מלגת PRAS

מעל 1,000 מלגות, לא תמצא/י אחת בשבילך?

 

למעבר ללוח מלגות לחץ/י מלגות לסטודנטים 
המידע באתר הועיל ל89% מהגולשים.
 

עזרנו גם לך? דרג אותנו:


מלגת PRAS של תלפד לסטודנטים עולים מדרום אפריקה


ההרשמה למלגה זו סגורה כעת


ארגון תלפד (Telfed) פועל לסיוע לעולים מדרום אפריקה. במסגרת הפעילות החברתית של הארגון, מפעילים מספר מסלולים ותכניות שבהם יכולים הסתייע הן סטודנטים עולים מדרום אפריקה והן סטודנטים שאינם ממוצא זה, ומתמודדים עם קושי סוציו אקונומי.


בין מסלולי המלגות שמציעים בארגון ניתן למצוא את פרויקט PRAS - פר"ס (פרויקט סיוע) שבו מסייעים לסטודנטים בתמורה להתנדבות, מטרת פרויקט זה היא קליטה של עולים חדשים ותמיכה בצעדים הראשונים בחיים בישראל תוך דגש על שילוב חברתי.


לתשומת לבכם - פרטי המלגות משתנים מעת לעת! כדי לקבל את המידע העדכני והמדויק ביותר יש לפנות אל הארגון ישירות או אל מוסדות הלימוד.

 

אודות הקרן


Telfed הוא ארגון ללא מטרת רווח שהוקם בשנת 1948. בארגון מסייעים לעולים מדרום אפריקה ומפעילים תכניות חברתיות עבור בני קהילה זו. כמו כן, מופעלות יוזמות חברתיות לכלל החברה הישראלית.


שורשיו של הארגון בתקופת קום המדינה, אז עלו לארץ מאות מיהודי דרום אפריקה. בתחילת דרכו פעל הארגון לסייע כלכלית לנשים וגברים דרום אפריקאים שהגיעו לישראל כדי להתנדב, וכן לתמוך בקליטתם בארץ. כמו כן סייעו לעולים לשמור על קשר עם קרובי משפחתם שטרם עלו ארצה. המתנדבים לקחו חלק גם בהקמתם של יישובים שונים בארץ. לאורך השנים שימש הארגון גשר בין הקהילה היהודית בארץ לקהילות בדרום אפריקה, ופעל לקידום ערכי ציונות ועידוד עליה. בין תחומי הפעילות כיום נכללים עליה וקליטה, רווחה, סיוע לחיילים בודדים, דיור ועוד.


כמו כן, שואפים בארגון לסייע לצעירים וצעירות עולים מדרום אפריקה ומפעילים מספר מיזמים לתמיכה בקליטתם בארץ. נוסף על סיוע כלכלי, מציעים גם תמיכה חברתית ופרויקטים קהילתיים.


למי מיועד הסיוע?


בארגון מסייעים לסטודנטים עם אזרחות ישראלית ששולטים בשפה האנגלית והם בוגרי שירות צבאי או לאומי. ישנה עדיפות לסטודנטים עולים מדרום אפריקה או ממוצא דרום אפריקאי. במקביל, קיימים גם מסלולי סיוע לעולים חדשים ממדינות נוספות, העומדים בתנאי הארגון.

 

 

מסלולים אפשריים


קיימים מספר מסלולי מלגות כדי לסייע לסטודנטים במהלך הלימודים האקדמיים:


תכנית ההתנדבות פר"ס (PRAS): מסלול זה מתאים לסטודנטים עם אזרחות ישראלית כאשר ישנה עדיפות לסטודנטים ממוצא דרום אפריקאי. הסטודנטים מסייעים לעולים חדשים ולוקחים חלק בפעילות התנדבותית כחלק מן התנאים לקבלת הסיוע. הדגש במסלול זה הוא על קליטת עליה וסיוע לעולים בתחילת החיים החדשים בישראל. הסטודנטים נפגשים עם העולים החדשים אחת לשבוע במסגרת מלגת חונכות. הם משמשים אח או אחות גדולים לעולים ומלווים אותם לאורך ההשתלבות בארץ. היקף ההתנדבות הוא כשלוש שעות שבועיות לאורך שנת הלימודים האקדמית. רכזי הארגון פועלים כדי להתאים את העולים לסטודנטים בהתאם למקום המגורים.


סיוע כלכלי: מיועד לסטודנטים ממוצא דרום אפריקאי וכן לעולים חדשים מאוסטרליה וניו זילנד, עד דור שלישי ועד חמש שנים ממועד העלייה לארץ. המלגה לעולים ניתנת על בסיס מצב סוציו אקונומי של הסטודנטים. יש לציין כי סטודנטים יכולים להגיש מועמדות הן למסלול זה והן למסלול PRAS ההתנדבותי, ואף ניתן לקבל עדיפות לקהלת הסיוע הכלכלי לאחר פעילות התנדבותית במסגרת תכנית PRAS.


תכנית SASI לסטודנטים בינלאומיים: מסלול זה מיועד לסטודנטים דרום אפריקאים שהם בעלי זכות לבצע עלייה. במסלול זה מעודדים את אותם סטודנטים לבחור בתכניות לימודים שונות בארץ באנגלית, או במסלולים שונים בשפה העברית. בין היתר מסייעים לסטודנטים במציאת מסלולי פוסט דוקטורט המתאימים להם, וכן ניתנת הכוונה לקורסים ללימוד עברית. נוסף על הסיוע בבחירת הלימודים מוצעות פעילויות העשרה שונות לסטודנטים.

