מאפיקי הפעילות האפשריים לסטודנטים. תכנית זו פועלת יחד עם מערך "מחויבות אישית" (או בשמה המלא התכנית להתפתחות אישית ומעורבות חברתית) בבתי ספר תיכוניים, כאשר הסטודנטים משמשים מדריכים וחונכים בפעילות זו. כחלק מתכנית זו בני הנוער בחינוך העל יסודי נדרשים למלא מכסת שעות התנדבות, לפי דרישות משרד החינוך וכחלק מן התנאים לקבלת תעודת בגרות בישראל.


בפרויקט "בשביל" מאמינים כי שעות ההתנדבות אליהן מחויבים בני ובנות הנוער יכולות לסייע להעצים את אותם צעירים מבחינה חברתית ולתרום לצורכים קהילתיים בארץ. כדי לממש את הפוטנציאל החינוכי של תכנית המחויבות האישית בתיכונים, מפעילים מערך של חונכים המסייעים לבני הנוער בתהליך ההתנדבות.


האגודה מציעה לבתי ספר תיכוניים לקחת חלק בתכנית דו שנתית לתלמידים בכיתות ט' - י', כדי לסייע לנערים להתכונן לתהליך ההתנדבות ולהעמיק בו. כמו כן ניתנת בקרה וליווי לאורך הדרך.


התכנית פועלת כיום בכ - 19 בתי ספר, בחמש רשויות מקומיות בארץ ממגזרים וזרמים חינוכיים שונים. מערך החונכים של התכנית כולל כ - 120 סטודנטים, אשר מקבלים ליווי של רכזים. הסטודנטים נפגשים עם הנערים מדי שבוע ועורכים פעילויות העצמה שונות.

 

למי מיועדת התכנית?


תכנית זו מיועדת לסטודנטים לתואר ראשון במוסדות המוכרים על ידי המל"ג, אשר ברשותם ידע קודם בהדרכה ובהנחיית קבוצות.
כחלק מן הדרישות לקבלת במלגת החונכות, הסטודנטים נדרשים להיות עם זיקה לתחום החינוך והדרכת הנוער ובעלי מודעות חברתית וקהילתית ויכולות עבודה בצוות. התכונות הנדרשות לחונכים בפרויקט כוללות אחריות, חשיבה מחוץ לקופסה, מחויבות, פתיחות ונכונות להשקעה ולהתמדה במיזם.

 

מה גובה הסיוע?


גובה המלגה משתנה, בדרך כלל סכום הסיוע הוא כ - 6,200 שקלים.

 

האם יש צורך בהתנדבות?


כן, כדי לקבל את המלגה יש צורך לקחת חלק בפעילות התנדבותית. הסטודנטים נדרשים לשמש חונכים בבתי ספר תיכוניים במסגרת תכנית "מחויבות אישית" שבה לוקחים חלק בני הנוער.


הפעילות ההתנדבותית מתקיימת כאמור בשיתוף עם פרויקט החונכות פר"ח ונערכת בבתי ספר תיכוניים וגם מחוץ להם. הסטודנטים משמשים חונכים לתלמידי התיכון המבצעים את שעות המחויבות האישית ומסייעים להם לחוות חוויה ערכית ואישית משמעותית. פעילות זו כוללת שעות חונכות וגם פעילויות חברתיות נוספות מתחומי החינוך הבלתי פורמלי, ההדרכה והנחיית הקבוצות.


היקפה השבועי של התכנית הוא כ - 4 וחצי שעות שבועיות. הפעילות בבתי הספר כוללת בין מפגש לשני מפגשים שבועיים, בימים קבועים, במסגרתם הסטודנטים מדריכים קבוצה קבוצה של כ - 15 נערים ונערות. נוסף על כך, הם עורכים שיחות אישיות עם התלמידים בהיקף שבין שעה וחצי לשעתיים במהלך השבוע. במהלך השנה מתקיימים גם מספר ימי שיא.


לצד הפעילות ההתנדבותית מקבלים החונכים ליווי והכשרה לצורך ביצוע התפקיד. ההכשרה כוללת מפגשים קבועים שאליהם נדרשים הסטודנטים להגיע באופן שוטף כחלק מן התנאים להשתתפות בפרויקט. בין היתר הם נדרשים לכתוב ולהכין מערכי שיעורים ולפתח חומרי הדרכה, וכן להשתתף בלימוד של כלים פדגוגיים וחינוכיים ושיטות הנחייה. כמו כן, מתקיימת למידה אודות סוגיות חברתיות אקטואליות ותהליכים במערכת החינוך. נוסף על כך, נערכים אחת לחודש מפגשים אישיים עם רכז התכנית, וכן שני סמינרים במהלך השנה הכוללים לינה, שהיקפם כיומיים.

 

 

איך נרשמים?