 

 

תנאי זכאות


כדי להגיש מועמדות לתכנית PRAS, המועמדים נדרשים לעמוד בתנאים הבאים:

 

  • אזרחי ישראל
  • לימודים לתואר ראשון, תואר שני או לימודי תעודה במוסדות המוכרים על ידי המל"ג
  • לימודים בהיקף של לפחות 10 שעות שבועיות
  • שליטה בשפה האנגלית
  • ישנה עדיפות לסטודנטים העומדים בתנאים הבאים:
  • סטודנטים ממוצא דרום אפריקאי
  • סיום שירות צבאי או שירות לאומי מלא

 

האם יש צורך בהתנדבות?


כדי לקבל את הסיוע יש צורך לבצע פעילות התנדבותית בהיקף של כ - 94 שעות. בפעילות מתמקדים בעיקר בסיוע לקידום קהילת העולים החדשים, והיא מתקיימת במסגרות חברתיות שונות. הסטודנטים יכולים להתנדב במספר מסגרות:


פרויקט אח גדול או אחות גדולה: מיזם חונכות שבו הם משמשים "אחים גדולים" לתלמידים עולים חדשים מגיל הגן ועד לבית הספר התיכון. הם מציעים סיוע חברתי ורגשי לילדים ולמתבגרים בעת הקליטה במערכת החינוך וכן מסייעים להם בשיעורי הבית ובהכנה לבגרויות.


קליטת עולים מבוגרים: הסטודנטים מסייעים בתהליך לימוד העברית וכן בהתנהלות מול גורמי ממסד בביצוע תהליכים בירוקרטיים הכרוכים בקליטתם בארץ.


סיוע לאזרחים ותיקים: במסלול זה מסייעים הסטודנטים לקשישים ומציעים להם תמיכה חברתית.


סיוע לאנשים עם צרכים מיוחדים: הסטודנטים מסייעים לאנשים עם צרכים מיוחדים במסגרות שונות.

 

הפעילות ההתנדבותית מתחילה בסביבות חודש נובמבר ומסתיימת בחודש יוני. היקפה כ - 3 שעות פעילות שבועיות של חונכות פרונטלית. כמו כן, הסטודנטים לוקחים חלק בפעילויות הדרכה והעשרה אשר מטרתן לסייע ולתמוך בתהליך ההתנדבות, ומשתתפים בארבעה סמינרים. את התכנית מלווה עובדת סוציאלית שנמצאת בקשר עם הסטודנטים המתנדבים ועם משפחות הילדים בפרויקט.

 

האם ניתן להסתייע במספר מלגות במקביל?


בארגון תלפד מאפשרים לסטודנטים להסתייע במקביל במספר מסלולי סיוע, בהתאם לתנאי הזכאות. כך התכנית הכלכלית ותכנית פר"ס מתקיימות באופן עצמאי וסטודנטים ממוצא דרום אפריקאי שמתמודדים עם קושי סוציו אקונומי יכולים לנסות להגיש מועמדות לשני המסלולים. מי שנמצאים מתאימים זכאים לקבל את הסיוע משני התכניות.

 

מה גובה הסיוע?


גובה הסיוע בתכנית פר"ס הוא 5,500 שקלים לשנה אקדמית אחת. כמו כן, הסטודנטים מקבלים תוספת על נסיעות ועל תקציבי תרבות. הסיוע מוענק במספר תשלומים לאורך שנת הלימודים.


סכום הסיוע במסלול הכלכלי הוא עד 3,800 שקלים. סכום הסיוע במסלול זה משתנה מסטודנט לסטודנטים בהתאם לצורכים הכלכליים האישיים.

 

הרשמה - כיצד מגישים מועמדות?


ההרשמה למסלולים השונים נעשית באופן מקוון באתר הארגון, במועדים הייעודיים לכך. המועמדים נדרשים למלא טופס מקוון ובו לצרף אישורים ומסמכים לפי דרישות הארגון.


המסמכים הנדרשים כוללים צילום תעודת זהות, אישור לימודים, מסמכים המעידים על הכנסות אישיות והכנסות הורים או בן הזוג, תעודת שחרור או סיום שירות לאומי (או פטור מצה"ל), אישורים המוכיחים מוצא דרום אפריקאי ועוד. יש לציין כי המסמכים צריכים להישלח מאותה כתובת מייל ממנה נרשמים בטופס המקוון. טפסים שבהם חסרים מסמכים או שמוגשים באופן חסר עשויים שלא להילקח בחשבון על ידי הוועדה.


מתי ניתן להגיש מועמדות?


מועדי הגשת המועמדות משתנים מעת לעת, בדרך כלל ההרשמה נפתחת בחודש יולי ונסגרת בסיום חודש אוגוסט. עם זאת, חשוב לוודא מול הארגון את מועדי ההרשמה המדויקים מדי שנה ולעקוב אחרי פרסומי הארגון בנושא זה.

 

מתי מקבלים תשובה?


לאחר סגירת מועד ההרשמה, בוחנים בארגון את הבקשות המתקבלות ומהן בוחרים את המתאימים ביותר. התשובות על קבלת סטודנטים למסלולים השונים ניתנת בדרך כלל בחודש אוקטובר, אולם המועדים עשויים להשתנות בהתאם לשיקולי הקרן.

 

שאלות הגולשים בנושא
מלגות טלדור משרד החינוך
מלגות על רקע מצב סוציו אקונומי נמוך
מלגות ללימודי הסבת אקדמאים לסיעוד
מלגות לתואר ראשון - הרצוג ונוות ישראל
מלגות לאמהות חד הוריות ללא התנדבות
מלגות לאברכים במשרד החינוך
פתיחת מלגות לשנת לימודים תשע"ה