ההרשמה לתכנית "בשביל" נעשית באופן מקוון דרך אתר האגודה. הסטודנטים נדרשים למלא פרטים אישיים ולספק אישורים שונים המעידים על ניסיון רלוונטי בהדרכה והישגים אקדמיים. מומלץ להתעדכן מול האגודה לקבלת המידע העדכני ביותר בנוגע לאופן ההרשמה.

 

מתי ניתן להירשם?


מועדי הגשת המועמדות וההרשמה משתנים משנה לשנה, בדרך כלל ההרשמה נפתחת בתחילת חודש יוני או אוגוסט, ונסגרת במהלך חודש אוקטובר. כדי לקבל את המידע המדויק אודות התאריכים להרשמה בשנה זו, חשוב לברר את המועדים העדכניים מול האגודה או מוסדות הלימוד.

 

מתי מקבלים תשובה?


לאחר סגירת מועדי הגשת המועמדות, בוחנים באגודה את כל הבקשות ובוחרים מתוכן את בעלי הנתונים המתאימים ביותר. התשובות ניתנות בדרך כלל סמוך לפתיחת שנת הלימודים האקדמית, אולם עשויים להשתנות מעת לעת לפי שיקולי האגודה.

 

מסלולים נוספים לסטודנטים


באגודה להתנדבות מפעילים מספר מסלולים נוספים לבוגרי השירות הלאומי ולסטודנטים המעוניינים לתת מעצמם למען הקהילה ולקחת חלק בפעילות התנדבותית. חשוב להדגיש כי על פעילויות אלה לא ניתנות בהכרח מלגות לסטודנטים, ויש לוודא נושא זה מול האגודה.


תכנית בין לאומית: תכנית בין לאומית במסגרתה נקלטים בישראל מתנדבים ממדינות שונות, וכן נשלחים מתנדבים ישראלים לפעילות מעבר לים.


התנדבות בחקלאות: בפרויקט זה מסייעים המתנדבים לחקלאים ביישובים בפריפריה ובאגודות שיתופיות. מטר המיזם היא חיזוק הקשר של צעירים לעבודת אדמה וחקלאות, דרך פעילות חקלאית, שמירה על נופים ומגוון ביולוגי בשטח והגנה על שטחי המרעה. לצד בני ובנות השירות, משתתפים במיזם גם מתנדבים שאינם בני שירות, שמסייעים לפעילות החינוכית והחקלאית השוטפת. בין המסגרות שבהן פועלים נכללות גם חוות חקלאיות שבהן פועלים בני נוער בסיכון. מתקיימות הכשרות לקראת התכנית וכן ימי שיא וגיבוש עבור המתנדבים.

 

שאלות הגולשים מהפורום: מלגת בשביל
כניסה לפורום מלגות
שרה
מלגות לסטודנטים וכן מידע על הנחות
891 צפיות
אילנית פינקלשטיין
מלגת לימודי רנטגנאות
270 צפיות
רחלי מווה יוסף
שאלות בנושא בקשה למלגה
285 צפיות
עדן
האם אפשר להגיש בקשה לכמה מלגות?
966 צפיות
סוהא
מלגה למכינה בתרפיה באומנות
502 צפיות
שמשון כהן
סיוע לקבלת מלגה ללימודי תואר ראשון
382 צפיות
נפתלי
בירור על מלגת קיום ללימודי הנדסה
400 צפיות
ירוס אייל
מלגה ללימודי עיצוב גרפי
325 צפיות
רונק בדיר
מענק למדים למשפחה בעלת מפרנס אחד
306 צפיות
יהונתן פישביין
האם אפשר להתקבל למלגה באמצע הלימודים לתואר ראשון בתקשורת?
524 צפיות
ליהי
מלגות ללא צורך בהתנדבות
715 צפיות
יעקב
סטטוס מלגת משרד החינוך
1924 צפיות
linda
מילגה לגון ברייס ירושלים
387 צפיות
אסתר גילה רחמין
מלגה לחינוך לגיל הרך במכללת לוינסקי
353 צפיות
מוריה
מלגות הצטיינות למדעי המחשב
677 צפיות
רות
מלגה ללימודי מהט בתכנות מחשבים
412 צפיות
אביבה טלהון
מה צריך לעשות כדי לקבל מלגה ליוצאי אתיופיה?
831 צפיות
רננה
האם יש לי אפשרות לקבלת מלגה
448 צפיות
עידו אמסלם
הגשת מלגות בספיר ובאר שבע
487 צפיות
אסרא
מלגה לאימא גרושה ללימודי תעודה
541 צפיות
אילנה חיימוב
מלגה לקורסי ליבה להסבה לרפואה
609 צפיות
דניס
מלגת impact ומצב סוציו אוקונומי
758 צפיות
אבישי נעים
מלגות לחייל משוחרר משריון
925 צפיות
יעל אמויאל
מלגה להשלמת בגרויות לעולים חדשים
659 צפיות
אסתר
מלגה ללימודי הנדסאים בטכנולוגית באר שבע
561 צפיות
שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה